HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ekim 2011 Salı - 17:33

İşte 'Marka Şehir' İzmir'in öncelik listesi

“Sürdürülebilir Marka Şehir: İzmir” toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu, gelecek stratejilerini “Bugün İzmir’in ihtiyaçlarını karşılarken, geleceğin modern kentini yaratmak; geleceğin kentini yaratırken de geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmemek” olarak açıkladı ve İzmir’in önceliklerini listeledi.

İşte  Marka Şehir  İzmir in öncelik listesi

İZMİR - Siemens, Capital ve Ekonomist Dergileri ile GfK Türkiye Araştırma Şirketi’nin düzenlediği “Sürdürülebilir Marka Şehir: İzmir” toplantısı, Swissotel Grand Efes’te yapıldı. Şehrin kamu, sanayi ve ticaret dünyasından önemli isimlerin bir araya geldiği toplantıda İzmir’in geleceği tartışıldı. Çevre ve dünya ekonomisine katkıda bulunan, enerjiyi verimli kullanan, ekolojik uyum ve yaşam kalitesinin artırılması için çalışan şehirlerin yaygınlaştırılmasını hedefleyen toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin geleceğini şekillendirecek projeleri anlattı.

İzmir EXPO 2020 adaylığı çerçevesinde “Daha iyi bir dünya için yeni yollar ve herkes için sağlık” temasının önemine değinen Başkan Kocaoğlu; “İzmir’in bu hedefe çok daha çabuk ulaşacağına yürekten inanıyoruz. 2020 EXPO’sunun evsahibi kenti olarak, o altı ay boyunca, tüm dünyanın gündeminde olmak ve dünyadan toplayıp biriktirdiklerimizi yine ona dağıtmak istiyoruz. İzmir’in yerel yönetimi olarak, temel politikamızı ‘bugün İzmir’in ihtiyaçlarını karşılarken, geleceğin modern kentini yaratmak; geleceğin kentini yaratırken de geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmemek’ olarak özetleyebiliriz. Çünkü biliyoruz ki, en büyük sorumluluğumuz gelecek nesillere karşı” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dünyadaki hızlı değişimin yerel yönetim anlayışını kabuk değiştirmeye zorladığını söyledi. Yerel yönetimlerin “sürdürülebilir kalkınma” ve “yaşanabilir çevre” kavramlarının önemine değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’in çevre konusunda örnek yatırımlar gerçekleştirdiği söyledi. İzmir’de yaşam kalitesini artırmak yaptıkları çalışmalara değinen Başkan Kocaoğlu, “Sürdürülebilir kalkınmayı yakalamış bir kent olabilmek için kat edeceğimiz daha çok mesafeler var. Ama İzmir’in belediye başkanı olarak, bu alandaki ciddi çabalarımız ve attığımız önemli adımların da yabana atılmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir vizyonunu da şöyle özetledi:
-         Dünya ekonomisi içindeki yerini sürekli geliştiren bir İzmir’e öncülük eden yerel yönetim olmak,
-         İzmirlilerin yaşam kalitesini geliştirmek,
-         Kentin ekonomik gelişmesinin, ekolojik sürdürebilirlik koşulunu yerine getirecek biçimde oluşmasını sağlamak,
-         Kente ilişkin proje geliştirme ve karar verme sürecinde yüksek kalitede katılımcı bir yönetişimi gerçekleştirmek.
 
İzmir’in öncelik listesi
“İzmir olarak, imkanlarımız dahilinde bir öncelikler listesi yaptık” diye konuşan Başkan Kocaoğlu, kentiçi ulaşımda fosil yakıt tüketimini en aza indirebilmek için raylı sistem yatırımlarına ağırlık verdiklerini söyledi. Çiğli’deki atıksu arıtma tesisinde kurulacak olan çamur çürütme tesisinin enerjisini rüzgardan sağlamayı planladıklarını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, projenin başarılı olması durumunda diğer arıtmalarda da rüzgar enerjisini kullanmayı hedeflediklerini dile getirdi.
 
“Ekolojik Yerleşim ve Organik Üretim Merkezi” kurma konularında çalışmaların devam ettiğini bildiren Başkan Kocaoğlu, organik tarımın desteklendiğini, köylerdeki su depolarının güneş enerjili otomatik klorlama sistemine sahip olduğunu, su kaynaklarının korunması ve taş ocaklarının rehabilite edilerek boşalan yerlerin ağaçlandırıldığını, jeotermal yatırımlara ağırlık verildiğini söyledi.

Başkan Kocaoğlu önümüzdeki süreçte başlayacak olan yeni trfaik yönetim sistemiyle kavşaklardaki bekleme süresini minimuma indireceklerini ve emisyon salınımını düşürerek yakıt tasarrufu sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise yaptığı konuşmada, İzmir’in rüzgar, güneş, jeotermal, doğalgaz gibi yenilenebilir enerji kaynakları konusunda oldukça zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Bunu bir fırsat olarak görüyoruz. Alt yapı olanakları, gelişen sanayisi ile kentimiz sürdürülebilir kalkınma modeline geçmek için önemli bir potansiyele sahip. Başta yerel yönetimler olmak üzere hepimize bu konuda önemli sorumluluklar düşüyor” diye konuştu. Siemens A.Ş CEO’su Hüseyin Gelis ise bu toplantının İzmir’in geleceğinde önemli bir kilometre taşı olacağını belirterek, neden İzmir’i tercih ettiklerini şöyle açıkladı: “İzmir, nüfus yoğunluğu açısından Türkiye’nin üçüncü büyük kenti. Sürekli gelişiyor ve alt yapı talepleri artıyor. Bu büyümenin sağlıklı bir biçimde olması gerekiyor. Amacımız şehrin ihtiyaçlarını tanımlarken, çözüm önerileri sunarken şehirleri yaşanabilir hale getirmek. Gelişmiş teknolojik ve çevreci çözümlerimizle İzmir’in geleceğine hizmet etmeye hazırız”

Dünyadaki başarılı Sürdürülebilir Şehirler uygulamalarının da tanıtıldığı toplantıda Cambridge Yönetim ve Araştırma CEO'su – New York Belediye Başkanı Danışmanı ve Londra Belediye Başkanı Eski Danışmanı Martin Powell, Londra'nın başarılı Sürdürülebilir Şehirler arasına ismini yazdırmasıyla ilgili bilgilerini paylaştı. Powell, İzmir’deki kamu alanlarının akıllıca kullanıldığını belirterek, İzmir’i bu konuda örnek alacaklarını belirtti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 4 Ekim 2011 Salı 20:37

aziz başkan göreve gelir gelmez izmirin 20 yıllık master planlarını yaptırmıştır bilip bilmeden sallamayalım sayın ampül.

Yorumu oyla      15      8  
Aydın Postoğlu 4 Ekim 2011 Salı 17:58

CHP'li belediye sekiz yıl sonra öncelik tespit ediyorsa yandık abi biz. Büyük başkan biz açız diyoruz, sen pasta yeğin diyorsun. Biz basit insanlarız metro istiyoruz. Duraklarda beklemeyelim istiyoruz. Trafikte günde dört saatimiz ziyan olmasın istiyoruz. Bunları yap sonra hangi fantezilerle ilgileneceksen ilgilenirsin. Dereye su gelene kadar kurbağanın gözü çıktı haberin yok.

Yorumu oyla      15      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den Başbakan'a yanıt: Hibe almadık
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyelerin Alman vakıflarından ...
Konak Çocuk Senatosu Dünya Çocuk Günü’nü mecliste kutladı
Dünyanın ilk çocuk senatosu Konak Çocuk Senatosu Konak Belediye Meclisi’ne ...
Batur’dan doğalgaz müjdesi
Narlıdere Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı, Narlıdere Akm ...
 
Bayraklı’dan üç mahallede kent dönüşümü hamlesi
Bayraklı Belediyesi Onur, Nafiz Gürman ve Doğançay Mahallelerinde hazine ...
Kocaoğlu: Körfez’de yeniden yüzmek istiyorum
Büyükşehir’in 'Yüzülebilir Körfez' hedefiyle başlattığı 'Büyük Körfez ...
Japon prensesten Vali Kıraç'a ödül
Japonya Seyahat Acenteleri Birliği'nin (JATA) ülkede en başarılı tanıtma ...
 
Karabağ: Öncelik kentsel dönüşüm olmalı
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Park Kafe'de brunch keyfi başladı
Karşıyaka Belediyesi kuruluşu olan Kent A.Ş şirketi tarafından işletilen ...
Mimarların 30. yıl plaketi Kocaoğlu’ndan
Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından her yıl düzenlenen Mimarlık Haftası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva