HABERLER>EKONOMİ
23 Mayıs 2011 Pazartesi - 12:25

İzmir-Erzincan SunExpress’le yakınlaştı

Türk-Alman ortaklığında 1989’da kurulan ve sivil havacılık sektöründeki 20. yılını geride bırakan SunExpress, İzmir çıkışlı 31. uçuş noktası olan Erzincan seferlerini bugün itibariyle başlattı.

İzmir-Erzincan SunExpress’le yakınlaştı

ERZİNCAN/Soner ÇAĞLAR/Egedesonsoz -  SunExpress, İzmir çıkışlı 31. uçuş noktası Erzincan’a ilk seferini gerçekleştirdi. Yurt içi ve yurtdışında kenti 30 noktaya bağlayan sivil havacılık sektörünün güçlü aktörü SunExpress, İzmir-Erzincan seferleriyle birlikte İzmir’i 31. noktaya bağladı.

İlk uçutan karaler için tıklayınız

İzmir'den Erzincan'a düzenlenen ilk uçuşa, Erzincanlı Ulaştırma Eski Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, EGEV Başkanı Yılmaz Temizocak, İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, İzmirli işadamları ve basın mensupları katıldı. Memleketi Erzincan’a seçim bölgesi İzmir’den havalanan Bakan Yıldırım’ın keyfine diyecek yoktu. Espri üstüne espri yapan Yıldırım, uçuşa eşlik edenleri güldürmeyi başarırken, uçakta Erzincan’ın nesi meşhur’ sorusuna yanıt arandı.
 
ERZİNCAN’IN NESİ MEŞHUR? BAKANI…
Erzurumlular Vakfı Genel Başkanı ve EBSO Meclis Üyesi Cevat Kırkpınar ile EBSO Meclis Üyesi Atilla Üner’in sorusu üzerine Ulaştırma Eski Bakanı Yıldırım, memleketinin tulum peyniri, döneri ve üzümünün meşhur olduğunu söyledi. Döner lafını duyan Erzurumlu Kırkpınar’ın ‘asıl bizim çağ kebabımız meşhurdur’ diye diye lafa girmesi gülüşmelere neden olurken, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Çeşme Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger ‘Erzincan’ın bakanı meşhur’ diyerek noktayı koydu.

İç hatlarda pazar her yıl yüzde 25 artıyor
İzmir’den gelen heyet Erzincan Hava Alanı’nda Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve yerel yöneticiler tarafından karşılandı. Karşılama töreninin ardından Erzincan Havaalanı’nda basın toplantısı düzenlendi. Sun Express Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, Erzincan’ın iç hatlarda İzmir’den uçtukları 13. nokta olduğunu açıkladı.

Say, Ulaştırma Bakanlığı’nın 7 sene önce attığı liberalleşme adımından sonra iç hatlar pazarının çığ gibi büyüdüğünü belirterek, 2002 yılında 8,7 milyon kişi olan Türkiye’nin iç hatlarındaki yolcu sayısı 2010 yılında 52,2 milyona ulaştığını ifade etti. Say, rakamların pazarın her yıl ortalama yüzde 25 büyüdüğünü gösterdiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Türkiye’nin mobilite ihtiyacı hızla artıyor. Şehirlerimiz arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin hacmi daha önceden aralarında hiç direkt uçuş bulunmayan yeni şehir çiftlerinin oluşmasını sağlıyor. Bu perspektifte ipekyolunun en önemli duraklarından biri olan Erzincan’ı Türkiye’nin batıya açılan penceresi olan İzmir’e hava köprüsü ile bağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İzmir çıkışlı 31. uçuş noktası olan yeni seferlerimizin her iki şehrimize de hayırlı olmasını dileriz.”

Yıldırım: İki il arasında gönül köprüsü oluşturduk
Eski Bakan Binali Yıldırım ise, İzmir’den Erzincan’a gerçekleşen ilk uçuşun iki ilin dostluğunu, kardeşliğini geliştireceğini dile getirdi. Partisinin kendisini İzmir’den aday gösterdiğini kaydeden Yıldırım, “Erzincan’dan İzmir’e gitmekle iki il arasında gönül köprüsü oluşturduk. Bir de hava köprüsü kuralım dedik ve İzmir-Erzincan arasında uçak seferleri başlattık. İzmir Anadolu’nun özeti; her renkten ve bölgeden vatandaş var. Bundan sonra yapılması gereken; İzmir ortak aidiyeti altında, bölgelerin geleneğini, kültürünü muhafaza ederek İzmir’i, ülkeyi geleceğe taşımak. İzmir’de bu kaynaşmayı yapma adına yapılacak çok işler olacak. Anadolu illeri ile bağları arttırdığımız oranda İzmir ile ülkenin beraberliği, kardeşliği çok daha önemli hale gelecek. Erzincan, depremlerin yarattığı mutsuzluğunu yenenerek, geleceğe yönelik proelere dönüştürmüş, sürekli göç veren il olma özelliğinden göç alan ile dönüşmüş olması bu bölge için önemli bir gelişmedir. İnsanlarımızı bulunduğu yerlerde tutabilirsek, doğduğu büyüdüğü acı tatlı hatıraların olduğu illerde tutabililirsek, bölgeler arasında kalkınma farkı az olacak, ülke top yekin kalkınacak, birlik, kardeşlik gelişecektir” diye konuştu.

İzmir'e yeni içhatlar terminali
Devlet Hava Limanları Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, İzmir heyeti için düzenlenen kent turunda, İzmir’de yeni bir iç hatlar terminali kurulması için çalışmaların başladığını belirterek, iç hatlar terminalinin Adnan Menderes Hava Limanı Dış Hatlar Terminali’nin ikizi olacağını bildirdi.

Vali Demir: İzmir çok şanslı
Erzincan Valisi Abdülkadir Demir de, Binali Yıldırım’ın Erzincan’a vizyon kazandırdığını belirterek, “Bu vizyon Erzincan’ı her yerde önemli bir konuma getirdi. Erzincan artık göç vermiyor. İzmirliler çok şanslı. Sayın Bakanımızın Erzincan’a yaptığı yatırımlar çok önemliydi. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi. Sun Express’in İzmir ile Erzincan arasındaki seferler 23 Mayıs ile 28  Temmuz arasında pazartesi günleri, 28 Temmuz’dan sonra pazartesi ve perşembe günleri karşılıklı olarak düzenlenecek.
 
İZMİR ÇIKIŞLI 30 UÇUŞ NOKTASI
SunExpress güçlü ortaklık yapısıyla, artan Pazar payıyla Türk havacılık sektörüne damgasını vurmaya devam ediyor. 2009 yılında 5.593.199 yolcu taşıyarak yolcu sayısını önceki yıla oranla yüzde 32.3 artıran firma yılı da %4.8 artışla 429.6 milyon Euro gelirle kapattı. İzmir çıkışlı uçuşlarıyla kenti hem Anadolu’ya hem de dış dünyaya açan öncü firma olan SunExpres, kentteki 31. uçuş güzergahı olarak Erzincan’ı tercih etti. 

İşte SunExpress’in İzmir çıkışlı diğer uçuşları:
Yurtdışı: Amsterdam, Berlin – Schoenefeld, Berlin-Tegel, Köln / Bonn, Düsseldorf, Frankfurt, Hanover, Münih, Munster / Osnabrueck, Nurnberg, Stuttgart, Viyana ve Zürih’e. 
Yurtiçi: Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul Sabiha Gökçen, Kars, Kayseri, Malatya, Mardin, Samsun, Trabzon ve Van.    

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar 1,61 lirayı aştı
Euro/dolar paritesindeki gerileme ile dolar/TL 3 Mart'tan bu yana en yüksek ...
İzmir'de 'Çılgın Proje' bilmecesi
Başbakan Erdoğan’ın İzmir için 4 Haziran’da açıklayacağı ‘çılgın proje’ ...
Ege 'Balo'ya hazırlanıyor
Türkiye’nin iç ve dış ticaretinde büyük avantaj sağlayacak demiryolu ağı ...
 
Kart aidatından kurtulmak isteyenler dikkat!
Tüketiciler Birliği, bankaların getirdiği teklifle sadece 50 TL aidattan ...
IMF yeni başkanını arıyor
Uluslararası Para Fonu İcra Direktörleri Kurulu, yeni IMF başkanının belirleneceği ...
Coca-Cola şerbetçi oluyor!
Coca-Cola İçecek CEO'su O'Neill, bu yılki Ramazan ayında şerbet satışına başlayacaklarını açıkladı.
 
‘Marka kent hedefinde mimari çok önemli’
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, ...
Rakı üzüme talebi artırdı
Bugüne kadar çiftçiyi zarara uğratan üzümü bu yıl, rakı firmalarının talepleri ...
'Aday olmayacağım'
ABD'li Wall Street Journal'a konuşan Kemal Derviş, IMF başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva