HABERLER>GÜNCEL
25 Şubat 2011 Cuma - 00:00

İzmir’’e Disneyland için imza kampanyası

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Murat Haluk Öncel, dünyaca ünlü eğlence merkezi Disneyland’’ın İzmir’’e kurulmasını için imza kampanyası başlattı.’

İzmir’’e Disneyland için imza kampanyası




İZMİR ’– Valiliğin hemen yanında Kemeraltı Çarşı girişinde kurulan stantla İzmirlileri Disneyland için imza vermeye çağıran Öncel, Disneyland’’ın İzmir’’e gelmesinin kent ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Disneyland Projesi’’ni de ilk kez 2007 Mart’’ında Konak Belediye Meclis Üyesi iken gündeme getirdiğini de belirten Öncel, ’“O gün gündeme getirdiğimiz projeyi kendine örnek alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek sadece projesi ile ’‘Yılın Belediye Başkanı’’ seçildi. Fakat ardından Ankara’’da bir şey yapılamadı. Turizmci kimliğimle o gün ortaya attığımız projenin İzmir’’de hayata geçmesi için halkımızın desteğinin alınması gerektiğini düşünerek bugün ’‘Disneyland’’ın İzmir’’e kurulmasına ne dersiniz’’ adlı bir imza kampanyası başlatma kararı aldık’” şeklinde konuştu.


6 MİLYON TURİST
Disneyland’’ın İzmir’’e yapılması halinde kente katkılarını sıralayan Öncel, ’“Ortadoğu ve Akdeniz ülkeleri başta olmak üzere yılda minimum 6 milyon turistin İzmir’’e gelmesi sağlanacak. Dış turizmin yanı sıra iç turizmde de ciddi bir hareketlilik sağlayacak. Kentin diğer önemli turistik merkezleri olan, Bergama, Efes ve Meryem Ana’’ya daha fazla turist gelmesini sağlayacak. Yapılacak yatırımlar ve inşaat süresinde yaklaşık 20 bin kişiye iş imkanı sağlayacağından işsizlik sorununun çözümüne ciddi katkı koyacak. En az 1.5 Milyar Dolarlık yatırımın direk ya da dolaylı yollardan İzmir’’e gelmesini sağlayacak. Gelecek konukların konaklaması için yeni otellerin yapılması ile İzmir Turizmine ciddi katkı koyacak. İzmir’’e ulaşım konusunda deniz, hava ve karayolu ulaşımı konusunda yapılacak iyileştirmeler ile kentin ulaşım sorununa ciddi çözümler getirecek’” dedi.
 
EXPO’’DAN DAHA YARARLI
Disneyland’’ın İzmir’’e gelmesi için Walt Disney’’in yetkilileri ile görüştüğünü, yetkililerin kendisine başvurunun kurumsal yapılması gerektiğini belirttiklerini dile getiren Öncel; ’“İmza kampanyamızın bir amacı da bu kurumsal talebi oluşturmak adına kentin dinamiklerini harekete geçirmektir. Hedefimiz bir milyon imza toplayarak bunu başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, merkezi hükümet ve diğer siyasi parti liderlerine göndererek bu projenin hayata geçirilmesi için çalışmak. Bu projede sadece oyun ve eğlence parkı olmayacak. İzmir’’e gelen turistlerin konaklaması için oteller başta olmak üzere sosyal kültürel donatı alanlarını da kapsayacağından gerek İzmir gerekse de Türkiye için önemli bir gelir kaynağı da olacaktır. Düşünün 6 ay sürecek EXPO’’yu anlatırken İzmir’’e koyacağı katkılar bile İzmir’’i coşturur diyoruz. Yerleşik bir Disneyland İzmir’’e ne katkı yapar? Bunun kararını da kamuoyuna bırakıyorum’” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liseli kızların ’‘felç eden’’ kavgası!
Eşrefpaşa’’da korkunç olay’… Facebook üzerinden başlayan ve sokak kavgasına ...
Çeşme’’de ofis-cami skandalı!
Çeşme kalesi içindeki tarihi camiin Kale ve Müzesi Müdürlüğü tarafından ...
10 ilde operasyon: Kredi kartı çetesine darbe!
İzmir merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonlarda, başkalarına ait kredi ...
 
Ahmet Hakan'a gözaltı şoku!
Cem Uzan'ın uzun yıllar önce açtığı dava nedeniyle hakkında yakalama ...
İzmir'de Balkan Rumeli Platformu
12 Haziran'da yapılacak olan genel seçim öncesi, İzmir'deki Rumeli-Balkan ...
Kütüphaneye Romanya köşesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi Kütüphanesi, Fransız, Yunan ve Amerikan Köşelerinin ...
 
Yargıtay’’a 160 yeni üye: ’‘Balyoz’’ hakimi de seçildi
HSYK, ’“Kozmik Oda’”da arama yapan Hakim Kadir Kayan, ’“Balyoz’” davasının ...
İzmir'de aile kavgası: 1 ölü, 15 yaralı!
Menemen’’de çocuk yüzünden çıkan kavgada iki aile birbirine girdi. Silahların ...
Diyanet’’te operasyon: 24 ile yeni müftü
Prof. Görmez, Diyanet İşleri Başkanı olduktan sonra taşları yerinden oynatmaya ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva