HABERLER>GÜNCEL
3 Haziran 2010 Perşembe - 00:00

Çipli pasaport çilesiyle geldi

Pasaportlarda çipli sisteme geçilmesiyle birlikte karakollardaki pasaport başvuru merkezlerindeki uygulamalarda değişiklikler görüldü. Tek ortak nokta ise uzayan kuyruklar.’

Çipli pasaport çilesiyle geldi



İSTANBUL - Pasaport başvuruları sebebiyle karakollarda genellikle sabah saatlerinde kuyruklar olur. Çipli pasaporta geçişle birlikte bu kuyruklar biraz daha uzamaya başladı.
 
Dün sabah saat 06.00 sularında Sahrayıcedit’’te bulunan Kadıköy Pasaport Bürosuna giden vatandaşlar kapıda ilginç bir notla karşılaştı. Bir gece önce asılan nota göre internetten online randevu almayan kişilerin işlemleri yapılmayacaktı.
 
Dün işlemleri tamamlanmadığı için sırada beklediklerini söyleyen ya da internet sayfasında randevu almadan da gidileceğini anlatan sayfaları gösteren vatandaşlar polise dertlerini anlatamadı. Sorunlarını müdürlerine anlatabileceklerini söyleyen polis memurları, ’“8.30, 9.00 gibi müdürümüz gelir anlatırsınız’” dediler ve sıradaki vatandaşların emniyetin bahçesinde bekleyemeyeceklerini ifade edip onları dışarı çıkardılar.
 
Saat 07.00 sularında ise Şişli Emniyeti alışık olmadığı bir manzara ile karşı karşıyaydı zira çok nair bir şekilde Şişli Emniyeti Pasaport Şubesi önünde kuyruk vardı. Parmak izi verilmesi sebebiyle kuyruk olduğunu söyleyen vatandaşlar Kadıköy’’dekinden daha şanslılardı zira randevusuz olanlara numara verilirken, randevu alanlara da saatleri gelince çağrı yapılıyordu.
 
Vatandaşların erken saatlerden itibaren sıraya girmiş olmasıyla verilen numaralar kısa sürede bitti. Eski pasaportlarını uzatmak isteyenler harç kuyruğuna girerken yeni çipli pasaport almak isteyenler bir açıklamayla karşılaştı. Yeni pasaportun defter harcının emniyetten alınmadığını söyleyen yetkililer vatandaları bankalara yönlendirdi.
 
Sırasını kaçırmak istemeyen vatandaşlar ise koşturarak bankalara gittiler. Parmak izini verip evraklarını teslim etmek isten vatandaşlar sistemin kilitlenmesi nedeniyle biraz beklemek zorunda kaldılar.
 
KAĞITHANE'DE DURUM FARKLI
Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü’’nde ise durum diğer iki merkezden farklıydı. Sıraya giren vatandaşlara öncelikle yeni pasaportları için yanlarında nüfus kağıtlarının aslı ve fotokopisi, biyometrik fotoğrafları ve bankaya yatırılan harç makbuzlarının gerektiği açıklandı.
 
Pasaportunu uzatmak isteyen ve yeni pasaport almak isteyen vatandaşlar sıraya girdikten sonra polis memurları parmak izlerini almaya başlıyıp, vatandaşların işlemlerini tanımladı.
 
Yeni uygulamanın ilk günü olması sebebiyle çıkan aksaklıkları, fotoğrafların uygun olup olmadığını vatandaşlara anlatan Kağıthane İlçe polis memurları vatandaşları çok fazla bekletmeden işlemlerini halletti. Bu arada çıkan sorunlar için neler yapmaları gerektiği açıklandı.
 
Sonuç olarak yeni pasaport almak isteyen vatandaşların önceden internetten randevu alması, yanlarında harç paralarını bankaya yatırdıklarına dair makbuzları, yanlarında nüfus cüzdanları ve fotokopisi ile biyometrik fotoğraflarını götürmeleri gerekiyor.
 
Pasaport uzatmak isteyenler ise eskisi gibi işlemlerini yaptırabiliyor. Ancak sıkışıklıklara imkan vermemek için internetten ya da telefonla randevu alınması polis memurlarının da işlerini kolaylaştırıyor.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balkanlar Ege’’yi serinletiyor
Balkanlar’’dan gelen serin hava Ege Bölgesi’’ne nefes aldıracak. İzmir ...
9 Türk ateşli silahla vurularak öldü!
İsrail'in gemi saldırısında ölen 9 Türk'ün cesetlerine ilk inceleme ...
Cehennemden döndüler’…
İsrail’’in yardım filolarına müdahalesi sonucu yaralanan toplam ...
 
Vahşetin zanlısı 11 yıl sonra İzmir’’de yakalandı!
Tokat'ın Niksar ilçesinde 11 yıl önce evine zorla girdiği 55 yaşındaki ...
Seri katil AIDS değilmiş
İzmir’’i peş peşe üç cinayet işleyerek kana bulayan Hamdi Ayri’’ye yapılan ...
Boşnakların bahar coşkusu
Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği geleneksel bahar pikniği Teferiç’’i ...
 
Torbalı’’da feci kaza: Traktörün altına girdi!
İzmir’’in Torbalı ilçesinde meydana gelen kazada Çaybaşı mevkiinde bir ...
İzmir’’de aynı gece iki korkunç intihar
Bunalıma giren üniversite öğrencisi vapurdan denize atlayarak yaşamına ...
Meteorolojiden şiddetli yağış uyarısı
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva