HABERLER>GÜNCEL
7 Temmuz 2011 Perşembe - 16:56

ABD Büyükelçisi’nin Kordon keyfi

İzmir’e gelen ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, İzmir Valiliği’ni ziyaretinin ardından Ege Bölgesi Sanayi Odası’na yürüyerek geldi.

ABD Büyükelçisi’nin Kordon keyfi

Soner Çağlar/Egedesonsöz - Konak Meydanı’ndan EBSO’ya kadar sahilden yürüyen Ricciardone’nin çevresindeki güvenlik önlemleri dikkat çekti. ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki’yi ziyaretinde deniz olan bir kent olarak İzmir’in çok güzel olduğunu belirterek, kendilerinin Ankara’da denizi özlediklerini dile getirdi. Bunun üzerine Tiryaki, espri yaparak, “Hükümetimiz oraya da bir kanal açar” demesi üzerine kahkahalar yükseldi.



Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki’yi ziyaret eden ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, İzmir’i çok önemsedikleri ve ikili ilişkileri daha artırmak istediklerini belirtti. Tiryaki ise, İzmir’e son dönemde yapılan ABD firmalarının yatırımları için teşekkür etti.
 


Mehmet Tiryaki, “Müteşebbislik gücüde en az sermaye kadar önemli. 2 dost ve müttefik ülke olarak ticaret hacmimiz çok düşük. İzmir-İstanbul Otoyolu inşaatı başladı. Bundan sonra Marmara’daki yatırımlar İzmir’e doğru kayacak. Şansımız dönüyor. Limanımız var. Lojistik yönden çok avantajlıyız. İzmir milletvekilimiz Ulaştırma Bakanı oldu. Hayata geçecek birçok proje var. 9 adet üniversitemiz var. Eğitimli iş gücü problemimiz yok. Bütün bunlar yatırımcılar için büyük avantaj. Bu nedenle daha çok ABD’li yatırımcıyı kentimizde görmek istiyoruz” dedi.

İzmir’in kültürel özelliklerine ve tarihi eserlerine işaret eden Tiryaki, Efes’in Unesco tarafından Dünya kültür mirası içinde yer alması için ABD Büyükelçisi Ricciardone’den destek istedi. Dünya Mirası listesinde yer alan yerlerin dünyanın birçok noktasından turist çektiğini kaydeden Tiryaki, Türkiye’de yer alan Dünya Mirası listesi ile dünya mirası listesine girmeye aday olan yerlerin listesini Ricciardone’ye verdi.
 


ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ise, İzmir’i çok sevdiğini ve Efes’e çok sık geldiğine belirterek, İzmir’deki yatırımlarını daha da artırmak istediklerini bu konuda çalıştıklarını söyledi. Ricciardone, “İzmir’e yatırım konusunda her türlü desteği veririz. Ben Efes’e birkaç defa gittim. Çok beğendim. Eşimle ve çocuklarımla yeniden gitmek istiyorum. Ankara’yı da çok seviyorum ama İzmir’in denizini de seviyorum. İzmir’de sıfıra yakın bölge ismiyle bir proje yürütüyor. Bu enerji ile ilgili. Şirketlerin kullandığı enerji miktarını mimimuma indirip rekabette avantaj sağlayacakları proje. Çevre kirlenmesini de en aza indirecek. Bu proje ilk defa Türkiye’de ve İzmir’de uygulanıyor. ABD Enerji Bakanlığı’nın projesi. Projeyi çok önemsiyoruz. Başarılı olacağına da inanıyoruz” diye konuştu.
 
ABD Büyükelçisi Francis J. Ricciardone EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki’ye günün anısına hediye verdi. Tiryaki de Büyükelçi Ricciardone’ye plaket hediye etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnciraltı kaplıcalarda pazarlamalı plan
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, İnciraltı kaplıcalar kesiminde bulunan ...
Çeşme doldu taştı
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ...
Tek başına direniyor
İzmir'in Ödemiş ilçesinde siparişle pijama ve gömlek dikmeye devam eden ...
 
Karpuzcular isyanda
Büyük emeklerle yetiştirdikleri karpuzun alış fiyatının çok düşük olduğunu ...
Efes antik günlerine dönüyor
Selçuk Belediyesinin İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) destekli projesi kapsamında ...
Zahid Akman adliyede
Deniz Feneri Soruşturması'nda, dün gözaltına alınan eski RTÜK Başkanı ...
 
Sinem İzmir'in gururu oldu
İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı sonuçları ...
Bulunan DNA'lara rağmen takipsizlik
Defne Joy Foster’ın üzerinde tespit edilemeyen birine ait sperm bulunmasına ...
Şehit itfaiye erinin kızına Kocaoğlu vefası
İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki kapı imalathanesinde 3 ay önce tiner ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva