HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ekim 2011 Salı - 20:11

Karabağlar'da “rekreasyon alanı” tartışması

Karabağlar Belediye Meclisi’nde, park alanlarının rekreasyon alanı olarak değiştirilmesi ile ilgili önergeler tartışma yarattı. Ak Partili Aşkın, değişikliğin usulsüz olduğunu savunurken, Başkan Sıtkı Kürüm “O bölgeleri başka türlü koruyamıyoruz” dedi.

Karabağlar da “rekreasyon alanı” tartışması

Can Özlü/ Egedesonsöz- Karabağlar Belediyesi Ekim Ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün öncülüğünde gerçekleştirildi. CHP Gurubu’nun, ilçenin farklı noktalarında bulunan ve imar planlarında park alanı olarak gözüken yerlerin, “rekreasyon alanı” olarak değiştirilmesi talebi, Ak Partili ve CHP’li Melis üyelerini karşı karşıya getirdi. Konu ile ilgili olarak kısa süreli tartışmaların yaşandığı maddeler, CHP grubunun istediği doğrultuda, oy çokluğu ile kabul edildi.
 
YÖNETMELİĞE AYKIRI!
Ak Parti Meclis Üyesi, Mehmet Emin Aşkın, İmar ve Çevre Komisyonu’nda oybirliği ile kabul edilen ve ilçe sınırlarındaki üç park alanının, rekreasyon alanı olarak değiştirilmesini ön gören önergeye itiraz etti. Alınacak olan kararın, İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği’ne aykırı olduğunu öne süren Aşkın “Büyükşehir yönetmeliğinde, rekreasyon alanının tarifi açık şekilde yapılmıştır. Eğer park alanlarını, rekreasyon alanı olarak düzenlersek, bu alanlar park olarak kullanılmaktan çıkar. Ayrıca, rekreasyon alanlarının plan ve projelerinde, çay bahçeleri, kafeterya veya sosyal tesislerin de gösteriliyor olması lazım. Bu aşamada bu noktalar da eksik. Bu teklifin bu şekilde meclise gelmesi doğru değil. Önerge komisyona iade edilsin yeniden görüşüp karara bağlayalım” dedi.
 
KOMİSYON “OYBİRLİĞİ” DEDİ
Aşkın’ın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Savaş Akıncı ise kararın komisyonlarda oybirliği ile alındığını hatırlattı. Komisyondaki Ak Partili üyenin çalışmalarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Akıncı “Kaş yaparken göz çıkartmayalım. Komisyonların aldığı karar ortada. Sayın Aşkın bu itirazı yaparak, komisyonda olumlu oy kullanan partili arkadaşının emeklerini de göz ardı ediyor” diye konuştu.

“BUNA MECBURUZ”
Konuya açıklık getiren Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise alınan kararın, parkları daha işlevsel hale getirmek için önemli olduğuna vurgu yaptı. Başkan Kürüm “İlçe sınırlarında 286 parka sahibiz. Rekreasyon alanı yapmak istediğimiz üç park alanı da sıkıntılı yerler. O bölgeleri daha huzurlu ve işlevsel hale getirmek için bunu yapmak zorundayız. Aşka türlü, o parkları koruyamıyoruz. İnşallah büyükşehir yönetmeliği de bizim bu kararımıza paralel neticeler içerir” ifadelerini kullandı.

ERSOYUN İSMİ YAŞATILACAK
Öte yandan, mecliste zaman zaman gergin anlar yaşayan CHP’li ve AK Partili üyeler, ortak bir önergeye imza atarak aradaki buzları da eritti. Her iki gruptan da meclis üyelerinin de imzasını taşıyan önergeyle, Tahsin Yazıcığlu Mahallesi’nde, 20 dönümlük bir alan üzerinde düzenlenecek olan rekreasyon alanına Mehmet Akif Ersoy adının verilmesi teklif edildi. Önergeyi olumlu karşıladıklarını ve usta şairin adının ilçede yaşayacak olmasından mutluluk duyacaklarını ifade eden Başkan Kürüm, her fırsatta, soru önergelerini önceden öğrenememekten şikayet eden Ak Parti grubuna serzenişte bulundu. Başkan Kürüm “Bu önergede de siz bize gol atmaya çalıştınız. Meclisten önce bizim de haberimiz olmadı. Keşke burada herkesle paylaşsaydınız da daha çok kişi destek verseydi” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 5 Ekim 2011 Çarşamba 09:23

rekreasyon alanı olursa kafetarya olur. bu kafetaryaları da birileri işletecek herhalde... acaba kimler.... hangi yakinler...

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Durak: Karşıyaka’da cinayet işlensin istemiyoruz
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kurallara uymayan esnafa tepki gösterdi.
Buca Meclisi’nde istifa şoku!
Buca Belediyesi’nin CHP’li üyesi Hasan Kurt, ani bir kararla partisinden ...
İşte 'Marka Şehir' İzmir'in öncelik listesi
“Sürdürülebilir Marka Şehir: İzmir” toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu, ...
 
Büyükşehir'den Başbakan'a yanıt: Hibe almadık
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyelerin Alman vakıflarından ...
Konak Çocuk Senatosu Dünya Çocuk Günü’nü mecliste kutladı
Dünyanın ilk çocuk senatosu Konak Çocuk Senatosu Konak Belediye Meclisi’ne ...
Batur’dan doğalgaz müjdesi
Narlıdere Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı, Narlıdere Akm ...
 
Bayraklı’dan üç mahallede kent dönüşümü hamlesi
Bayraklı Belediyesi Onur, Nafiz Gürman ve Doğançay Mahallelerinde hazine ...
Kocaoğlu: Körfez’de yeniden yüzmek istiyorum
Büyükşehir’in 'Yüzülebilir Körfez' hedefiyle başlattığı 'Büyük Körfez ...
Japon prensesten Vali Kıraç'a ödül
Japonya Seyahat Acenteleri Birliği'nin (JATA) ülkede en başarılı tanıtma ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva