HABERLER>GÜNCEL
2 Şubat 2021 Salı - 08:02

Soyer son verileri paylaştı: Belki de tarihin en büyük felaketi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, aşırı yağış sebebiyle meydana gelen olumsuzlukların en aza indirilmesi için zorunlu olmayan vatandaşların trafiğe çıkmamasını istedi. Soyer, son 24 saat içerisinde 126 kilogram yağış düştüğünü söyleyerek "Gerçekten İzmir için büyük bir felaket... Belki de tarihindeki en büyük felaketlerinden biri su baskını, sel anlamında..." ifadelerini kullandı.

Soyer son verileri paylaştı: Belki de tarihin en büyük felaketi

EGEDESONSÖZ- İzmir'de bu gece etkisini arttıran ve sabaha kadar aralıksız devam eden yağışlar nedeniyle birçok dere taştı.

Trafiğin de olumsuz etkilenmesine sebep olacak taşkınlar sebebiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir çağrı yaparak zorunlu olmayan vatandaşların trafiğe çıkmamasını istedi.

Başkan Soyer, "İzmirimiz gece başlayan ve şiddetini artıran olağanüstü yağışla adeta afete maruz kaldı. İlçelerimizin ardından merkezde de dereler taştı. Ekiplerimiz gece boyu teyakkuzdaydı, şu an da görevinin başında. Zorunlu olmayan hemşehrilerimizin sabah trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz" dedi.

Başkan Soyer İzmir'de ulaşımda aksamalar yaşandığını belirterek, "Dere taşkınları nedeniyle oluşan su baskınları yüzünden İZBAN, Tramvay ve bazı hatlardaki otobüs seferlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Ekiplerimiz toplu taşıma araçlarının güzergahlarını açık tutmak için var gücüyle çalışıyor" dedi.

SOYER: 24 SAATTE 126 KLOGRAM YAĞIŞ
Başkan Soyer sel felaketi ile ilgili olarak yaptığı son açıklamasında "İzmir için büyük felaket" cümlesini kullandı.

Soyer açıklamasında şunları söyledi:

"Gerçekten İzmir için büyük bir felaket... Belki de tarihindeki en büyük felaketlerinden biri su baskını, sel anlamında... En son 1995 yılında 4 saat içinde metrekareye 100 kilogram yağmur düşmüş, o vakit 61 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.  

Burada da  son 24 saatte 126 kilogram düştü. Bu çok büyük rakam, rakamın büyüklüğünü gösterebilmek adına şu örneği vereyim. İzmir yıllık toplam 717 kilogram yağış alıyor…  Son 24 saatte 126 kilogram! Büyük bir felaket. Bütün derelerimiz taştı... Sahil kesimi etkilendi, merkezden geçen derelerin olduğu tüm mahalleler etkilendi.

Mümkün olduğu kadar vatandaşlarımızın trafiğe çıkmamalarını, araç kullanmamalarını,  evden çıkmamaların rica ediyorum. Hem kendileri için eziyet doğuracak hem de işinin başında sel felaketinin tahribatını azaltmak için nedeniyle çalışan ekipleri engelleyecek.

Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde görev başında. Herkes olanca gücünle maksimum düzeyde bu yaraları gidermeye çalışıyor. Maalesef yağış devam edecek gözüküyor. İnşallah şiddetini artırmaz"

-İZMİR'DE REKOR YAĞIŞ!

- YAĞIŞ NEDENİYLE İZBAN SEFERLERİNDE AKSAMA

-İZMİR'İ SAĞANAK VURDU... DERELER TAŞTI, YOLLAR KAPANDI!

 
Kemalpaşa'da hem esnaf hem vatandaş gülecek
 
İzmir'e ağır afet bilançosu!
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 2 Şubat 2021 Salı 19:54

Saint'i sevmezdim bilirsiniz. Ama böyle olumsuz hava koşullarına karşı İZSU'yu bir gece önceden teyakkuza geçirirdi. Belediye kalemşörleri boşuna kıvrım kıvrım kıvranmasınlar. Bak bu olay seçim kaybettirir söyleyeyim! Çünkü halkın nefretini kazandınız!

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 2 Şubat 2021 Salı 17:09

Hasan Gürsel Altuğ belliki araştırmamışsın. İngiltere 'de sel felaketi 2004,2009,2014.2015,2016,2017 ve 2019 yıllarında olmuş. Sayende gerçek afet ve sahte afet kelimelerini öğrenmiş oldum.Sahte afet açıklanan enflasyon oranları gibi birşey mi ?

Yorumu oyla      5      6  
VATANDAS 2 Şubat 2021 Salı 16:39

25 YILDAN BERİ CHP YEREL YÖNETİMLERİ YÖNETİYOR İZMİRDE IZ SU KANAL YATIRIM PARASI DİYE DÜNYANIN PARASINI ALIYOR YENİ İNSAAT VE VATANDASLARDAN BUNUN UCDE BİRİNİ ALT YAPIYA YATIRSALAR BOYLE FELAKETLER ÖNLENEBİLİRDİ... YAZIK İZMİRE ALT YAPI FAKİRİ KALDI

Yorumu oyla      4      7  
izmirli 2 Şubat 2021 Salı 16:37

BİZİM bbb TUNC SOYAR TARIM BAKANCILIĞI OYNAMAYA BİRAKIP BELEDİYEYİ DÜZGÜN YÖNETSE BU HASARLAR EN AZA İNDİRİLEBİLİRDİ...

Yorumu oyla      3      5  
Poligon deresi'ne cevap 2 Şubat 2021 Salı 15:44

Poligon deresinin bulvara açıldığı ağza yapılan ve çok işe yarayan demir ızgaralar çevredeki apartmanlarda oturanların yazın "Çok koku oluyor" şikayetleri üzerine iş bilmezler tarafından kapatıldı. Buyrun işte sonucu!..

Yorumu oyla      4      3  
SD 2 Şubat 2021 Salı 13:35

harbi sade vatandaşsın, yağmur suyunu kanalla baraja aktarma diye birşey yoktur, kent merkezine düşen yağmur suyu içme suyu barajı havzasına hem teknik olarak mümkün olmadığı için aktarılamaz, hemde aktarılsaydı tüm baraj gölü kullanılmaz hale gelirdi...

Yorumu oyla      4      3  
Alen35 2 Şubat 2021 Salı 13:29

İlk önce şu alt yapı işine bir açıklık getirelim. sevgili Hasan gürsel Altuğ bey. yazdıkalrınzı da kısmen haklısınız. LAndra paris madrid vs.. niye sel baskınları olmuyor demişsiniz . evet olmuyor oralarda , daha doğrusu bizdeki gibi olmuyor . Bizde neden oluyor bu mevcut belediyenin suçumu? peki 20 yıldır izmiri yönetenlerin suçumu ? kısmen evet .çoğunlukla hayır! Bakın İzmir alt yapısını yenileyebilmeniz izmirdeki metropol ilçelerin alt yapı sorunu olan yerleri baştan aşağıya yıkıp yeniden yapmanız gerekmekte. bu İzmir Büyük Şehir belediyesinin kendi bütçesi ile olacak iş değil. yani ister kabule din ister etmeyin malesef değil. Yagmur sularını barajlara mı taşımak istiyorsunuz . Bunun en büyük örneği japanyoda dır. maliyeti inanılmaz boyutlardadır . enb asit anlayacagınız eşkilde. bizim kanal projesi nin maliteyi solda sıfır kalır. daha fantastik analrım ile warp motoru icat edip USS enterprise ı yapmaya benzer anlatabildim mi? Hadi bu maliyeti diraz düşürelim. yağmur kanallarını genişletelim. o yağmur kanalların genişletmeniz için hani bazı amerikan filmlerinde görüyorsunuz ya .insanlar birilerinden kaçmak için devasa lagım vs.. kanalları kullanıyor! hah işte onlarıda yapabilmek için ilk önce alt yapıyı sonra şehri yapmanız lazım. tam tersini yaparsanız şehrin alt yapısını sağlıklı geliştiremezsiniz. İş yağmur kanalları yapıp , şehrin altına da devasa su toplama kanalları yapmak isterseniz de olayın maliyeti yukarıda özetlediğim gibi. bu sebeple suçu belediyelere atmayı bırakın derim ! Ha şu var . hiç mi belediyelerin suçu yok?tabiki var ! en azından ahmet piriştinadan-tunç soyere uzanan başkanlık döneminde biraz daha iyileştirmeler yapılabilirdi. yani belediye kaynaklarından yapılabilirdi en azından sel gene olurdu ama hasar bukadar olmazdı. umarım hem hasan bey hemde diğer yaygara koparan arkadaşlar için açıklayıcı olmuştur.

Yorumu oyla      5      6  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 2 Şubat 2021 Salı 13:19

Bülent Işık bizde her yağmurda afet oluyor,ecnebide 40-50 yılda bir.Neden ?Onların ki gerçek afet .bizde ki beceriksizlik.

Yorumu oyla      4      9  
Bülent ışık 2 Şubat 2021 Salı 12:43

Insan yorum yapmadan önce biraz araştırır. Paris ve Londra'da neden afet olmuyormuş. 11 Şubat 2014 tarihinde Ingiltere'nin güney ve güney batısını etkisi alan alan yoğun yağış nedeni ile evleri ve işyerleri su altında kalan yüzlerce kişi tahliye edilmiş. Daha geçtiğimiz Haziran ayında Bursa 'da yağan yağmur nedeni ile 5 kişi hayatını kaybetti.Balıkesir'de yoğun yağış nedeni ile okullar 1 gün tatil edildi.Afetler üzerinden siyaset olmaz.Asıl afet market fiyatlarında var.

Yorumu oyla      16      8  
Lombak 2 Şubat 2021 Salı 12:28

Bu suyun yarısını depolayabilseydiniz...

Yorumu oyla      3      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüz yüze eğitime geçiş süreci nasıl olacak?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yarın saat 10.00'da yüz yüze eğitime ...
Vali Köşger'den kök hücre kampanyasına destek
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Kemalpaşa ilçesinde yaşayan küçük Kaan ...
Adalet Bakanı Gül'den yeni anayasa paylaşımı
Adalet Bakanı Gül, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni anayasa vurgusu hepimiz ...
 
Son 24 saatte 124 can kaybı, 7 bin 719 yeni vaka
Türkiye'de son 24 saatte 141 bin 703 Kovid-19 testi yapıldı, 7 bin 719 ...
Depremin ardından 22 dükkana tahliye kararı
Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında meydana gelen depremler ...
Sevgilisi tarafından öldürülen Arzu'ya hüzünlü uğurlama
Samsun'da kayıp olarak aranırken 42 gün sonra sevgilisi Muharrem Coşkun ...
 
'Özel'in cezai ehliyeti yoktur, yani 46'dır'
İçişleri Bakanı Soylu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel için "Cezai ehliyeti ...
Erzurum'daki yeni keşfedilen şelalelere İzmir isimleri
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) sahipliğinde düzenlenen 7. Emrah Özbay ...
Fabrikaya yaylım ateşi! Kurtlar Vadisi Torbalı
İzmir'in Torbalı ilçesinde yol verme gerekçesiyle başlayan kavga fabrikaya ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva