HABERLER>İŞ DÜNYASI
3 Ekim 2024 Perşembe - 11:15

Işıkkent'te büyük gerginlik!

Geçtiğimiz hafta İzmir Ayakkabıcılar Sitesi'nde çalışanların ayaklandığı, polislerin TOMA'larla nöbet tuttuğu iddialarını doğrulan İESOB Başkanı Yalçın Ata, "Kayıtdışı çalışan Suriyeliler ile vergisini ödeyen esnafımız rekabet edemez oldu, sinirler gerildi. Bir de uyuşturucu satanların rahatsızlığı tavan yapınca, olanlar oldu. Polis, olası bir olaya karşı önlem aldı. Uyuşturucu satan 12 kişi yakalandı, bunlardan 9'u Suriyeli idi" dedi

Işıkkent te büyük gerginlik!

EGEDESONSÖZ - İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İEOSB) Başkanı Yalçın Ata, SONSÖZ TV'de, geçtiğimiz hafta Ayakkabıcılar Sitesi'nde yaşanan gerilimle ve kayıtdışı çalışanlarla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Gazeteci yazar Muhittin Akbel'in sorularını yanıtlayan Başkan Ata, sitede isyana yol açan sorunun temelinde uyuşturucu satanların yarattığı sıkıntının yanı sıra kayıtdışı çalışanlarla bizim esnafımız arasındaki haksız rekabetin yattığını söyledi.

İLGİLİ KURUMLARA KAYIT DIŞI ÇALIŞANLARI BİLDİRDİK
İEOSB yönetimine geldikleri günden beri kayıt dışı çalışanlara yönelik çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Ata, şu bilgileri aktardı:

"Gömlekçilerden örnek vereyim. Çeşitli mahallelerde gömlek imalatı yapan Suriyeliler olduğu ortaya çıktı. Ayakkabıcılık sektöründe de varlar. Bunu hem Vergi Dairesi Başkanlığı’na, hem SGK İzmir İl Müdürlüğü’ne ilettim. İki aydır İzmir’de kaçak çalışan hangi esnaf varsa, tepesindeyiz. İki aydır ekipler tarafından sürekli denetlemeler yapılıyor, yaptırımlar uygulanıyor. Vergisini ödeyen, sigortalı işçi çalıştıran esnafımızla hiçbir problemimiz yok. Bizim problemimiz kayıtdışıyla… Adam gelmiş Suriye’den kaçak çalışıyor, yanındaki komşusu vergisini ödüyor, yanında 5 adam çalıştırıyor, onların sigortalarını ödüyor. Odaya kaydını yaptırmış, odaya aidat ödüyor. Bu durumda tüm vecibelerini yerine getiren esnafımızın, kaçak çalışanla rekabet etme şansı kalır mı? Elbette kalmıyor. Biz de Esnaf Birliği olarak iki ekip çıkarıyoruz ve denetlemeler yapıyoruz. Kaçak çalışanları tespit ediyoruz, odaya kayıt yaptırması için bir aylık süre tanıyoruz. Eğer kayıt yaptırmazsa, kayıt dışı çalışmakta ısrar ederse, ilgili mercilere durumu iletiyoruz ve gereği yapılıyor. Ben bu makamda olduğum sürece kayıtdışı ile sonuna kadar mücadele edeceğim."

O BÖLGE, UYUŞTURUCU TİCARETİNİN OLDUĞU YERLERDEN BİRİ
İzmir Ayakkabıcılar Sitesi'nde çok sayıda sitenin de bulunduğuna dikkat çeken Birlik Başkanı Yalçın Ata, geçen hafta bölgede büyük çapta bir ayaklanma olduğunu, TOMA'larla gelen polislerin nöbet tuttuğunu doğruladı. Başkan Ata, uyuşturucu işinin altından da Suriyelilerin çıktığına vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, eylem için yetkili mercilerden izin almaya çalıştılar ancak izin alınamadığı için eylem yapılamadı. Herkes burnundan soluyordu. Bu stresin altında ne var, anlatmak isterim. Ayakkabıcılar Sitesi’nde kayıtdışı çalışan çok insan var.  Kendi esnafımız haklı olarak isyan ediyor. İzmir İl Emniyet Müdürümüzü ziyaret ettik, bu sorunu anlattık. O bölgede kamyoncular da var. Uyuşturucu satışı o bölgede had safhada. Uyuşturucularla mücadele ve esnafımızın kayıt dışı çalışanlara isyanı varken, TOMA’lar geldi, polisler nöbet tuttu. Sonuçta 12 kişi uyuşturucu satma suçundan yakalandı. Bunların 9’u Suriye uyrukluydu. Ayakkabıcılar Sitesi, çok büyük bir alan. 7-8 site var, dökümcüler, kamyoncular, dönüşüm gibi. Şehir dışından gelen kamyonların uğrak yeri, gece de kalıyorlar. Çalışan arkadaşlarımıza uyuşturucu satmaya kalkıyorlar. Bu büyük bir rahatsızlık yarattı. İzmir’deki en büyük uyuşturucu işinin olduğu yerlerden biridir orası. TOMA’lar iki hafta orada kaldı. Şimdi sular biraz olsun duruldu ama tekrar ortaya çıkmayacaklarının garantisi yok."

 
İzmir trafiğini rahatlatacak hamle!
 
Akrabaların arazi anlaşmazlığı kavgası: 1 ölü, 2 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
medya takipçisi 3 Ekim 2024 Perşembe 12:19

akp eseri ile övünsün...

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egeli şirketlerin Eylül raporu: 1,5 milyar dolarlık ihracat!
Ege İhracatçı Birlikleri eylül ayında 1 milyar 542 milyon dolarlık ihracata ...
İşçinin acı sonu... Ölüme düştü!
Tire’de bir süt ürünleri fabrikasında meydana gelen iş kazasında 1 kişi ...
Soma maden işçileri TBMM'de
Manisa'nın Soma ilçesinden Ankara'ya yürüyüş düzenleyen özel maden şirketinde ...
 
OpenAI 6,6 milyar dolarlık fon topladı
ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI'ın 157 milyar dolarlık değerlemeyle 6,6 ...
Tesla beklentileri karşılayamadı
ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın otomobil teslimatları, yılın ...
Google Türkiye'nin Yapay Zeka Akademisi Açıldı
Google Türkiye'nin 2021'de Google Oyun ve Uygulama Akademisi olarak başlattığı ...
 
Cari açık mesajı: 15 milyar dolara gerilemesini bekliyoruz!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Yıllık cari açığın Ağustos'ta yaklaşık ...
Bakanlıktan Medical Point’e denize sıfır tahsis!
Medical Point Hastaneler Grubu CEO’su Veysi Kubba’nın ortakları arasında ...
İzmir Ticaret Odası’nda 100 bininci üye gururu
İzmir’in köklü çınarı, 139 yıllık tarihiyle Türkiye’nin en eski Ticaret ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva