HABERLER>GÜNCEL
2 Şubat 2021 Salı - 08:11

İzmir'e ağır afet bilançosu!

İzmir'de gece saatlerinden itibaren başlayan yağış hayatı olumsuz etkiliyor. 24 saatlik dilimde metrekareye 120 kilogramın üzerinde yağış düştü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sadece metropolde yer alan derelerde değil , ilçelerde de taşkınlar yaşandı. 1061 konut ve işyeri su baskını ile mağdur oldu" dedi.

İzmir e ağır afet bilançosu!

İzmir'de şiddetli fırtına yerini gök gürültülü sağanak yağışa bıraktı. 
Gece boyunca özellikle merkez ilçeleri ve kıyı ilçelerinde etkili olan sağanak yağış sebebiyle birçok noktada su baskını meydana geldi. 

Meteoroloji verilerine göre ise 24 saatlik dilimde metrekareye 120 kilogramın üzerinde yağış düştü. Yağışlar Çarşamba akşamı kenti terk edecek.

-BAŞKAN SOYER'DEN ÇAĞRI: ZORUNLU OLMAYAN TRAFİĞE ÇIKMASIN!

- YAĞIŞ NEDENİYLE İZBAN SEFERLERİNDE AKSAMA

-FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Sadece metropolde yer alan derelerde değil , ilçelerde de taşkınlar yaşandı. 1061 konut ve işyeri su baskını ile mağdur oldu. Biz bu mağduriyeti yaşan tüm vatandaşlarımızın yanında olacağız. Şu andan itibaren arkadaşlarımız hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Eşya ya da nakdi yardım ile mutlaka zararları karşılanacaktır" dedi.

İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI BAHÇESİNİ DE SU BASTI
Konak ilçesindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bahçesinin bir bölümünü, Meles Deresi'nin yükselmesi nedeniyle su bastı. İtfaiye ekiplerinin malzemeleri su içinde kaldı. Bazı çalışanlar büyük pompalarla suyu tahliye etmek için yoğun çaba harcadı.

İtfaiye araçlarının görevde olması nedeniyle, park ettikleri alanı su basmasından etkilenmediği öğrenildi.

Ayrıca, Yenişehir Mahallesi'nde çok sayıda ev ve iş yerine su girdi. 

Şiddetli yağmur dün geceden bu yana İzmir genelinde etkili olmaya devam ediyor. 

Meteoroloji yetkilileri, sağanağın yarın sabaha kadar devam edeceği uyarısında bulunmuştu. 

TÜRK KIZILAY’DAN YARDIM
Türk Kızılay İzmir Bölge Afet Yönetimi Müdürlüğü ekipleri, sel ve su baskınından mağdur olan vatandaşlar için harekete geçti.

Foça, Karabağlar, Karşıyaka, Urla, menderes, Güzelbahçe ilçelerinde selden etkilenen vatandaşlara ikram malzemeleri, gıda ve hijyen kolisi dağıtıldı.

ŞEHİTLİK SULAR ALTINDA KALDI
Öte yandan, İzmir'de geceden bu yana etkisini sürdüren sağanak yağmur nedeniyle Halkapınar İstiklal Şehitliği de sular altında kaldı. Şehitliğin duvarlarını aşan sular yolla birleşti. Şehitlikte geçtiğimiz yıllarda da benzer sorunlar yaşanmıştı.

BALÇOVA'DA EVLERİ SU BASTI
Balçova Eğitim Mahallesi'ndeki Ekrem Güyer Sokağı'nda sağanak nedeniyle su baskınları yaşandı. Park halindeki otomobiller sular altında kalırken, apartmanların bodrum ve zemin katlarındaki dairelerde su baskınları yaşandı.  Bir otomobil de bir eve çarparak, camının kırılmasına neden oldu.

`BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞIYORUZ´
Otomobilinde zarar oluşan Mesut Bava, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İZSU) mağduru olduklarını söyledi. 4 aydır yollarının bozuk olduğunu belirten Bava, "Çalışmanın ardından ekipler çevre düzenleme çalışması yapmadı. Müteahhit işine sahip çıkmadı. Kazı ve kanal çalışması yapıldı. 3-4 aydır yollar delik deşik. Çektiğimiz toza mı yanalım çamura mı yoksa yağmurdan sonra başımıza gelenlere mi ? Yolu asfaltlamadılar. Arabalarımız, yolda sel sularıyla sürüklendi. İçine çamur doldu. Otomobilim, ağzına kadar su doldu. Kaskomuz var ama sorumsuzlar da taşın altına elini koysun. Mal canın yongasıdır" dedi.

SÜPÜRGEYLE SU TAHLİYESİ
Depo olarak kullandığı dükkanına dolan suları tahliye etmeye çalışan Ömer Acar, "Yol tamiratı nedeniyle üç aydır dükkanımı açmıyorum. Sağanak yağmurun ardından dükkanı sel bastı. Mazgal çalışması yapıldı ama üzeri kapatılmadı. Yarım yamalak bırakıldı. Dükkanım boştu  çünkü tadilattan dolayı iş yapamadığım için kapatmıştım. Belediye doğru düzgün çalışmadı. Biri gelip kazıyor gidiyor, arkasından başka biri gelip o da başka bir yerleri kazıyor. Çalışmalar düzensiz" diye konuştu.

'EVİMİN İÇİNDE BALÇIK VAR'
Bodrum katındaki dairesini su basan Tahsin Aslan da çocuklarını afetten güçlükle kurtardığını hatırlatarak, "Evimi su bastı. Saat 06.00'dan beri ayaktayız. Bodrum katındaki dairemin arkası bahçeydi. Bir otomobil bahçeye girip salonun camlarını kırdı. Boğulmaktan son anda kurtuldum. Kapıyı tuttum çocukları dışarı çıkardım. Evimde kullanılacak eşya kalmadı. Evimin içi balçıkla doldu. Duvar yıkılınca büyük bir ses çıktı. Sürgülü kapımız kırıldı bahçeye giren araba yüzünden. Çok şaşırdım, kitlenip kaldım" dedi.  
Evini su basan Perihan Ayan ise "Sağanaktan bahçe duvarı yıkıldı. Evin içi suyla doldu. Canımızı zor kurtardık. Belime kadar suya girdim. Daha önce de bir kez su basmıştı. Ama bu kadar zarar vermemişti.  Yüksek bir kaldırım olsaydı evlerimize su girmezdi. Kaldırım olmadığı için su olduğu gibi zemin kattaki evime girdi" diyor.

SANAYİ SİTESİNDEKİ OTOMOBİLLER SULAR ALTINDA KALDI
İzmir´de etkili olan sağanak yağmurda, dere yatağının taşması sonucu Balçova Sanayi Sitesi'nde park halinde olan otomobiller, sular altında kaldı. 
Oto tamircisi Soner Tunceli, zararlarının büyük olduğunu belirterek, "Sabah geldiğimizde dükkanın önünde bir tepecik oluştuğunu gördük. Burası normalde dere yatağıdır. Fakat tıkanmış ve bir yerden patlak verdi. Çıkan kumlar dükkanın önüne yığılmış. Sabah geldiğimizde görünce şaşırdık. Hala uğraşıyoruz. Dükkanlarımızın hali rezalet. Ekipler uğraşıyor. Zarar büyük. Sel suları altında kalan otomobiller müşterilere ait. Birinin kaskosu var, diğerinin yok. Önünü açabilirsek araçları çekmeyi planlıyoruz ama kurtarmak imkansız. 12 yıldır buradayım. İlk kez böyle bir tabloyla karşılaştım. Çok sel oldu ama böyle bir kum yığını hiç görmedim. Dere yatağının önü tıkalı. Çıkışından hiç şu gelmiyor. Dağın toplanan bütün suyu burada. Sular dükkana girdi. Allah'tan afet gece oldu. O nedenle daha az araç vardı. Zararın neresinden dönülse kardır. Gündüz olsaydı önlem almaya çalışırdık. Gece kimse müdahale edemediği için de bu hale geldi" dedi.

CADDEDE KANO İLE GEZDİ 
İzmir'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle kentin birçok noktasında su baskınları meydana gelirken, Konak ilçesinde bir vatandaş cep telefonu ile ilginç bir görüntü kaydetti. Sel nedeniye çok sayıda araç mahsur kalırken, bir vatandaş su dolu cadde üzerinde kano ile yolculuk yaptı. Bu anlar ise cep telefonu ile görüntülendi. (Haber Merkezi, AA, DHA)

 
Soyer son verileri paylaştı: Belki de tarihin en büyük felaketi
 
İZBAN seferleri normale döndü
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 2 Şubat 2021 Salı 16:05

Ülkedeki hiçbir belediye başkanı değişen iklim düzeni ve aşırı betonlaşmayı göz önünde bulundurup bunun gibi kötü senaryolara çare bulamıyor. Bizim ülkede maalesef tüm plan ve program seçim dönemine göre yapılır, bu kafayla ne belediye ne de ülke yönetilir.

Yorumu oyla      5      3  
destek 2 Şubat 2021 Salı 13:44

Siyasi ayrımları, Soyer'e laf sokmaları bırakıp, insan gibi Soyer'in dediklerine kulak verme zamanı geldi de geçiyor. Doğa da maşallah, o neye dikkat çektiyse, o konuda uyarı atışları yapıyor, deprem, dönüşüm dedi, deprem oldu, oluyor, iklim değişiyor dedi, kuraklık tehlikesi çıktı, altyapı dedi rekor düzeyde yağış geldi! Adamla kavga etmek yerine, dediklerine kulak ve destek vermek gerekiyor. Basri Beyin dediği gibi de, kent içinde silbaştan altyapı hamlesi başlatmak gerekiyor.

Yorumu oyla      5      4  
basri oyuncuoğulları 2 Şubat 2021 Salı 11:35

Turkiyede nufusuna göre en fazla gecekondunun bulunduğu,toplam nufusunun en yuksek oranda( /%65) yaşadığı İzmirde ,1960 dan itibaren görev yapan tüm beledidye başkanlarının sucu günahı var. Görev yapanların neredyse tamamı sistemi değiştirmek yerine yama ile uğraşıp,günlerini kurtardılar ve bugune gelindi.Tunc Bey ısrarla alt yapı ile ilgili yatırım yapmaya çalışıyor .Çözüm getirecek bunun sonuçları ancak üç/beş yılda alınır, 60 yılın faturasını Tunc Beye kesmek vicdansızlık ve haksızlık olur.Yapılacak ilk iş İzmirin yoğunluk arzeden bölgelerdeki gecekondu sorunlarını çözmeye yönelik projeleri yaşama geçirerek ,şehrin alt yapısını tamamen değiştirip,bu yağan yağmur sularını kullanılabilr suya dönüştürecek projelerin yaşama geçirilmesidir.Buda bu ekonomik ortamda nasıl olur onu bilemem

Yorumu oyla      13      7  
2 Şubat 2021 Salı 09:51

Çok şiddetli yağdı ve hâlâ daha yağıyor.

Yorumu oyla      10      3  
izmir 2 Şubat 2021 Salı 09:49

beceriksiz belediyenin sonuçları. yağmurlar yağmadığında önlem alınsaydı bu kadar olmazdı.

Yorumu oyla      5      30  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer son verileri paylaştı: Belki de tarihin en büyük felaketi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, aşırı yağış sebebiyle meydana ...
Yüz yüze eğitime geçiş süreci nasıl olacak?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yarın saat 10.00'da yüz yüze eğitime ...
Vali Köşger'den kök hücre kampanyasına destek
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Kemalpaşa ilçesinde yaşayan küçük Kaan ...
 
Adalet Bakanı Gül'den yeni anayasa paylaşımı
Adalet Bakanı Gül, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni anayasa vurgusu hepimiz ...
Son 24 saatte 124 can kaybı, 7 bin 719 yeni vaka
Türkiye'de son 24 saatte 141 bin 703 Kovid-19 testi yapıldı, 7 bin 719 ...
Depremin ardından 22 dükkana tahliye kararı
Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında meydana gelen depremler ...
 
Sevgilisi tarafından öldürülen Arzu'ya hüzünlü uğurlama
Samsun'da kayıp olarak aranırken 42 gün sonra sevgilisi Muharrem Coşkun ...
'Özel'in cezai ehliyeti yoktur, yani 46'dır'
İçişleri Bakanı Soylu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel için "Cezai ehliyeti ...
Erzurum'daki yeni keşfedilen şelalelere İzmir isimleri
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) sahipliğinde düzenlenen 7. Emrah Özbay ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva