HABERLER>EKONOMİ
23 Mayıs 2011 Pazartesi - 09:14

Ege 'Balo'ya hazırlanıyor

Türkiye’nin iç ve dış ticaretinde büyük avantaj sağlayacak demiryolu ağı olan “Balo” için şirket ortakları aranıyor.

Ege  Balo ya hazırlanıyor

İZMİR - Manisa’da ilk olarak başlatılan ardından projenin ülke ihtiyacına yanıt vermesi nedeniyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde yürütülen Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar (BALO) projesi için geri sayıma geçildi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTS) önderliğinde 2006 yılında start verilen proje için şirketleşme aşamasına gelindiğine dikkat çeken MTS Başkanı Bülent Koşmaz, 223 oda ve borsa ile organize sanayi bölgelerinin başkanlarına projeyi anlatacaklarını belirtti. Milliyet Ege'nin haberine göre; kurulacak şirket ile ilgili aday ortaklar toplantısı 24 Mayıs 2011 tarihinde (yarın) Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda gerçekleştirecek. MTS Başkanı Koşmaz, davetlilere kurulacak şirkete ortak olma çağrısında bulunacaklarını açıkladı. TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak’ın moderatörlüğünde düzenlenecek ve geniş katılım beklenen toplantıya eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılacağı belirtildi.
 
Balo sistemi nedir?
Sistemde ihracatçıların, konteynırlarla kapılarından alınacak yükler, demiryolu ile Bandırma’daki Konsolidasyon Merkezi’ne ulaştırılarak Avrupa’daki varış noktalarına göre tasnif ediliyor. Daha sonra yükler demiryolu vasıtasıyla Bandırma Limanı’na getirilerek, tren ferisi ile Tekirdağ üzerinden Orta Avrupa’daki nihai varış noktalarına ulaştırılıyor. Tekirdağ ve İstanbul bölgelerindeki ihracatçılara ait yükler ise Tekirdağ Muratlı Aktarma Merkezi’nde sisteme dahil edilecek. BALO sisteminde ayrıca dönüş yükleri yurtdışındaki göndericilerden toplanarak, blok trenler vasıtası ile Türkiye’ye getiriliyor.
 
Önderliği TOBB aldı
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) tarafından başlatılan projede kapsamın genişlemesiyle önderlik için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) devreye girdi.TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun önerisi ile projeye Gaziantep, Adana, Konya, Ankara, Eskişehir ve Bursa’daki sanayi tesisleri de dahil olurken, şirket kuruluşu ile ilgili çalışmaları TOBB adına EBSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar’ın yürütmesine karar verildi. Yorgancılar, proje sayesinde ihracatçı firmaların taşımacılık maliyetlerinin deniz ve karayoluna göre konteyner başına 500 euro düşeceğine dikkat çekti. Bir konteynerin Avrupa’daki alıcılara teslim fiyatı 2 bin 300 eurodan bin 235 euroya kadar inebilecek. Bir buzdolabının Lyon’a taşınma maliyeti ise 30 eurodan 19 euroya düşecek.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) tarafından başlatılan projede kapsamın genişlemesiyle önderlik için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) devreye girdi.TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun önerisi ile projeye Gaziantep, Adana, Konya, Ankara, Eskişehir ve Bursa’daki sanayi tesisleri de dahil olurken, şirket kuruluşu ile ilgili çalışmaları TOBB adına EBSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar’ın yürütmesine karar verildi. Yorgancılar, proje sayesinde ihracatçı firmaların taşımacılık maliyetlerinin deniz ve karayoluna göre konteyner başına 500 euro düşeceğine dikkat çekti. Bir konteynerin Avrupa’daki alıcılara teslim fiyatı 2 bin 300 eurodan bin 235 euroya kadar inebilecek. Bir buzdolabının Lyon’a taşınma maliyeti ise 30 eurodan 19 euroya düşecek. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) tarafından başlatılan projede kapsamın genişlemesiyle önderlik için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) devreye girdi.TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun önerisi ile projeye Gaziantep, Adana, Konya, Ankara, Eskişehir ve Bursa’daki sanayi tesisleri de dahil olurken, şirket kuruluşu ile ilgili çalışmaları TOBB adına EBSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar’ın yürütmesine karar verildi. Yorgancılar, proje sayesinde ihracatçı firmaların taşımacılık maliyetlerinin deniz ve karayoluna göre konteyner başına 500 euro düşeceğine dikkat çekti. Bir konteynerin Avrupa’daki alıcılara teslim fiyatı 2 bin 300 eurodan bin 235 euroya kadar inebilecek. Bir buzdolabının Lyon’a taşınma maliyeti ise 30 eurodan 19 euroya düşecek. 

50 milyon euroya mal olacak
MTSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Koşmaz da BALO projesini yürütecek şirketin 20 milyon lira sermayeye sahip olacağını, TOBB’un ise 3 milyon lirayla ortak olacağını söyledi. Projenin yaklaşık 50 milyon euroya mal olacağını aktaran Koşmaz, “Proje için Bandırma Limanı’nda yükleme rampası inşa edilecek. Buradan Tekirdağ Limanı’na ulaşacak yükler, trenle Avrupa’ya nakledilecek” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kart aidatından kurtulmak isteyenler dikkat!
Tüketiciler Birliği, bankaların getirdiği teklifle sadece 50 TL aidattan ...
IMF yeni başkanını arıyor
Uluslararası Para Fonu İcra Direktörleri Kurulu, yeni IMF başkanının belirleneceği ...
Coca-Cola şerbetçi oluyor!
Coca-Cola İçecek CEO'su O'Neill, bu yılki Ramazan ayında şerbet satışına başlayacaklarını açıkladı.
 
‘Marka kent hedefinde mimari çok önemli’
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, ...
Rakı üzüme talebi artırdı
Bugüne kadar çiftçiyi zarara uğratan üzümü bu yıl, rakı firmalarının talepleri ...
'Aday olmayacağım'
ABD'li Wall Street Journal'a konuşan Kemal Derviş, IMF başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.
 
BESAŞ binası icradan satılık
İzmir’de esnafın hipermarketlere karşı ezilmemesi amacıyla kurulan BESAŞ ...
26 yılda 42 milyar dolarlık özelleştirme
Özelleştirmeler özellikle son yıllarda Türk ekonomisinin önemli gündem ...
EİB'ten tasarım yarışmasına defileli final
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva