HABERLER>GÜNCEL
3 Haziran 2010 Perşembe - 00:00

Ülkeyi sarsan cinayet: Piskopos öldürüldü

İskenderun’’da görev yapan Anadolu Episkoposluğu ve Havarisel Vekili Luigi Padovese, evinde uğradığı bıçaklı saldırıda öldü. ’

Ülkeyi sarsan cinayet: Piskopos öldürüldü




HATAY - Anadolu Katolik Kilisesi Episkoposu Luigi Padovese, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki evinin bahçesinde bıçaklanarak öldürüldü.

Olay, ilçeye bağlı deniz kenarındaki Karağaç Beldesi Sultanköy Sitesi'nde saat 14.25 sıralarında meydana geldi.
 
4 katlı binanın ön bahçesinde bıçaklanan ve Anadolu ve Suriye'deki Katolik kiliselerinden sorumlu olduğu belirtilen Padovese, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, çevre güvenliği alarak inceleme başlattı.
 

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Anadolu Kiliseleri Episkoposu Luigi Padovese'yi bıçaklayarak öldüren zanlının suç aletiyle yakalandığını söyledi.
 
Lekesiz, hastaneye kaldırılırken hayatını kaybeden Padovese'yi öldürdüğü iddia edilen zanlı Murat A'nın gözaltına alındığını belirtti. Vali Lekesiz, zanlı Murat A'nın Padovese'nin yaklaşık 4,5 yıldır şoförlüğünü yaptığının belirlendiğini ifade etti.
 
Olayı kapsamlı olarak araştırdıklarını kaydeden Lekesiz, şöyle konuştu: ''Padovese'yi bölgemizde bulunduğu için yakın tanıyoruz. Ölümü hepimizi üzdü. Zanlı suç aletiyle yakalandı. İlk araştırmaya göre konunun siyasi bir tarafı yok. 4,5 yıldır Padovese'nin şoförlüğünü yapan zanlının psikolojik sorunları olduğunu ve tedavi gördüğünü öğrendik. Padovese'nin öldürülmesi kişisel bir olay gibi görünüyor. Olayı detaylı bir şekilde araştırıyoruz."
 
[videoFile=http://video.ntvmsnbc.com/Assets/Videos/FlvFiles/0000018943.flv] 
 
 
 
SALDIRIYI KINAMIŞTI
Padovese, Süryani Katolik Kilisesi'nde iki gün önce düzenlenen ilk ayindeki konuşmasında, İskenderun'daki 6 askerin şehit edildiği terör saldırısını kınamış, askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır dilemişti.
 
Anadolu Kiliseleri Episkoposu Luigi Padovese İskenderun'un, farklı dinlerin bir arada yaşadığı, farklı kültürlerin beşiği olduğunu vurgulayarak, ''Süryani kilisesinin açılması anayasa ve devletin inanç özgürlüğüne verdiği önemin göstergesidir'' diye konuşmuştu.
 
Padovese'nin öldürülmesi üzerine, İtalya'nın İzmir Konsolosu Simon Carta'nın bölgeye gitmekte olduğu öğrenildi.
 
İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, olayın çok yeni olduğunu ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyerek, Konsolos Carta'nın İskenderun'a hareket ettiğini belirtti.
 
ANADOLU EPİSKOPOSLUĞU
Anadolu Havarisel Vekilliği, 10 yıl önce kuruldu. Büyüklük olarak Türkiye'nin yarısından fazlasını, Akdeniz'den Karadeniz'e, Ankara'dan Irak sınırına kadar olan alana sahip.
 
Katolik Santa Maria Kilisesi'nin İtalyan rahibi Andrea Santoro 5 Şubat 2006 tarihinde Trabzon'da cinayete kurban gitmişti.

5 YIL ÖNCE ATANDI
Hatay'ın İskenderun ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese 7 Kasım 2004 tarihinde bu görevine atandı.
Luigi Padovese, 31 Mart 1947'de Milano'da dünyaya geldi. 3 Ekim 1964 Lovere şehrinde Kapusen Manastırına giren, bir yıl sonra ilk yeminini eden Padovese, Gregoriana Üniversitesine katılarak 1975 yılında Kilise Tarihi ve Kilise Babaları bölümünden birinci olarak mezun oldu ve 1978 yılında bu konuda doktorasını tamamladı.
 
Milano Kapusen rahipleri okulunun doçenti olan Padovese, Papalık Ateneo Antonianrim'da Kilise Tarihi ve Kilise Babaları tarihi derslerinde eğitmenlik yaptı.
 
Antoniamim'da Ruhsallık Kurumu'nun Başkanı olan Padovese, 1994 yılında Doğu Kolejleri ve Dinsel Eğitim kuruluşları için Doğu Kiliseleri Kongresi'nin delegesi unvanını aldı.
 
21 Haziran 2004 tarihinde Papa 11. Yuhanna Pavlus Padovese'yi Azizleri Araştırma Kongresi'nin Danışmanı olarak atadı. 23 kitabı ve çok sayıda köşe yazısı yayınlanan Padovese, 1989'dan beri her yıl Efes'te (Selçuk) Aziz Yuhanna, Tarsus ve Antakya'da ise Aziz Pavlus ve Petrus uluslararası sempozyumları düzenledi.
 
Padovese, 7 Kasım 2004'te İskenderun'da Katolik Müjdeleme Kilisesi'nde gerçekleştirilen törende, görevi İzmir'e atanan Rugero Franceshini'den devralmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’de üniversite kavgası: Katip mi Nazım mı?
Kurulacak yeni üniversiteye AK Partili Vekil Tekelioğlu tarafından Katip ...
Çipli pasaport çilesiyle geldi
Pasaportlarda çipli sisteme geçilmesiyle birlikte karakollardaki pasaport ...
Balkanlar Ege’’yi serinletiyor
Balkanlar’’dan gelen serin hava Ege Bölgesi’’ne nefes aldıracak. İzmir ...
 
9 Türk ateşli silahla vurularak öldü!
İsrail'in gemi saldırısında ölen 9 Türk'ün cesetlerine ilk inceleme ...
Cehennemden döndüler’…
İsrail’’in yardım filolarına müdahalesi sonucu yaralanan toplam ...
Vahşetin zanlısı 11 yıl sonra İzmir’’de yakalandı!
Tokat'ın Niksar ilçesinde 11 yıl önce evine zorla girdiği 55 yaşındaki ...
 
Seri katil AIDS değilmiş
İzmir’’i peş peşe üç cinayet işleyerek kana bulayan Hamdi Ayri’’ye yapılan ...
Boşnakların bahar coşkusu
Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği geleneksel bahar pikniği Teferiç’’i ...
Torbalı’’da feci kaza: Traktörün altına girdi!
İzmir’’in Torbalı ilçesinde meydana gelen kazada Çaybaşı mevkiinde bir ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva