HABERLER>EKONOMİ
24 Mayıs 2011 Salı - 13:59

İzmir pilot bölge seçildi

Batı Anadolu Bilişim ve Elektronik Bölgesel İnovasyon Merkezi Türkiye’de pilot proje olarak İzmir’de başladı. Proje ile Batı Anadolu’daki firmaların Ar-Ge ve inovasyon gücünün arttırılarak, rekabette güçlü kılınması amaçlanıyor.

İzmir pilot bölge seçildi

Soner Çağlar / Egedesonsöz - Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM), Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) ile sektörün güçlü yedi şirketi ile birlikte hazırlanan TÜBİTAK destekli Batı Anadolu Bilişim ve Elektronik Bölgesel İnovasyon Merkezi (Batı BİNOM) projesinin ‘bilişim vadisi’ hedefininde temelini oluşturması bekleniyor.

Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak olmak üzere 13 ildeki firmaları ar-ge ve inovasyon çalışmaları ile yeni teknolojiler üretmesini sağlayacak olan projede Vestel, Netsis, Faz Elektrik gibi bölgenin önemli firmaları da yer alıyor.
 
Batı BİNOM Projesi’nin tanıtımı için EBSO Sanayiciler Kulubü’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Porsuk, Batı BİNOM Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Taner, EBİLTEM Müdürü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sükan ile birlikte proje ortakları katıldı. 
 
Projenin 2 yıllık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktığını ve TÜBİTAK’ın da desteklediğine dikkat çeken Candeğer Yılmaz da, proje ile İzmir’deki firmaları kışkırtarak, ar-ge ve inovasyona yönlendireceklerini ve İzmir ekonomisini daha iyi noktalara taşıyacaklarını söyledi. Farklı firmaları bir araya getirecek olan projenin kümelenme sağlayacağını bu yönüyle kurulması planlanan teknokentin de çekirdeğini oluşturacağını ifade etti.
 
Hüseyin Porsuk, İzmir’in bu konuda da bir ilke imza attığına işaret ederek, bölgede bir kümelenme yaratacaklarını ifade etti. Porsuk, “Uluslararası firmaları da bölgeye çekerek, ülkeye daha çok katma değer sağlayacak üretimlerini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Projenin üniversite raflarındaki projeleri de sanayicinin hizmetine sunarak katma değere dönüştüreceğini, üniversite sanayi işbirliğini gerçekleştireceğini anlatan Porsuk, firmaları yeni teknolojilerle donatarak uluslararası rekabette bir adım öne çıkaracağını vurguladı.
 
Deniz Taner ise, Türkiye’de ilk kez İzmir’de pilot olarak uygulanacak proje ile firmaları geleceğe taşımak istediklerini belirtti. Taner, “Batı-BİNOM, sektörün inovasyon performansının artırılması için işbirliği yapma konusunda firmaları cesaretlendirmeyi ve yönlendirmeyi hedefliyor. Eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile merkez tarafından hazırlanacak projeler yoluyla, bilişim ve elektronik sektöründe faaliyette bulunan firmaların inovasyon yapma yeteneği arttırılacak, sektörün inovasyon kapasitesinin artmasının rekabet gücüne yapacağı olumlu etki ile sektörde inovasyona dayalı yeni firmaların kurulması teşvik edilecek. Sektördeki firmalar için Ar&Ge ve İnovasyon projeleri hazırlanacak, firmaların ulusal fon kaynaklarından haberdar olması ve bunlardan en etkin şekilde faydalanabilmesi sağlanacaktır” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzinde 4 kuruşluk indirim
Benzinin satış fiyatında 4 kuruşluk indirime gidildi. 95 oktan kurşunsuz ...
Altın çilek üreticisinin isyanı
Başbakan Erdoğan’ın bir kuruyemişçiden satın alması ile ünlenen altın ...
Borç affında son 8 gün
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeniden yapılandırma başvurularında son 8 ...
 
'İzmir daha çok Rus turistle tanışacak'
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) 30 Mayıs-2 Haziran ...
Vergi kaçağını ihbar edene milyonluk ödül
Maliye Bakanlığı 10 milyonluk vergi kaçağını ihbar eden bir kişiye 1 milyon ...
İzmir-Erzincan SunExpress’le yakınlaştı
Türk-Alman ortaklığında 1989’da kurulan ve sivil havacılık sektöründeki ...
 
Dolar 1,61 lirayı aştı
Euro/dolar paritesindeki gerileme ile dolar/TL 3 Mart'tan bu yana en yüksek ...
İzmir'de 'Çılgın Proje' bilmecesi
Başbakan Erdoğan’ın İzmir için 4 Haziran’da açıklayacağı ‘çılgın proje’ ...
Ege 'Balo'ya hazırlanıyor
Türkiye’nin iç ve dış ticaretinde büyük avantaj sağlayacak demiryolu ağı ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva