HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2024 Çarşamba - 13:33

Büyükşehir'de gözler yarınki görüşmede... 'SDT yatmazsa iş bırakacağız!'

İzmir Büyükşehir Belediyesi kamu emekçilerinin TİS eylemleri sürüyor. Perşembe günü CHP Genel Merkezi'nde yapılacak görüşme hakkında bilgi veren Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, eksik yatırılan sosyal denge tazminatları yatmazsa ve TİS masası kurulmazsa Cuma günü yeniden iş bırakacaklarını açıkladı.

Büyükşehir de gözler yarınki görüşmede...  SDT yatmazsa iş bırakacağız!

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan tıkanma üzerine başlayan eylemler sürüyor.

Bugün  Kültürpark'ta yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi 4 Nolu Hol önünde toplanan memurlar, hizmet birimlerinin olduğu 1 Nolu Hol önüne yürüdü. Kamu emekçileri buradan da Kültürpark’In Dokuz Eylül kapısına yürüdü. Kamu emekçileri eylem boyunca Başkan Tugay’a sosyal denge tazminatı taleplerini kabul etmeye çağırdı. Kamu emekçileri eyleme iş kıyafetleri ile katıldı.

KELEŞ:  MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK
Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş basın açıklamasını gerçekleştirirken, “Tüm arkadaşlarımız üniformalarını giyerek burada size bir cevap verdi hep beraber. Günlerdir el konulan ekmeğimiz için, el konulan haklarımızı için mücadele ediyoruz. Gerçekten müthiş bir mücadele verdiniz. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Biliyorsunuz sözleşme görüşmesinde sosyal dengenin çekileceğini söylemelerinden sonra biz bunu kabul etmeyeceğimizi ifade ettik. Ve o akşam yapılacak olan belediye meclisinde sesimizi duyurmak için belediye meclisine gittik. Bu şehrin ve seçilmiş belediye meclis üyelerine, yapılan bu haksızlığı, hukuksuzluğu anlatmak istedik. Ancak karşımıza polisi diktiler. Polis zoruyla bizi oradan çıkarmaya çalıştılar. Ve bize desteğe gelen işçi arkadaşlarımızdan bir tanesini bugün işine son verildiğini duyuyoruz. Emekçilerin haklarını kullandığı için işlerine son vermesini kınıyoruz. Emekçilere haklarını kullandığı için ne kadar baskı yapsanız, soruşturma açsanız, desteğe gelenleri işten atsanız da zulmünüze baskınıza belediye emekçileri boyun eğmeyecek. Atılan işçi arkadaşlarımız geri alınana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

'SDT YATMAZSA İŞ BIRAKACAĞIZ'
4 Temmuz günü CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşecek olan görüşme hakkında da bilgi veren Başkan Keleş "Masada, öncelikle gasp edilen SDT’mizin geri kalanını yatırmalarını isteyeceğiz, sonra TİS masasını kurun diyeceğiz. Zaten TİS taslağımızı vermiştik, oturalım görüşmelerimizi devam ettirelim. Bunun dışında bir şey söylemeyeceğiz. Çözüm noktası İzmir. Bizim muhatabımız İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. Şimdiye kadar belediye emekçilerini yok saydınız, buna belediye emekçileri müsaade etmeyecek. Biz her zaman diyalog yollarını açık tuttuk. Eğer bu sorunu çözmezseniz emekçiler İzmir’in her alanını eylem alanı ilan etti, siz nerede olursanız bir de orada olacağız. Mücadelemizi görmezden gelirlerse buradan ilan ediyoruz cuma günü tüm gün iş bırakacağız" ifadelerini kullandı. 

 

 
Madımak Katliamı Çiğli’de şiir ve türkülerle anıldı
 
Hemzemin geçitte korkunç son!
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tan'a cevap 4 Temmuz 2024 Perşembe 09:28

İşçi memurun iki katı mı alıyor? SDT normal yatarken ortalama bir Veri Hazırlama 53-54 bin tl maaş alıyordu. Hangi belediye şirketi işçiye iki katı maaş veriyormuş açıklasın da bilelim?

Yorumu oyla      0      0  
Sir alex ferguson 4 Temmuz 2024 Perşembe 01:34

Beğenmeyen İş bıraksın ardından da istifasını hazırlasın ya da belediye başkanı işten çıkarsın bunları ibretlik olur

Yorumu oyla      2      20  
3 Temmuz 2024 Çarşamba 19:38

bakın beyler milletin çok gözüne battınız. Özellikle İzmir halkının. bu durumda aldığınız paralar hayır etmez benden söylemesi.

Yorumu oyla      8      25  
Tan 3 Temmuz 2024 Çarşamba 19:25

Burda calisanlari suçlayanlar .kimin maasi kesildi biliyor musunuz işçinin değil işçi zaten memurun 2 kati aliyor . Ikincisi burda eylem yapanlar cogu 24 saat kopek gibi çalışan. Cogu akciğer hastalikliklari bulunan itfaiyeciler . Düşünün bir temizlik işçisi itfaiyecinin iki katı aliyor. Ustune kimse zam için orda degil maaşlarından 10 bintl kesinti yapıldı. Ha israf diyorsanız gidin ihalelere verilen milyarca tlyi sorgulayın o zaman belki gerçeği gorursunuz

Yorumu oyla      20      11  
Ali Veli 49 - 50 3 Temmuz 2024 Çarşamba 17:33

Konu para değil arkadaşlar burada kazanılmış olan haklarımızın Anayasa ve İLO sözleşmesi çerçevesinde hukuksal olarak geçerliliğinin olduğu,Fakat tek adam rejimi ile bu hukuk devletinin anayasasını hiçe sayılıp haklarımızın gasp edilmesi söz konusudur. Biz gasp edilen hukuka uygun olarak kazandığımız haklarımızın mücadelesini yapmaktayız. HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ !

Yorumu oyla      17      9  
last troll bender 3 Temmuz 2024 Çarşamba 17:10

kardeşler siz özel sektörde hak arayamıyorsunuz dişye kamu ve iştiraklerinde çalışanlar aramısın mı? adamlara verilen hak geri alınmış. verilen hak geri alınır mı? mevcut ücrete zam yapmazsın anlarım ve hak veririm ama verilen hakkı geri alamazsın . sen 17.002TL alırken adamların ya dışarıda asgari ücret şu kadar . belediye çok iyi yaptı paramızı kesti çok iyi etti mi desinler? sizin özel sektörde para kazanamıyor olmanız belediyenin sorunu değil akp hükumetinin sorunu. asgari ücrete zam yapmayan belediyeler değil akp hükumeti. senin özel sektörde hak arayamıyor oluşunun suçlusu belediyeler değil akp hükumetidir. 23 senedir bu ülkeyi chp belediyeleri değil akp hükumeti yönetiyor dolayısı ile artık saçma sapan bir şekilde sışarı asgari ücret şu kadar, özel sektör şöyle böyle diye ağlamayı kesin artık.

Yorumu oyla      15      7  
özgür 3 Temmuz 2024 Çarşamba 17:03

Sürekli memurlar yok efendim ne iş yapıyorlar,zaten Türkiye ortalamasının üzerinde maaş alıyorlar, Sabah akşam çay,kahve, sigara içiyorlar diyen anonim arkadaşlar acaba memur olsalardı belediyede biz zaten ne iş yapıyoruz ki başkan çok doğru bir politika izliyor diyebilecekler miydi? Ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyorken biz ne diye bu paraları alıyoruz deyip fazlasını devlete bağışlayacaklar mıydı ? Cevabınız evet ise bu yazdıklarınızı yazmaya devam edin. Değilse de bir zahmet susun.

Yorumu oyla      19      8  
ksk li 3 Temmuz 2024 Çarşamba 16:53

Özel sektörde asgari ücrete iş bulamazlar , tutmuş para beğenmiyorlar, ya siz önce aldığınız parayı hak edin, yetimin hakkı var o parada

Yorumu oyla      16      38  
3 Temmuz 2024 Çarşamba 16:41

Olumsuz oy verenler belediye memurları. Trol ordusu gibi çekirge misali her haberin altına çöküyorlar. Asgari ücretin 17 bin TL olduğu yerde 70-75 bin TL maaş istemek, yüzsüzlüktür. Bir belediyenin tapusunu istemediğiniz kalmıştı. Birçoğunuz kart basıp sigara içmekten başka bir işe de yaramıyor.

Yorumu oyla      17      30  
eko 3 Temmuz 2024 Çarşamba 16:24

Belediyeler ÖZELLEŞTİRİLSİN.

Yorumu oyla      15      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Madımak Katliamı Çiğli’de şiir ve türkülerle anıldı
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, CHP Çiğli İlçe Başkanlığı tarafından ...
Konak’ın istihdam köprüsü kapılarını açtı!
Konak Belediyesi’nin istihdama yönelik projesi ‘İş’te Konak Personel İstihdam ...
Başkan Filiz'den afetler için deklarasyon çağrısı!
Efes Selçuk Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunda ...
 
Tugay'dan sosyal belediyecilik vurgusu: Yardımları daha fazla tutmalıyız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçelerin sorunlarını ...
Alparslan Işık, Çeşme Open'da şampiyon
Bu yıl 10. kez düzenlenen Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, Çeşme ...
Karşıyaka’da çöpünü sokağa atana ceza!
Hedef Tertemiz Karşıyaka sloganıyla ilçe genelinde temizlik kampanyası ...
 
Bornova’da milli maç heyecanı yaşandı
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın heyecanı, Bornova Belediyesi’nin Büyükpark’ta ...
Gaziemir'den çevre dostu başarı
Gaziemir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 27. Atık ...
Madımak'ta yitirilen canlar Bayraklı'da anıldı
Bayraklı’da 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli'nde katledilen aydınlar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva