HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Temmuz 2012 Pazartesi - 09:53

Başkan Kocaoğlu yine yollara düştü…

Mahkeme salonundaki stresli günlerin ardından Torbalı’nın köylerini ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, coşkuyla karşılandı. Programı izleyen CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, “Başkan Kocaoğlu’nun hizmet anlayışı, Türkiye’nin 81 ilinde ve 858 ilçesinde uygulanmalı” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu yine yollara düştü…

İZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yıllardır sürdürdüğü köylere yönelik ziyaret maratonuna, bu kez Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Umut Oran da eşlik etti. Torbalı’ya bağlı Çakırbeyli ve Dağkızılca köylerini ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, Oran’la birlikte köylülerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.
 
Hizmet sınırlarındaki 164 köyün tümünü gezip ihtiyaçlarını tespit ettiklerini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, Çakırbeyli Köyü’nde yaptığı konuşmada “Sorunları en kısa zamanda çözmeye çalışıyoruz. Madem Büyükşehir’e bağlandınız, madem Büyükşehir’in bir köyü durumuna geldiniz, bizim de size en azından kanalizasyon, arıtma, arazi yolu gibi mutlaka bir katkıda bulunmamız gerekiyor. Toprak tahlilinde ziraatın, çiftçiliğin, hayvancılığın gelişmesi için yapabileceğimiz bir şey varsa onları da yapmaya amadeyiz” diye konuştu.

 
 
Tarımda kalkınmayı sağlamak üzere Bayındır'da çiçekçiliği, Ödemiş Bademli’de fidancılığı, Tire’de süt üreticisini desteklediklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Toprak laboratuvarı kurduk. Burada toprağınızı istediğiniz zaman ücretsiz tahlil edebileceksiniz” dedi.
 
95 köye ulaşım hizmeti verdiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, okulların açılmasıyla birlikte 164 köyün tamamına ulaşımı sağlayacaklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, köylere ulaşım hizmeti vermekteki temel amaçlarının, ilköğretimi bitirerek ilçe merkezine gitmek zorunda kalan öğrencilerin okullarına ulaştırılması olduğunu sözlerine ekledi.
 
Umut Oran: Gerçek sosyal demokrat belediyecilik böyle bir şey
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun köy ziyaretlerine eşlik eden CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ise Başkan Kocaoğlu’nun vatandaşlarla olan iletişiminden bir hayli etkilendiğini belirterek şunları dile getirdi: “İzmir’de Aziz Başkan sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla hizmet götürüyor. Hem taşeronlaşmayla mücadele ediyor, işçiler hakkını alıyor. Bir taraftan da kırsal kalkınmaya önem veriyor. Çiçekçilik gibi, süt üretimi gibi alanlarda kooperatifleşme yöntemini destekleyerek onlara iş-aş sağlıyor. Bir de 164 köye hem kendisi hem belediye personeliyle beraber gidiyor; hem hizmet götürüyor, hem onların sorunlarını dinliyor. Gerçek sosyal demokrat belediyecilik böyle bir şey aslında... 15 aydır bir de belediyenin halka hizmet vermesini engelleyecek her türlü baskı sürmesine rağmen bunları yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar esasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel yönetim anlayışının çok somut bir örneği. Buradaki çalışmaları Türkiye genelinde 81 ilimizde 858 ilçemizde uygulamamız gerekiyor.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partizan 9 Temmuz 2012 Pazartesi 21:05

Helal sana Kocaoglu helal sen neymissin haberimiz yok HELAL sana..

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta denize girmeyen kalmasın!
Havalar ısınınca herkesin hayali; serin sular, sıcak kumlar, gün boyu ...
Balçovalı Kadınlar kendi geleceklerini kuruyorlar
Altı yıldır el emeklerini, göz nurlarını satışa sunarak evlerini geçindirmeye ...
Bembeyaz bir Konak için!
Konak Belediyesi ekipleri yaz sezonu boyunca 30 tondan fazla kireç kullanacak…İstinat, ...
 
İzmir’de ‘asfalt harekatı’ başladı
İtirazlar nedeniyle 3 ay geciken kent içi asfaltlama çalışmaları, KİK ...
Üçyol-Üçkuyular Metro hattı için yeni tarih 31 Aralık
Mayıs 2012’de bitmesi gereken Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları ...
Sındır’dan müjde: 15 bin kişilik stada başlıyorum
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, aylardır tartışılan stat ...
 
Selçuk Savcı'nın yeni hayatı evinin balkonu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonların ardından tutuklanıp, ...
Başkan Durak'tan 16 yeni park müjdesi
Karşıyaka’da yeşil alan atağı sürüyor. Kentin en önemli eksiklerinden ...
Seferihisar'da başkan dahil herkes temizlikte!
Seferihisar Belediyesi yeni başlattığı uygulamayla en üstten an alta kadar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva