HABERLER>GÜNCEL
7 Temmuz 2011 Perşembe - 13:44

Çeşme doldu taştı

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yakup Demir, ilçenin geçen yıla göre yüzde 30'luk yükseliş yakaladığını belirterek, bu rakamların korunması gerektiğini söyledi.

Çeşme doldu taştı

İZMİR - AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Yakup Demir, ilçede turizm sezonunun hareketli başladığını belirterek, Ramazan ayı ve eylül dahil yüzde 80-90'lık doluluk oranlarında sezonu tamamlayacaklarını tahmin ettiğini söyledi. Geçen yıla göre Çeşme'nin turizm alanında yüzde 20-30'luk bir yükseliş yakaladığını, bunun kaybedilmemesi gerektiğini bildiren Demir, şunları söyledi: ''Çeşme'nin bir uğrak yeri değil, bir tatil bölgesi için çaba sarf ediyoruz. 'Bir veya iki gece kalıp da Çeşme'den ayrılalım' mantığı bize çok ciddi bir kazanç sağlamaz. Bölgeye ekonomik değer katacak tatil süresi 5 veya 7 gece olması lazım. Burada insanların bir hafta tatil yapmalarını sağlamak için ürünlerimizi geliştirmemiz gerekiyor. Çeşme'ye gelenlere sıkılmadan, dolu dolu yaşayabilecek bir ortam yaratmamız gerekiyor. Şu anda Çeşme'de Beach Club'lara gittiğinizde keyif alabilirsiniz. Alaçatı'da sörf ile eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz, Pırlanta Plajında Kite Sörf yapabilirsiniz. Akşamları Alaçatı sokaklarında gezinti yaparak, oranın atmosferini yaşayabilirsiniz. Dalyan'ın mistik yapısıyla en lezzetli balıkların tadına bakabilirsiniz. Çeşme Marina'da keyifle vakit geçirebilirsiniz. Çeşme'de dolu dolu 5 ya da 6 gün geçirebilirsiniz.''
     


Çeşme'de yatırım yapmak isteyenlerin bir filtreden geçirilmesi gerektiğini de vurgulayan Demir, ''Çeşme'nin her gelene kucak açmaması lazım. Gelen yatırımcıyı filtre edip ilçeye ne kazandıracak ya da ne kaybettirecek ona bakılması lazım. Eğer kaliteli hizmet vermek istiyorsak, bunları yapmalıyız'' diye konuştu.
     
İlçede turizm hareketliliğinin Eylül sonuna kadar devam edeceği kanaatinde olduğunu ifade eden Demir, son 5 yılda ilçeye yönelen özel ilginin devam ettiğini, bunun sevindirici olduğunu kaydetti. İlçede turizm potansiyeli yaratan ürünlerde artış olduğu takdirde geceleme ve kalış sürelerinde de artış olacağını bildiren Demir, Haziran ayında otellerin doluluk oranının yüzde 80 civarında olduğunu, hafta sonları yer bulmanın mümkün olmadığını kaydetti. Temmuz ayı doluluğunun da iyi başladığını bildiren Demir, ''Çeşme, Ramazan ayı ve Eylül dahil yüzde 80-90'lık oranlarla sezonu tamamlar diye düşünüyorum. Geçen yıla göre Çeşme'nin turizm alanında yüzde 20-30'luk bir yükseliş yakaladık. Bunu kaybetmememiz lazım'' dedi.



''ALAÇATI, MARKA''
Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Baylav ise beldede insanlara kalite sunduklarını ve Alaçatı'nın kaliteli bir marka olduğunu söyledi. Öğrencilerin sınavları ve seçimler nedeniyle sezonun yeni başladığını dile getiren Baylav, ''Temmuz ayında olmamıza rağmen ilk kez doluluk oranı yüzde 80'lere ulaştı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle sezon 2-3 ay daha ileriye kaydı. Alaçatı için asıl kazanç eylül ayı ortalarından ekim sonuna kadar devam eden süreçte yaşanıyor. Bu tarihlerde de tüketici grubu ciddi rakamlar bırakıyor. Kasım, aralık ayları içinde çeşitli organizasyonlar düzenleyerek, turizm sürecini uzatmaya sağlayacağız'' diye konuştu.
    
Alaçatı'nın gittikçe yükselen bir popülaritesi olduğunu vurgulayan Baylav, ''Burada bilinmesi gereken tek bir şey var. Biz ucuz mal satın almayı sevmiyoruz. Kısa sürede tüketilen ve yıpranan bir gömlek almak istemiyoruz. Biz gerçekten Alaçatı'da kalite satıyoruz. Bu markayla gurur duyuyoruz. Bizler bu kaliteyi korumak için çalışıyoruz'' dedi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tek başına direniyor
İzmir'in Ödemiş ilçesinde siparişle pijama ve gömlek dikmeye devam eden ...
Karpuzcular isyanda
Büyük emeklerle yetiştirdikleri karpuzun alış fiyatının çok düşük olduğunu ...
Efes antik günlerine dönüyor
Selçuk Belediyesinin İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) destekli projesi kapsamında ...
 
Zahid Akman adliyede
Deniz Feneri Soruşturması'nda, dün gözaltına alınan eski RTÜK Başkanı ...
Sinem İzmir'in gururu oldu
İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı sonuçları ...
Bulunan DNA'lara rağmen takipsizlik
Defne Joy Foster’ın üzerinde tespit edilemeyen birine ait sperm bulunmasına ...
 
Şehit itfaiye erinin kızına Kocaoğlu vefası
İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki kapı imalathanesinde 3 ay önce tiner ...
Kıraç: AB projelerinin takipçisiyiz
İzmir Valisi Cahit Kıraç, resmi kurumlar olarak Avrupa Birliği projelerinin ...
Norveçliler İzmir’de şifa arıyor
İzmir Balçova Termal A.Ş. Genel Müdürü Turabi Çelebi, İsveş, Danimarka, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva