HABERLER>GÜNCEL
8 Temmuz 2011 Cuma - 12:48

Karacaağaç köyüne organik ikramiye

Buca’nın 1000 nüfuslu Karacaağaç Köyü’ne ‘organik piyangosu’ vurdu. Arsa fiyatları yüzde 25 arttı.

Karacaağaç köyüne organik ikramiye

Soner Çağlar/Egedesonsöz - İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)’nın proje desteği ile gerçekleştirilen “Organik ve İyi Tarım Uygulamalarında Bir Örnek Köy: Karacaağaç” adlı proje sayesinde köy İzmir’in en çok tanınan köylerinden biri oldu. Köyde arazi fiyatları  yüzde 25 oranında artış gösterirken, İzmirliler’de her hafta sonu kurulan pazarına yoğun ilgi göstermeye başladı.

İZKA'dan 'butik otel' hibesi...haberi için tıklayın

Projenin sonuçlanması nedeniyle Karacaağaç Köyü’nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıda İTB Yönetim Kurulu Üyesi Özhan Şen, projeyi başarıyla sonuçlandırdıklarını ifade ederek, proje ile 1000 civarında nüfusa sahip olan Karacaağaç Köyü’nde başlatılan organik tarım ve iyi tarım uygulamaları ile üretimin daha da yaygınlaştığını ve her geçen gün ilginin artmaya başladığını söyledi. Şen, “Projemiz ile İzmir’de gıda güvenliğini sağlayacak, sürdürülebilirliği ve izlenebilirliği olan, çevreyi koruyan, üreticilerin sağlık, güvenlik ve refahını gözeten, üretici ve tüketici sağlığına değer veren tarımsal üretim yöntemleri ile üretim yapılmasını ve bu ürünlerin iç piyasadaki tüketiciler tarafından tüketilmesini sağlayarak örnek bir köy oluşturmayı hedefledik” dedi.



Organik gıda tüketmek isteyen İzmirlileri her hafta Pazar günü köyde kurulan pazara davet eden Şen, projenin örnek olması gerektiğini kaydetti. 12 ay süren yapılan çalışmaları anlattı. Şen, “Köyümüzde artık her Pazar günü kurulan bir satış yerimiz bulunuyor. Muhtarımızın katkılarıyla bir kahvaltı salonu açıldı. Köyümüzde üretilen kaliteli ürünlerimiz İstanbul’dan da talep almaya başladı. Başarılı bir üreticimiz tarafından agroturizm adına da bir adım atılarak, ev pansiyonculuğu başlatıldı. Karacaağaç Köyü’nün başarısı, ulusal sınırları da aşarak Fransa Tarım Bakanlığı’nın köyümüze Fransa’dan bir kardeş köy ilan edilmesi talebi ile de uluslararası bir boyut kazandı” diye konuştu.

Karacaağaç Köyü Muhtarı Dursun Atagün, “Arazi fiyatları en az yüzde 25 arttı. İzmirliler çok büyük talep gösterdi. Arazi kiralamak için talepler geliyor. Proje bitti ama organik pazarımız, kahvaltı salonumuz ve köydeki organik tarım devam edecek. 25 sertifikalı üreticimiz var. Şimdi de köyde sandıklarda bekleyen el işlerinin değerlendirilmesi ve kadınların da ekonomiye aktif katılması için yeni bir İZKA projesi kazandık. Projede kadınlarımız gelir elde edebilecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can ise, Ege için tarım ve tarıma dayalı sanayinin önemini vurguladı. Can, şunları söyledi: “Özellikle bu alanda teklif çağrısı hazırlayıp, bu projeleri destekliyoruz. Kırsalda ekonomik çeşitlilik mali destek programımızı da geçtiğimiz günlerde açıkladık. Böylece o bölgedeki insanların yaşam standardığını yükselterek göç etmelerini engelleyebiliriz. Amacımız yerelde kalkınmayı sağlamak.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZKA'nın 'butik otel' hibesi
Verdiği karşılıksız yardımlarla büyük tartışma konusu olan İZKA’nın, 250 ...
İzmir işsizlikte öncü!
TÜİK’in ilk bölgesel işgücü araştırmasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. ...
Tunceli'de çatışma: 1 şehit
Tunceli'de dünden beri devam eden çatışmada 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.
 
ABD'nin bağımsızlık günü ESBAŞ'ta kutlandı
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, ABD'nin bağımsızlığının ...
Çeşme'de 11 yıldır inmeyen tek 'mavi bayrak'
Çeşme'deki Kerasus Otel Plajı'nın, sahil ve plajların uluslararası standartlarda ...
ABD Büyükelçisi’nin Kordon keyfi
İzmir’e gelen ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, İzmir Valiliği’ni ziyaretinin ...
 
İnciraltı kaplıcalarda pazarlamalı plan
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, İnciraltı kaplıcalar kesiminde bulunan ...
Çeşme doldu taştı
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ...
Tek başına direniyor
İzmir'in Ödemiş ilçesinde siparişle pijama ve gömlek dikmeye devam eden ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva