HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2023 Cumartesi - 18:40

İzmir-Midilli hattında 'iyi niyet' anlaşması

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İzmir-Midilli seferleri sezonu Başkan Tunç Soyer’in Midilli ziyaretiyle kapattı.  Başkan Soyer, davetli olarak gittiği adada Yunan basınının büyük ilgisiyle karşılaştı. Midilli Belediye Başkanı Stratis Kitelis ve adadaki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Başkanı Soyer’i limanda yerel dans gösterileri eşliğinde karşıladı. Barış ve dostluğun önemine vurgu yapan iki başkan ilişkileri geliştirmeye yönelik iyi niyet beyanını imzaladı.

İzmir-Midilli hattında  iyi niyet  anlaşması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir dünya kentine dönüştürme ve şehrin deniz turizmindeki payını artırma hedefiyle yürüttüğü çalışmalar meyvelerini verdi. Bu doğrultuda geçen yıl başlatılan İzmir-Midilli seferlerinde bu yıl yolcu patlaması yaşandı. Geçen yıla göre yaz dönemi taşınan yolcu sayısı üç kat arttı. İki yıl süresince İzmir Büyükşehir Belediyesi, Midilli Belediyesi ve Midilli Valiliği’nin (Kuzey Ege Periferia) karşılıklı yürüttüğü özverili çalışmalar sayesinde hayata geçirilen İzmir–Midilli arası seferlerin sezon kapanışına eşlik eden yolcular arasında Başkan Tunç Soyer de vardı.

Büyük ilgiyle karşılandı
Midilli’ye ulaştığı andan itibaren ada basınının büyük ilgisi ile karşılaşan Başkan Soyer’i burada Midilli Belediye Başkanı Stratis Kitelis ve adadaki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri karşıladı. Türk ve Yunan müzikleri eşliğinde yerel folklorik dansları sergileyen ekibin gösterisinin yanı sıra hazırlanan yöresel lezzetler de Başkan Soyer ve misafirlere ikram edildi.

Barış denizinin kıyısında yaşayacağız
İki belediye başkanı karşılama töreninin ardından Midilli Belediyesi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Tunç Soyer’e İzmir Midilli seferlerinin başlatılmasındaki çabaları nedeniyle teşekkür eden Midilli Belediye Başkanı Kitelis, seferlerin artarak sürmesi ve ilişkilerin bu sayede daha da güçlenmesini diledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçen yıla göre taşınan yolcu sayısının 3 kat artmasına dikkat çekerek, gelecek yılda bu artışı devam ettirmek istediklerini söyledi. İbni Haldun’un “Coğrafya kaderdir” sözünü hatırlatan Soyer,  “Biz bu barış denizinin kıyısında yaşamaya devam edeceğiz. Bütün mesele bu kaderi kavga ederek mi barış içinde mi yaşayacağız? Elbette huzur içinde barış içinde yaşamak istiyoruz. Seferihisar’da görev yaparken Samos-Seferihisar arasında köprü kurmuştur.  Bugün buraya Ege Barış ve İletişim Derneği ile beraber geldik. Ege Denizi barış denizi olsun diye çok emek veren efsane belediye başkanımız Osman Özgüven’le beraber geldik. Dolayısıyla bu ilişkileri daha ileriye taşımak için hep beraber devam edeceğiz” diye konuştu.

İki başkan açıklamaların ardından karşılıklı ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan iyi niyet beyanını imzaladı. Eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Ege Barış ve İletişim Derneği Başkanı Zeynep Altıok, derneğin önceki başkanı ve eski Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın da yer aldığı buluşmada duygusal anlar yaşandı. Kökleri İzmir’e dayanan yaşlı bir ada sakini babasının İzmir’deki doğum belgesini Başkan Soyer’e gözleri dolarak hediye etti. Başkan Soyer de kendisini İzmir’de en yakın zamanda ağırlama sözü verdi.
Midilli Belediye Başkanı Kitelis ve Başkan Tunç Soyer Midilli çarşısını da ziyaret ederek esnaf ve halkla selamlaştı.

Seferler büyük ilgi gördü
Başkan Tunç Soyer’in büyük önem verdiği İzmir-Midilli seferleri 2020 itibari ile başlayan ve yaklaşık 1,5 yıl devam eden Covid-19 pandemi süreci ve seyahat yasakları nedeni ile ancak 2022 yılında gerçekleştirilebildi. Bu süreçte Alsancak Liman Müdürlüğü, İzmir Liman Başkanlığı, Midilli Belediye Başkanı ve Yunanistan İzmir Başkonsolosu ile üst düzey görüşmeler yapıldı. Geçen yıl İzmir-Midilli seferleri kapsamında 18 sefer için 1384 bilet satılmıştı, 2 Haziran’da başlayan 2023 sezonunda ise İzmir-Midilli arasında 16 sefer düzenlendi. 4262 bilet satışı yapıldı. 2022 yılında sefer başı ortalama 76 yolcu taşınırken, bu yıl sefer başına ortalama 266 yolcu taşındı.

 
Büyük yangının 4'üncü yılı... İzmir'in dağlarında yeşile dönüş
 
'Melissa Vargas'a nazar değmesin' diye simit dağıtıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özgür 2 Eylül 2023 Cumartesi 23:11

Bırak şovu seni gidi piar kaygısı taşıyan bücür kompleksli karısının altında zihinsel olarak ele geçirilmiş bir saçmalığa OY VERMEYECEĞİZ. Şehrin anasını bellediniz. Masallarınız sizin olsun.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de yıldızlar geçidi!
Menemen Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Ulukent’te Aile Sağlığı ...
Selçuk'ta anılar sinema ve gazozla canlandı
Selçuk Belediyesi Cafe Carpouza’nın bahçesinde gerçekleşen “İftarlık Gazoz” ...
Dikili’de Uğur Mumcu unutulmadı
37. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali, Levent Üzümcü Tiyatrosu’nun ...
 
Mahkeme iptal etmişti… Büyükşehir’in yeni planı askıda!
Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava sonucunda mahkeme tarafından iptal ...
Gol krallığından baristalığa... Efsane golcü İzmir'de eğitimde!
Son dönemde pazar ayı artan kahve sektörü için barista yetiştiren İzmir ...
Bayraklı fuarda fark yarattı!
Kapılarını 92’nci kez açan İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılan Bayraklı ...
 
Selvitopu ‘AK Partili Kaya halkı kışkırtıyor’ dedi ve ekledi: Hesabını bize değil TOKİ’ye sorun!
Karabağlar’da yaşanan TOKİ krizini değerlendiren Karabağlar Belediye Başkanı ...
Karşıyaka'da kursiyerlerden renkli gösteri
Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nun Yaz Dönemi Temel Oyunculuk Eğitimi, tiyatro ...
İEF’te Torbalı standına yoğun ilgi
Yoğun katılım ile açılışı gerçekleşen 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva