HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Temmuz 2012 Pazartesi - 14:00

İzmir TOKİ’nin Mavişehir planına karşı: 2 bin itiraz

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iştiraki olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’ye ait Karşıyaka Mevişehir’de bulunan araziler için yapılan plan ortalığı karıştırdı. Emlak GYO tarafından yapılan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıya çıkartılan plana askı süresi boyunca 2 bine yakın kişi ve kurumdan itiraz geldi.

İzmir TOKİ’nin Mavişehir planına karşı: 2 bin itiraz

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Emlak GMY’nun planlama yetkisini kullanarak yaptığı “Mavişehir Toplu Konut Alanı Nazım İmar Planı’nda önemli çalışmalar yer alıyordu. Özel okul alanları, yüksek katlı yapılar, alışveriş merkezleri gibi değeri yüksek yerlerin ayrıldığı planda üç adet cami yeri bulunuyordu. Askıdaki süresi tamamlanan imar planına İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi başta olmak üzere birçok yerden itiraz geldi. Temel gerekçe olarak ise yoğunluk artışının yanında, aşırı yapılaşma, yeşil alan azlığı ve yolların yetersizliği gösterildi.

- TOKİ'nin Mavişehir planı: Cami de var hastane de... haber için tıklayınız...
 
TESİSLER YEŞİL ALANDA KALDI
Yeni hazırlanan imar planından etkilenen en büyük kurum Karşıyaka Belediyesi oldu. Belediye şirketi Kent A.Ş. tarafından işletilen Deniz Kent Restoran ve alanı imar planında ‘yeşil alan’ olarak belirlendi. Belediyenin yıllardır işlettiği ruhsatı olan dev tesis yok sayılırken tesise ulaşımı sağlayan yollar da kaldırıldı. Ayrıca belediyenin 2010 yılından beri hizmette bulunan diğer tesisi Tay Park da kaldırıldı. İçinde midilli atlarının bulunduğu, yeşil alanı ve kafeteryası ile ailelerin çocuklarıyla birlikte vakit geçirdiği tesis yeni planda yeşil alanda kaldı. Tesisin bir bölümüne de yeni belirlenen üç cami alanından birisinin denk geldiği tespit edildi.

 
DURAK SERT KONUŞTU
Mavişehir Planı ile ilgili açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak sert konuştu. Yeni planın ciddi yoğunluk artışına neden olacağını özellikle kamuya açık olan yeşil alan, rekreasyon alanı, parklar ve dinlenme yerlerinin yok edildiğini ifade eden Durak, “Mavişehir’de yapılan plan tam da müteahhitlerin istediği yapılmış. Böyle bir mantık ve anlayış olmaz. Belediyenin tesisleri de yok sayılmış. İnsanların dinlendiği büyük bir ihtiyaca cevap veren restoranımız ve parkımız tamamen silinmiş. Oraların ruhsatları da var” dedi.
 
CAMİYE KARŞI DEĞİLİZ AMA BU KADARI FAZLA!
Mavişehir Planı’nın yanlışlarla dolu olduğunu belirten Başkan Durak gereken itirazı yaptıklarını dava açmaya hazırlandıklarını söyledi. Durak, “Her yere özelleştirme mantığı ile bakıyorlar. Okul alanlarını bile özel okul alanı yapmışlar. Hiç cami olmayan yere üç adet cami alanı ayrılır mı?. 15–16 bin kişinin yaşadığı bir yere planlama ilkelerine göre bir cami yeri ayırabilirsiniz. Hadi tamam ikinciyi de zorlayıp yerini ayırdınız ama üç tane cami de gerçekten abartılı ve çok fazla. Bu durumu kabul edemeyiz. Biz camiye karşı değiliz ama yapılan gerçekten planlama kurallarına uymuyor” diye konuştu.
 
PLAN UYGULANABİLİR DEĞİL
İnşaat alanlarında artışın yeni planda en dikkat çeken durum olduğunu anlatan Başkan Durak, Mavişehir’in yok edilmeye çalışıldığını söyledi. Durak, “100 bin metrekare bir alan inanılmaz büyüyerek yoğunluğu 230 bin metrekareye kadar çıkmış. Tamamen bina yapılsın, yeşil alan kalmasın mantığı doğru değil. Biz yasal yollardan vatandaşın hakkını arayacağız. İtirazlarımızı yaptık. Dava hazırlıkları sürüyor. Bu plan uygulanabilir bir plan değil. Yolların, yeşil alanların yerleri değiştirilmiş. En basit bir örnek vereceksek belediyenin işlettiği Deniz Kent Restoran’a giden araç yolu ortadan kaldırılmış. Hemen yan tarafta bulunan alışveriş merkezi alanına dahil edilmiş. Ayrıca yolun diğer tarafında kalan alışveriş merkezi alanı birleştirilmiş. Yol ise başka bir yere alınmış” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
rumuz 3 e seni 10 Temmuz 2012 Salı 21:09

Ben Sünni Müslümanım ibadet alanı isterim senin ne olduğun hiiiç önemli değil bu ülke demokratik ülke çoğunluk ne istiyorsa o ha ayrıca Sünni dernekleri duydunmu yok kafa tasçı değilim

Yorumu oyla      12      7  
ergun 10 Temmuz 2012 Salı 11:12

Bunu yapanların suyu ısındı ilk seçimde derslerini alacaklar

Yorumu oyla      15      6  
ahmet k 9 Temmuz 2012 Pazartesi 23:34

cami değil okul istiyoruz kütüphane istiyouz!

Yorumu oyla      16      6  
Mert V. 9 Temmuz 2012 Pazartesi 16:00

Türkiye tarihinde hiç bir zaman bu kadar müteahhit canlısı bir yönetim görmedi.Bugün gazetelerde çalışanların ev alırken isterlerse birikmiş kıdem tazminatlarının yarısını ev için ödeme yapmak için kullanabilecekleri haberi vardı.Varsa yoksa müteahhite destek olan bir anlayış var.Bu arada Bornova Ağaçlı Yol'daki tüm kamu arazileri de toplu konut alanı-AVM olmak için özelleştiriliyor.Bu yeni kanunlarla belediyeler by-pass ediliyor.2012 Sonbaharından itibaren her yerde inşaat başlayacak gibi...

Yorumu oyla      21      8  
izmirli 9 Temmuz 2012 Pazartesi 15:55

Başkan durak senin camilere karşı olman kadar doğal bir düşünce yok.camilere karşı olmasan şaşardım.çünkü cami senin karakterine ters.sen ölünce yakılacaksın ayrıca galiba.

Yorumu oyla      15      29  
RUMUZ 3 9 Temmuz 2012 Pazartesi 15:47

CAMİİLERİ RANT SAĞLAMAK İÇİN YAPIYORLAR ONDAN SONRADA 3-5 KİŞİLİK CEMAATE KALIYOR KOCA CAMİİLER BON BOŞ KALIYOR TABİİ BUNLARI YAPANLAR KÖŞEYİ DÖNÜYORLAR BAKIN CAMİİ YAPTIRMA DERNEKLERİNDEKİLERE HEPSİ KÖŞE OLMUŞLAR AMAÇLARI CAMİİ DEĞİL O AD ALTINDA RANT YARATIM KÖŞE DÖNMEK

Yorumu oyla      27      8  
HAMDİ 9 Temmuz 2012 Pazartesi 15:08

sosyal devlet bitti, işbitirıci, müttahit yönetim dönemi başladı

Yorumu oyla      28      6  
AHMET 9 Temmuz 2012 Pazartesi 15:07

DENİZ EFENDİ BE NE YAPSIN SIRF MİLLETİ KANDIRACAKSINIZ DİYE 3 TANE CAMİİ Mİ YAPACAKSINIZ OY ALMAK İÇİN YEŞİL ALANLARI ADAMLARINIZA PEŞKEŞ ÇEKTİİRECEKSİNİZ DİYE CEVAT BAŞKAN BANA MI VERİN DEDİ YEŞİL ALAN DİYOR BUNDA NE KÖTÜLÜK VAR AMA AKP NİN İŞİ KENDİNE RANT YARATMAK OLDUĞU İÇİN HOŞUNUZA GİTMEDİ VALLA GİTSİN GİTMESİN İŞİNİZE GELİRSE İZMİRİ SİZE PEŞKEŞ ÇEKTİRMEYECEĞİZ.O OL......AN BEYİNLERİNİZE SOKUN

Yorumu oyla      26      9  
DENİZ 9 Temmuz 2012 Pazartesi 14:57

ey cevat durak yeşil alan diyorsun fakat bütün yeşil alanları,parkları restorant.cafe yaptın buna n diyeceksin..

Yorumu oyla      19      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pita şenliği Çakmaklı'yı çoşturdu
Boşnaklar, Aliağa’nın Çakmaklı Köyü’nde 6. Pita Şenliği'nde buluştu. Aliağa ...
Srebrenitsa’ya mektuplar yola çıktı…
Srebrenitsa katliamının 17’inci yılında, Türkiye’den Bosnalı annelere ...
Bornova’ya Polonya’dan kardeş geliyor
Balkanlardan sonra Avrupa’nın birçok kenti de Bornova’ya ilgi duymaya ...
 
Tatil Gaziemirli çocukların da hakkı
Başkan Şenol, başarılarla dolu karnelerine rağmen tatil imkanı bulamayan ...
Selçuk mezarlığına kaldırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçe genelinde alt ve üst yapı ...
Dünya gençleri Aliağa’da iş başında…
Aliağa Belediyesi’nin Alliance Of Europan Voluntary Service Organisations ...
 
Güzelbahçe’de ‘konteynır’ harekatı
Temizlik işleri ekipleri, aşırı sıcaklar nedeniyle çöp konteynırlarında ...
Başkan Kocaoğlu yine yollara düştü…
Mahkeme salonundaki stresli günlerin ardından Torbalı’nın köylerini ziyaret ...
Konak’ta denize girmeyen kalmasın!
Havalar ısınınca herkesin hayali; serin sular, sıcak kumlar, gün boyu ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva