HABERLER>GÜNCEL
4 Haziran 2010 Cuma - 00:00

İzmirli gönüllünün dayanılmaz acısı’…

Gazze’’ye yardım götüren gemilere İsrail tarafından yapılan saldırıda yaralanan İzmirli gönüllü Musa Çoğaş, sırtındaki kurşunların narkozsuz olarak kerpetenle çıkarıldığını açıkladı. ’

İzmirli gönüllünün dayanılmaz acısı’…


Gazze’’ye yardım götüren gemilere İsrail tarafından yapılan saldırıda yaralanan İzmirli gönüllü Musa Çoğaş, sırtındaki kurşunların narkozsuz olarak kerpetenle çıkarıldığını açıkladı. ’

İZMİR - İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıda yaralanan İzmirli yardım gönüllüsü Musa Çoğaş, İsrail askerleri tarafından vurulduktan sonra sırtındaki 2 kurşunun İsrailli doktorlar tarafından narkoz verilmeden kerpetenle çıkarıldığını söyledi.

ASKERLER 'ONE MINUTE' DİYE BAĞIRIYORDU... haberi için tıklayınız...
    
Çoğaş, Adli Tıp Kurumundaki muayenesinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kurşunları çıkarmak için lokal anestezi kelimelerini duyduğunu, ancak herhangi bir şeyin uygulanmadığını ifade ederek, şunları anlattı: ''Sırtımdaki 2 kurşun İsrailli doktorlar tarafından narkoz verilmeden canlı bir şekilde kerpetenle çıkarıldı. Gemi yanaşana kadar da 12 saat mermiler sırtımda kaldı. Aort damarına çok az bir mesafe kalmış. Gerçekten psikolojimiz çok bozuk. Beni lazer ışınlı silahla vurdular. Farklı farklı 3-4 silah vardı.''
 
Çoğaş, yurda döndükten sonra Türk doktorların ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını belirterek, hepsine teşekkür etti.
 
Zaman Gazetesi muhabiri Kürşat Bayhan da Mavi Marmara Gemisi'ne düzenlenen saldırı düzenleyen İsrail askerlerinin önce plastik mermi kullandığını, sonra gerçek mermi kullanmaya başladığını belirterek, bunun üzerine diğer basın mensuplarıyla birlikte basın merkezine çekildiklerini anlattı.
 
İsrail askerlerinin fotoğraf makinesi, kamera ve özel eşyasına el koyduğunu ve 72 saat içinde İsrail'i terk etmeleri için belge imzalattıklarını ifade eden Bayhan, ''Bizi götürüldükleri hapishanedeki masa ve sandalyelerin Türk malı olduğu dikkat çekicidir'' dedi.
 
Çektiği görüntülerin bir kısmını saklayabilmek için küçük bir disketi dilinin altına yerleştirdiğini söyleyen Bayhan, yapılan muayene sırasında bunun fark edildiğini anlattı.
 

İZMİR’’İN ’‘YARDIM ŞEHİDİ’’ VE GÖNÜLLÜLER DÖNDÜ
İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Songür'ün cenazesi ile gemide bulunan beş yardım gönüllüsü İzmir'e geldi.
 
Cengiz Songür'ün cenazesi Adnan Menderes Havalimanı'nın kargo bölümünde, ellerinde Filistin ve Türk bayrakları bulunan kalabalık tarafından karşılandı. Aralarında Songür'ün yakınlarının da bulunduğu kalabalık, ''Katil İsrail hesap verecek'', ''Özgürlüğün gemisi ambargoyu delecek'', ''Şehitlerin kanı İsrail'i boğacak'' şeklinde sloganlar attı. Bekleyiş sırasında Kur'an-ı Kerim okundu. Altısı kız, yedi çocuk sahibi Cengiz Songür'ün kızlarının babalarına yazdığı mektup okunurken, kalabalık gözyaşlarına boğuldu.
 
Filistin ve Türk bayrağına sarılı cenaze kargo bölümünden alınarak, cenaze aracıyla önce evine ardından da Yeşilyurt'taki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morguna kaldırılacağı kaydedildi. Cenazenin yarın İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği bildirildi.
 

Gemide saldırıya uğrayan beş yardım gönüllüsü basın mensuplarına açıklama yaptı. Yaşadıklarını anlatacak durumda olmadığını belirten Musa Çoğaş, yaşadıkları acıyı, "Bir insana narkoz verilmeden kerpetenle, sallanan dişi çekercesine nasıl mermi çıkarılabilir" sözleriyle dile getirdi.
 
Yıldız Çiçekdağ da İsrail ve ABD mallarının boykot edilmesini isteyerek, ''Devletimiz, milletimiz sağ olsun. Dinimden, milletimden iftihar ettim. Öyle insanlar var ki öyle zulüm yapıyorlar. Bir de Filistinlileri düşünün, neler çekiyorlar. Öyle bir otobüsün içine soktular ki anlatamayacağım eziyetler gördük'' diye konuştu.
 
Emin Bozkuş da kendilerine verilen destek ve sevgi karşısında duygulandığını belirterek, ''Vicdan sahiplerinin gemisini yerine ulaştıramadığımız için üzülmüştük, ama bu gemi her ne halde olursa olsun başarıya ulaşmıştır'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakkari'de polis aracına saldırı: 2 yaralı
Hakkari'de Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne ait zırhlı polis ...
Bornova’’daki lisede korkunç ölüm!
İzmir'de okulun otomatik kapısına sıkışması sonucu başından yaralanan ...
Kalpazanlar İzmir’’de yakalandı
İstanbul'dan getirdikleri 115 adet sahte 100'lük ABD dolarını ...
 
Ülkeyi sarsan cinayet: Piskopos öldürüldü
İskenderun’’da görev yapan Anadolu Episkoposluğu ve Havarisel Vekili Luigi ...
İzmir’’de üniversite kavgası: Katip mi Nazım mı?
Kurulacak yeni üniversiteye AK Partili Vekil Tekelioğlu tarafından Katip ...
Çipli pasaport çilesiyle geldi
Pasaportlarda çipli sisteme geçilmesiyle birlikte karakollardaki pasaport ...
 
Balkanlar Ege’’yi serinletiyor
Balkanlar’’dan gelen serin hava Ege Bölgesi’’ne nefes aldıracak. İzmir ...
9 Türk ateşli silahla vurularak öldü!
İsrail'in gemi saldırısında ölen 9 Türk'ün cesetlerine ilk inceleme ...
Cehennemden döndüler’…
İsrail’’in yardım filolarına müdahalesi sonucu yaralanan toplam ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva