HABERLER>POLİTİKA
26 Ekim 2023 Perşembe - 13:19

Babacan’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt: Üzüldük ve şaşırdık

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partili başkanlarla yaptığı gizli görüşmeye ilişkin olarak, "Sayın Kılıçdaroğlu’yla bir araya geleceklerini bilmiyorduk" dedi.

Babacan’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt: Üzüldük ve şaşırdık

Babacan, açıklamasında, "İlçe başkanlarımızın bir süredir ayrılma hazırlığı içinde olduğunu biliyorduk. Sayın Kılıçdaroğlu’yla bir araya geleceklerini bilmiyorduk. Salı günü saat 15:00 civarı öğrendim. İlk öğrendiğimizde üzüldük ve şaşırdık" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul’da DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla gizlice görüştüğü, bu isimlere CHP'de kadro teklif edildiği ileri sürülmüştü. 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, söz konusu ziyarete tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu'na seçim öncesinde DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’ne verilen 39 milletvekilinin hatırlatmasını yapan Emir şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sağın ıskartaya çıkmış, siyasi yaşamını tüketmiş aktörlerine partimizin önemli koltukları ikram edilerek sağdan oy alamayacağımızın onlarca örneğini yaşayarak gördük. Yerel seçim öncesinde Deva partili ilçe başkanlarının partimize devşirilmesinin arka planında siyasal/ideolojik bir yakınlaşma olduğunu düşünmek için hiç bir nedenimiz yok. Yeni bir “39 vekil vakası” hazırlığının yapıldığından kaygılıyız. Partimiz bir evvel kendi ilkelerine ve değerlerine dönmek zorundadır. Değişim şarttır."

Görüşmeye dair ilk tepkisi, “Yazık, Yakışmadı Kemal Bey” şeklinde olan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin de T24’e yaptığı açıklamada, “Ali Bey de inanamadı, üzüldü bu hadiseye. Aradık başkanları, onlar da teyit ettiler. Cumartesi günü sabah kahvaltı yapmışlar. ‘Bize değer verdi yanımıza geldi, bizi dinledi’ dediler. ‘Dolayısıyla istifa edip, cumartesi istifa edip CHP’ye katılım yapmayı düşünüyoruz’ dediler. Bir kenara not ediyoruz” demişti. (T24)

 
Başkan Yorgancılar’dan üç ülkeye davet: Siz isteyin, biz üretelim!
 
Erdoğan, Papa ile görüştü: Katliam boyutuna ulaştı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az Bilmiş 27 Ekim 2023 Cuma 03:33

Aslında bu DEVA partililerin hepsi veya bir çoğu eski CHP lilerdir. Nereden biliyorum mu. Biliyorum çünkü benim oturduğum ilçede bile mevcut DEVA Parti'' si ilçe başkanı eski CHP'' lidir. Oturduğum ilçe şimdilik bende kalsın. Bunlar CHP de elleri sıkılmadığı için bir de bunlar siyasetin kaymağını bildiklerinden işte sözüm ona makam olsun da çamurdan olsun misali DEVA makamlarını kaptılar. Bu makamlar da bunları tatmin etmediği aşikar ki eski genel başkanları ne vaat ettiyse ALİ BABACAN'' ı satıverdiler. Bu Kılıçdaroğlu değil mi o akıllı profesörle Ümit ÖZDAĞ ile gizli gizli anlaşma yapıveren. Bakanlık sözü veren. Kendi partisindeki üst yöneticilerin bile haberi olmadan. Skandal üstüne skandal, skanda üstüne l skandal.çıkartan. Ali BABACAN TV de dedi ki, Geliyor gelmekte olandan kamuoyuna açıklama istiyorum dedi. Adam haklı. Sen bu adamın adamlarını AYARTIYORSUN. Ayıp değil mi. BABACAN'' ın partisi acısından taşıma suyu ile değirmen DÖNMEZ. Sen değil misin Sayın Erdoğan'' a evet deyip sonradan GÜL ile DANS EDEN. Etme bulma DÜNYASI.

Yorumu oyla      2      3  
Az Bilmiş 26 Ekim 2023 Perşembe 19:59

Haberi okudum. Ak Parti'' nin bir üyesi olarak ben bile RAHATSIZ oldum. Hiç şık değil. Siyasette seviyenin geldiği yere bir bakın hele. Yerlerde değil artık yeraltında. Genel Başkan gizlice ilçe başkanları ile görüşüyor. Çapsızlıkta sınır tanımıyorlar. Edep, ahlâk, etik dışı. Vay anasına. Hani kendisi deniyor muydu, TEMİZ SİYASET getireceğiz. Siyasi Ahlâk yasası çıkartacağız. Vay vay vay. Yersen. Alçaklığında bir seviyesi vardır. Bunlar bir zamanlar ortak değil miydiler. DEVA açısından bakarsak demek ki yol yürüdükleri insanlar niteliksiz, menfaatçı, çapsız insanlarmış. Türkiye'' de muhalefet sorunu var. Her geçen gün yeni bir KÜP kırıyor. Bakın yazıyorum kurultayın sonucunda Bu Kemal'' i seçecekler. Geliyor gelmekte olan klavyedeki bildiği tüm tuşları aynı anda bassa bile MART seçimleri bizim olacaktır. Bunlar hiçbir zaman bizim kalitemize erişemezler.

Yorumu oyla      2      3  
Partili 26 Ekim 2023 Perşembe 19:12

Bizler şaşırmadık bu partiyi yönetenler daha iyi yönetiyorlar kartopu gibi parti eriyor ve tasfiye sürecine girdi...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'de bütçe görüşmeleri başladı
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 2024 Yılı Merkezi Bütçe Teklifi ...
Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, Ankara'da görüştü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Bakan Koca'dan, DSÖ'ye 'Gazze' çağrısı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Teşkilatı Genel Direktörü'ne, ...
 
CHP'li Kılıç'tan Örenli için çağrı: Bakanlık soruşturma başlatmalı!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kübra Öztürk Örenli’nin hamile ...
'Askeri İHA üretiminde dünya birincisiyiz'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Askeri insansız hava aracı ...
Altun: Siviller kasıtlı hedef alınıyor
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik ...
 
AK Partili Saygılı'dan Büyükşehir'e eleştiri, '2024' mesajı: İzmir'i halktan yana dönüşüm kurtarır
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Konak ilçesinin Gültepe Mahallesi’nde ...
Bakan Bolat: Gazze'deki akan kan durmalı!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Tüm vicdan sahibi, hukuk nosyonu olan, uluslararası ...
Bakan Uraloğlu'ndan 'insani yardım koridoru' çağrısı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gazze'ye insani yardımların ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva