HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2023 Cumartesi - 11:02

Selvitopu ‘AK Partili Kaya halkı kışkırtıyor’ dedi ve ekledi: Hesabını bize değil TOKİ’ye sorun!

Karabağlar’da yaşanan TOKİ krizini değerlendiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın halkı kışkırttığını iddia ederek, “Kendi yaptıkları hatanın sonucunu belediyeye çıkarmaya çalışıyorlar. Hesap soracakları yer TOKİ. Siz orayı bırakıp belediyeye geliyorsunuz... Kura çekilen tarihte zaten belediye davayı kazanmıştı ve plan iptal edilmişti. Yine planları yapacak olan TOKİ. Vatandaşlarımız kışkırtmalara gelmesinler. Bizim önerilerimiz doğrultusunda plan gelirse bunu oturup konuşuruz” ifadelerini kullandı.

Selvitopu ‘AK Partili Kaya halkı kışkırtıyor’ dedi ve ekledi: Hesabını bize değil TOKİ’ye sorun!

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Selvitopu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İzmir'in ana gündem maddelerinden biri olan ve yaşanan 30 Ekim 2020 ile 6 Şubat 2023 depremleri sonrası ilk sıraya yükselen kentsel dönüşüm çalışmaları için en fazla tartışma yaşanan ilçe Karabağlar olmuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın elinde bulunan 540 hektarlık alanda yıllardır çalışma yapılmaması ve bakanlığın ilçede yapmak istediği TOKİ konutlarına Karabağlar Belediyesi’nin sık sık dava açması AK Parti ile CHP’yi karşı karşıya getirmişti.

Özellikle AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu arasında  gerginliğin yaşandı süreçte, Selvitopu  TOKİ mağdurları için hükümeti işaret etti.

1-2 YILDA DEĞİŞTİREMEZSİNİZ
İktidar partisinin 21 yıldır ülkeyi yönettiğini dile getiren Selvitopu, “Sorunlar var... Bizim Türkiye'ye söyleyeceklerimiz var. İktidar partisi 21 yıldır ülkeyi yönetiyor ve ülkenin geldiği noktaya bakacaklar sonra bize dönecekler. Bu ekonomik durum bizim yapacağımız hizmetleri de etkiliyor. İller Bankası'ndan gelen vergiler toplanan vergi ölçeğinde geliyor. Ancak maliyetler yükseliyor. Bizim yaptığımız her işin bir maliyeti var. Piyasadaki fiyatlar neyse öyle alıyoruz bizde. Asfalt bitüme bağlı, bunu piyasadan alıyoruz. Buna gelen zam da bizim bütçemizden çıkıyor. Yerel yönetimlerin merkezi idarenin yarattığı ekonomik ortamdan etkilenmemesi mümkün değil. Bunları söylemek  cahillik olur. Biz kendi imkanlarımızı doğru değerlendirmeye çalışıyoruz ve bu sayede hizmeti aksatmamaya çalışıyoruz. Belediyemizde tüm temizlik filosu yenilendi. Asfalt kazıma aracımız, kamyonlarımız hepsi var. Belediyemizin makine parkı çok güçlendi. Kentteki değişim dönüşüm bir süreç ister. Siz 60-70 yılda oluşmuş yapıyı böyle 1-2 yılda değiştiremezsiniz” dedi.

540 HEKTERA MÜDAHALE EDEMİYORUZ
Karabağlar’da değişimin yaşandığını belirten Selvitopu, “Karabağlar değişiyor. İç kesimlere girdikçe dönüşümler, yenilenmeler var. Karabağlar'ın 540 hektarını yetkisi bakanlıkta. Biz oraya müdahale edemiyoruz. Bizde olsa şimdiye kadar planları 100 defa bitirmiş imara açabilmiştik. Ancak şimdi planlar bile yok. Sen bu yetkiyi alıyorsun, sonra kabahatini belediyede buluyorsunuz...” diye konuştu.

KARABAĞLAR’DA HİÇBİR ŞEYİ YARIM BIRAKMADIK
Vatandaşın hangi yatırımların yapıldığının farkında olduğunu belirten Selvitopu, “Halk öyle bakmıyor. Vatandaşımız bizim ne yaptığımız çok iyi biliyor. Ne yaparsak yapalım  ilçede ki muhalefet kendi pencerelerinden bunu söyleyecektir. Peki onlar ne yaptı Karabağlar'a? Okulları yıktılar bir türlü toparlayamadılar. Karabağlar için ne yaptınız? İzmir'e örnek olarak spor kompleksini belediyemiz yapıyor. Bir bizim, bir de kendi bütçelerine baksınlar. Karabağlar'da hiçbir şeyi yarım bırakmadık, bırakmayacağız. Karabağlar Belediyesi ilçenin her tarafında her semtinde var. Gelip böyle suçlamak ucuz bir yol. Belediyenin yetkisi ne kadar bir de ona bakmak lazım. İmar ile ilgili belediyenin hiçbir yetkisi yok. Bakanlıklarda ve Büyükşehir'de yetki. Bunlar konuşulmadan konu farklı noktalara götürülüyor” ifadelerini kullandı.

KARABAĞLAR MODERNLEŞECEK VE İLERLEYECEK
"Geçmişten gelen sorunların üzerine mi yıkıldı?" sorusuna yanıt veren Selvitopu, “Ben yıkıldı diye düşünmüyorum. Endişe de duymuyorum. Belediye başkanı olarak üstümüze düşeni fazlasıyla yaptığımıza inanıyorum. Dönüşüm alanları hariç tüm alanların planlarını yapmış bir belediyeyiz. Bu bir zaman dilimi içinde gerçekleşecektir.  İktidar partisi kaç yıl İstanbul'u yönetti? İstanbul'da sorunlar bitti mi? Soruyu soranların dönüp aynaya bakmaları lazım. Benzer birçok kentte bu sorunlar var. Büyük bölümü düzensiz, ruhsatsız yapılarla kaplı bir ilçeyiz. Zaman içinde modernleşecek ve ilerleyecek. Karabağlar'ın bir çok noktasında bu çalışmalar var” dedi.

ÖNERİLERİMİZE UYGUN PLAN GELİRSE OTURUP KONUŞURUZ
İzleyicilerden gelen ‘TOKİ mağdurlarındanım başkanla görüşmek için belediyeye gittim saatlerce bekledim ancak görüşemedim’ eleştirisine yanıt veren Selvitopu, “Benden randevu istenmedi. Kim getirdiyse gidip onlara sormaları lazım. Bize görüşme talebi olmadı.Siyasi bir takım partilerin aleti olup oraya gelip bunu yapmak doğru değil. Ben belediye başkanı olarak herkesle görüşürüm. Randevu alınmadıysa bile imkan varsa 5 dakika da olsa gelip görüşülür. Vatandaşın muhatabı belediye değil. Onların dertlerini söyleyecekleri yer TOKİ. Niye oraya gitmiyorlar? Plan yokken kura çektiren kurumdan niye hesap sormuyorlar? Bu birilerinin işlediği yanlışın faturasını algı yaratarak başka yere çevirmeye çalışmaktadır. Bu kurayı çektiren TOKİ. İmar planı iptal ettirmişti, niye kura çektirdi TOKİ? Vatandaşlar niye gidip şikayetçi olmuyor? Bu yasal anlamda suçtur. Biz yapsak bunu topa konuluruz.Kendi yaptıkları hatanın sonucunu belediyeye çıkarmaya çalışıyorlar. Hesap soracakları yer TOKİ. Siz orayı bırakıp belediyeye geliyorsunuz... Kura çekilen tarihte zaten belediye davayı kazanmıştı ve plan iptal edilmişti. Yine planları yapacak olan TOKİ. Vatandaşlarımız kışkırtmalara gelmesinler. Bizim önerilerimiz doğrultusunda plan gelirse bunu oturup konuşuruz” diye konuştu.

Vatandaşları AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın kışkırttığını belirten Selvitopu, “Mahmut Atilla kaya kışkırtıyor. TOKİ'ye gidip  vekil olarak nasıl kurayı çektiniz diye sorulması lazım” diye konuştu.

İTİRAZLARI YAPMAK BİZİM GÖREVİMİZ
Vatandaşların hakkını sonuna kadar koruyacağını belirten Selvitopu, “Yerelin hakkını korumak benim görevim. Ben bu görevimi bizi destekleyenlere olan sorumluluğum gereği bunu yapmak zorundayım. Doğru olan bir şey gelirse onu desteklerim. Biz her şeyi reddeden belediye değiliz. Doğru gelen projeleri destekleyip önünü açıyoruz. Bir yerde dayatma ile , yanlış ile planlar geliyorsa bunlara dönük bizim itirazlarımızı yapmak görevimiz. Yasaların öngördüğü haklarımız kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 
Karşıyaka'da kursiyerlerden renkli gösteri
 
Bayraklı fuarda fark yarattı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yusuf 3 Eylül 2023 Pazar 17:05

2012den beri bakanlığın kentsel dönüşüm projesine girmesini büyükşehir ve karabaglar belediyesi mahkemelerde itiraz edip durdurdunuz yollar berbat hala karabaglar da hizmet yok imar yok alt yapi yok yazıklar olsun

Yorumu oyla      3      6  
özgür 2 Eylül 2023 Cumartesi 23:05

Başkan sen iyi ve dürüst bir adamsın ama o yanındaki Ceyhan mıdır meyhan mıdır ve benzerlerini ayıklarsan yanıbaşından bazı şeyler hem sizin için hem Karabağlar için daha hayırlı olur. Azıcık duyarlı vatandaşlara kulak verin.

Yorumu oyla      4      3  
izmirli 2 Eylül 2023 Cumartesi 19:09

adamlar üniversite arazisine konut dikecek . siz hala gelmiş belediyeyi suçluyorsunuz.

Yorumu oyla      5      4  
Bülent Işık 2 Eylül 2023 Cumartesi 12:52

Torbalı Fetrek Çayı projesi ne oldu?

Yorumu oyla      6      4  
izmir 2 Eylül 2023 Cumartesi 12:35

20 yıldır izmirin başındasın izmir de ne yaptınız. trafik sorunu hergeçen gün artıyor, kentsel dönüşüm yok. halen uygun plan gelirse diyorsunuz. keyfiniz nasıl uygunluk istiyor acaba. her yeni şeye muhalifsiniz...görüyoruz..

Yorumu oyla      5      11  
ismail 2 Eylül 2023 Cumartesi 12:04

muhittin mıhittin secim yaklasırken demeclerın yogunlatı muhit seni bilmez miyiz muhit

Yorumu oyla      5      13  
Vatandaş 2 Eylül 2023 Cumartesi 11:13

Karabağlar belediyesine belli bir ekip ele geçirmiş istediği gibi hareket ediyor yerel seçimlerde aynı ekip olursa kesinlikle oy yoktur...

Yorumu oyla      4      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da kursiyerlerden renkli gösteri
Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nun Yaz Dönemi Temel Oyunculuk Eğitimi, tiyatro ...
İEF’te Torbalı standına yoğun ilgi
Yoğun katılım ile açılışı gerçekleşen 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ...
Çim Konserleri’ne muhteşem gala
Gençlik temasıyla düzenlenen 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış ...
 
Balçova'dan barınma krizine karşı hamle… 155 kişilik öğrenci yurdu yolda!
Üniversite yerleştirme sonuçları bu yıl da belli oldu. Öğrenciler kazandıkları ...
Karabağlar'da asfalt çalışmaları tam gaz!
Asfaltlama sezonunu en iyi şekilde değerlendirmek için aylardır sahada ...
Başkan Soyer'den fuar turu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 92. kez kapılarını açan İzmir ...
 
AK Partili Tatlı, soru önergesi verdi: Belediyeye kaç personel alındı?
Bornova Belediye Meclisi'nin Eylül ayı oturumunda AK Parti Grup Sözcüsü ...
Menemen Belediye Meclisi'nde 'çirkefleşme' vakası!
Menemen Belediye Meclisi'nin AK Partili Meclis üyesi Hanifi Can, 2023 ...
İEF 92’nci kez kapılarını açtı… Açılışta kim/ne mesaj verdi?
Kapılarını 92’nci kez açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış töreni ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva