HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ekim 2011 Salı - 17:38

Buca Meclisi’nde istifa şoku!

Buca Belediyesi’nin CHP’li üyesi Hasan Kurt, ani bir kararla partisinden istifa etti. Dilekçesini ilçe yönetimine sunan Kurt’un vedası ile CHP’nin koltuk sayısı 24’e geriledi. İlçe Başkanı Bozdağ “İkna etmeye çalışacağım” dedi.

Buca Meclisi’nde istifa şoku!

Can Özlü/ Egedesonsöz - Tartışmalardan yakasını bir türlü kurtaramayan Buca Belediyesi’nde şimdi istifa krizi yaşandı. CHP’li 25 meclis üyesinden biri olan Hasan Kurt, partisinden istifa etti. CHP İlçe Başkanlığı’na verdiği dilekçe ile istifa kararını açıklayan Kurt’un, partiden ayrılması ile birlikte Buca Belediye Meclisi’ndeki CHP’lilerin sayısı 24’e düştü. Partiye, mecliste bir koltuk kaybettiren Kurt’un, belediyenin faaliyetleri ile ilgili olarak yakın çevresine birkaç gündür dert yandığı ve partiden istifa edeceğini dillendirdiği öğrenildi. Dilekçesinde açık gerekçelere yer vermeyen Kurt, “Görülen lüzum üzerine partimden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı. Kurt’un istifası ile meclisteki dengeler de değişti. Buca Belediye Meclisi’nde 25 üyeye sahip olan CHP’nin koltuk sayısı 24’e geriledi. 11 Ak Partili meclis üyesi de bulunan Buca Belediyesi’nde bir de bağımsız üye oldu.

BOZDAĞ: “İKNA EDECEĞİM”
CHP Buca İlçe Başkanı Selim Bozdağ, dilekçenin kendilerine ulaştığını ancak henüz işleme almadıklarını söyledi. Bozdağ, “Arkadaşımız değerli bir partilimizdir. Neden istifa ettiğini dilekçesinde belirtmemiş. Kendisi ile yarın (çarşamba) bir görüşme yapacağım ve neden bu kararı aldığını öğreneceğim. İstifa tek taraflı alınan bir karardır ancak ikna edebilirsek, kararından döndürmenin yollarını da arayacağım” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Osman 6 Ekim 2011 Perşembe 23:58

CHP çok güzel şeyleri hakediyor.Böyle lüzumsuz şeyleri değil.Tabii ki gerçek CHP lilerle beraber...

Yorumu oyla      15      6  
aziz tekin 6 Ekim 2011 Perşembe 13:02

Bu adam hep kafası esince istifa ediyorum diyor ÇIk erkeçe edeceksen et

Yorumu oyla      19      6  
partili 5 Ekim 2011 Çarşamba 18:29

OHohOH İYİ OLDU BU PARTİYE EMEĞİ OLMAYAN CHP NİN KAPISININ ÖNÜNDEN GEÇMEMİŞ ADAMLARI AKPDE KOŞTURMUŞ ADAMLARI MECLİS ÜYESİ YAZARSANIZ SİZE MÜSTAHAKTIR ŞİMDİ KİMSE ÜSTÜNE ALMIYOR BAŞKAN DİYOR BEN YAZMADIM LİSTELERİ ADAM MECLİS ÜYESİ OLMADAN ÖNCE MHPDE KAYDI OLAN BİR ADAM CHP SAYESİNDE ROZET TAKTI FORSUNUDA ATTI ŞİMDİ PARTİ SAYESİNDE GELDİĞİ YERİDE BIRAKSIN BİZ OYUMUZU CHP Yİ BUDURUMA GETİRSİNLER DİYE VERMEDİK HATTA ONU MECLİS ÜYESİ LİSTESİNE YAZANLARDA İSTİFA ETSİN

Yorumu oyla      23      6  
hasan 5 Ekim 2011 Çarşamba 18:11

Ya aslında bız yorumlarken o almıştır istifasını.Güngor kaya gelmeli bencede heryere geliyor ya.hadi G ciler nerdesiniz?partiye topluma hiç bir faydası olmayan muhteremın istifası ne derece önemli olurki.Sadece partiyi yıpratmaktan başka.Durşun nasıl olduğu kararlılığıla orantılı olacaktır bakacagız ve görecegiz.Demokrat nerdesin:)

Yorumu oyla      20      6  
yorumcular 5 Ekim 2011 Çarşamba 15:44

hasan kurtun yerine engin bilgi ve donanıma sahip güngör kaya gelmeli :)

Yorumu oyla      17      11  
yorumcular 5 Ekim 2011 Çarşamba 15:43

siz bu meclis üyeleri yazılırken neredeydiniz... bu meclis üyelerinin altında sadece başkan ercan tatının mı hatası var tabii ki hayır bu işe il ilçe hatta ankara bile giriyor bunları da herkes çok iyi biliyor ama bilmemezlikten geliyor yada gerçekten hiçbirşey bilmeden atıp tutuyorsunuz.Bu mecliste değişecek çok insan var umarım bir daha ki seçimlerde daha çalışılarak bu liste hazırlanır.

Yorumu oyla      19      8  
sadi degerli 5 Ekim 2011 Çarşamba 14:30

sevğili arkadaşlar çıkrıklarınızdan afaki sallamışsınız.evet bir sorun var ama bu sorun kesinlikle hasan kurt ve ercan tatı arasında değil chp çatısı altında faşizan tutumlar serğileyen ilçe içerisinde kendisini partinin sahibi gibi gören görevli arkadaşlarla ile ilğilidir.bilmeden haberi tam olarak yazmayan yayın kuruluşuda bu konuda yanılmıştır.bol keseden hakarete varan açıklamalar ve yorumlar yapmak kimseye bir şey kazandırmıyor sadece sizleri yarın rencide eder bilğilerinize.

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Kurtu tanıyalım 5 Ekim 2011 Çarşamba 11:22

Hasan Kurt'u biraz daha tanıtmak gerekirse kendisi E.T'nin kontenjan listesinden meclis üyesi olmuştur. İlk seçildiğinde E.T ona o E.T'ye toz kondurmuyordu. hatta muhalif meclisüyelerine en ağır eleştirileri o yapıyordu. Ayrıca HasanKurt'un tüm yeğenleri İzmirBüyükşehir Belediyesinde çalışmaktadır. Bir yeğeni İzenerji'de yönetici olan Öztürk Kurt, diğer yeğeni Gökhan Kurt'ta Grand Plaza da yöneticidir. Ayrıcayine Öztürk Kurt'un eşi İBB'de üst düzey çalışandır.Bunlar dışında birçok akrabası İBB'de çalışmaktadır. Şimdisiz düşünün E.T'nin seçtiği adamları vicdan mı cüzdan mı?

Yorumu oyla      20      17  
Hasan Zayıf Ama Sağlam 5 Ekim 2011 Çarşamba 11:07

Bir zamanlar Cevat Kızılateş'te partisinden istifa ettiğini açıklayarak E.T'yı agir eleştirmişti.Sonra istifasımı geri aldımdeyıp ortalıkta yer almıştı. Hemde E:t'nın en has savunucusu olarak. Şimdilerde gölet civarında bir restorantı mesken eylemiş durumda. Hasan Kurt'unda sonu boyle olmasın. Ha bu aradabu Hasan Kurt Emlakcı lokmanın burosunundan cıkmazdı.Bu aklı lokman vermesın mı?

Yorumu oyla      22      10  
ersin 5 Ekim 2011 Çarşamba 10:53

Bence meclis üyeliğinden de istifa etsin.Aslında bütün sorumlu bence Ercan tatı dır.Bu meclis üyeliği listesini sanırım kendisi yaptı ve öyle başarılı sonuç aldı ki,başka hiçbir politikacı bu kadar uyumsuz ve düzensiz bir liste hazırlayamazdı,bence Ercan beyi bu konuda tebrik etmek lazım.Kendisine bile faydası dokunamayan insanların Buca ya ve CHP ye ne faydası olacak ki!Bu istifa bence blöf,daha önce de parlak istifa etmişti ama tekrar geri döndü.İstediği olunca geri döner:))

Yorumu oyla      22      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte 'Marka Şehir' İzmir'in öncelik listesi
“Sürdürülebilir Marka Şehir: İzmir” toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu, ...
Büyükşehir'den Başbakan'a yanıt: Hibe almadık
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyelerin Alman vakıflarından ...
Konak Çocuk Senatosu Dünya Çocuk Günü’nü mecliste kutladı
Dünyanın ilk çocuk senatosu Konak Çocuk Senatosu Konak Belediye Meclisi’ne ...
 
Batur’dan doğalgaz müjdesi
Narlıdere Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı, Narlıdere Akm ...
Bayraklı’dan üç mahallede kent dönüşümü hamlesi
Bayraklı Belediyesi Onur, Nafiz Gürman ve Doğançay Mahallelerinde hazine ...
Kocaoğlu: Körfez’de yeniden yüzmek istiyorum
Büyükşehir’in 'Yüzülebilir Körfez' hedefiyle başlattığı 'Büyük Körfez ...
 
Japon prensesten Vali Kıraç'a ödül
Japonya Seyahat Acenteleri Birliği'nin (JATA) ülkede en başarılı tanıtma ...
Karabağ: Öncelik kentsel dönüşüm olmalı
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Park Kafe'de brunch keyfi başladı
Karşıyaka Belediyesi kuruluşu olan Kent A.Ş şirketi tarafından işletilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva