HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Temmuz 2012 Pazartesi - 11:44

Bornova’ya Polonya’dan kardeş geliyor

Balkanlardan sonra Avrupa’nın birçok kenti de Bornova’ya ilgi duymaya başladı. Avrupa’da birçok kentle kardeş şehir ilişkisi kuran Bornova Belediyesi ile Polonya’nın kuzeydoğsunun merkezi konumundaki Belarus sınırında bulunan Bialystok kenti arasında iyi niyet sözleşmesi imzalandı. Bialystok Belediye Başkanlığı sarayında iki kentin belediye başkanları arasında imzalanan sözleşme ile kardeş kent olma yolunda ilk adım atıldı.

Bornova’ya Polonya’dan kardeş geliyor

İZMİR - Bornova Belediyesi ile Polonya’nın Belarus sınırındaki en büyük kentlerinden biri olan Bialystok Belediyesi arasında kardeş şehir olma yolunda önemli bir adım atıldı. Daha önce Bornova Belediyesi’ni ziyaret eden Bialystok Belediye Başkanı Tadeusz Truskolaski, Polonya’da Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve meclis üyelerini ağırladı. 295 bin nüfusu, 45 bin üniversite öğrencisi ve yoğun sanayisiyle Bornova’yla benzer özellikleri bulunan Polonya’nın kuzeydoğsunun merkezi konumundaki Bialystok ile Bornova arasında kardeş kent ilişkileri başlatıldı.
 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile Bialystok Belediye Başkanı Tadeusz Truskolaski, bu konuda iyi niyet sözleşmesi imzaladı. Karşılıklı ziyaretler ve ‘iyi niyet protokolü’ ile Bornova ve Bialystok arasında sıkı bağlar kurulurken, kardeş kent protokolünün ise 2013 yılı bahar aylarında Bornova’da imzalanmasına karar verildi. Polonyalı, Beyaz Rus, Alman, Tatar, Roman ve musevi toplulukların barış içinde yaşadığı çokuluslu yapısıyla dikkat çeken, yüzde 32’si yeşil alanlardan oluşan, 20’nin üzerinde yüksek öğretim kurumu bulunan Bialystok ile kültürel sosyal ve ekonomik ilişkiler geliştirilecek.
 
BORNOVALI HEYETE BÜYÜK İLGİ
Polonya Bialystok Belediye Başkanı Prof. Dr. Tadeusz Truskolaski, Özel Kalem Müdürü Przemyslaw Tuchlinski ve Strateji Geliştirme Müdürü Tomasz Biczek Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı ziyaret etmişti. Bu ziyarette Başkan Sındır Polonyalı ekibe belediye çalışmaları hakkında bilgi vermiş, Dramalılar Köşkü, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi gibi projeleri tanıtmıştı. Bornova Belediyesi’nin çalışmalarından etkilenen Truskolaski, Bornova’nın büyük ve çağdaş bir kent olduğunu söyleyerek diğer Avrupa kentlerinden hiçbir farkının olmadığını söylemişti.
 
Truskolaski de Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve meclis üyelerinden oluşan Bornova heyetini Bialystok’ta ağırladı. Başkan Sındır ve meclis üyeleri pasaport, trafik, eğitim gibi bütün hizmetlerin tek elden verildiği belediyecilik uygulamalarını inceleme fırsatı buldu. Bisiklet kullanımının oldukça yüksek olduğu kentteki müzeleri gezen Bornova heyeti, Bialystok Belediyesi’nin AB fonlarından sağladığı 25 milyon Avro hibe krediyle yapımını gerçekleştirdiği 5 kilometrelik yolun açılışına katıldı.
 
TÜRK GİRİŞİMCİLERE YATIRIM ÇAĞRISI
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile kardeş kent olma yolunda iyi niyet sözleşmesi imzalamaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Bialystok Belediye Başkanı Tadeusz Truskolaski, kente özel olarak tasarlanmış ve üzerinde Bialystok Üniversitesi’nin resminin bulunduğu madeni para ile bir kalem hediye etti. Bornova ve Bialystok’un benzer özellikleri bulunan iki Avrupa kenti olduğunun altını çizen Truskolaski, kardeş kent anlaşmasının da imzalanmasıyla önemli işbirlikleri yapacaklarına inandığını söyledi. Truskolaski, Türk girişimcileri kentlerine yatırıp yapmaya çağırdı.
 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ise 2013 yılı bahar ayında Bornova”da imzalanacak kardeş kent protokolü ile iki kent bir birine daha yakınlaşacak. “Bialystok 330 bin nüfuslu güzel bir şehir. Daha önce Truskolaski ile Bornovamızı gezmiştik. Şimdi de Bialystok’u gezdik. Çalışmaları yerinde inceledik”dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatil Gaziemirli çocukların da hakkı
Başkan Şenol, başarılarla dolu karnelerine rağmen tatil imkanı bulamayan ...
Selçuk mezarlığına kaldırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçe genelinde alt ve üst yapı ...
Dünya gençleri Aliağa’da iş başında…
Aliağa Belediyesi’nin Alliance Of Europan Voluntary Service Organisations ...
 
Güzelbahçe’de ‘konteynır’ harekatı
Temizlik işleri ekipleri, aşırı sıcaklar nedeniyle çöp konteynırlarında ...
Başkan Kocaoğlu yine yollara düştü…
Mahkeme salonundaki stresli günlerin ardından Torbalı’nın köylerini ziyaret ...
Konak’ta denize girmeyen kalmasın!
Havalar ısınınca herkesin hayali; serin sular, sıcak kumlar, gün boyu ...
 
Balçovalı Kadınlar kendi geleceklerini kuruyorlar
Altı yıldır el emeklerini, göz nurlarını satışa sunarak evlerini geçindirmeye ...
Bembeyaz bir Konak için!
Konak Belediyesi ekipleri yaz sezonu boyunca 30 tondan fazla kireç kullanacak…İstinat, ...
İzmir’de ‘asfalt harekatı’ başladı
İtirazlar nedeniyle 3 ay geciken kent içi asfaltlama çalışmaları, KİK ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva