HABERLER>GÜNCEL
12 Ocak 2016 Salı - 17:54

İzmir’den 'Avrupalı 3 Lider'e mülteci mektubu!

İzmir’de kurulan Ana Yaşam Vakfı (AYVA) ve STOP Platformu, göçün AB sınırlarında durdurulması ve Türkiye'de bloke edilmesi anlayışına karşı Avrupa Birliği Adalet Divanı'na başvurunun ardından, bu kez Fransa Cumhurbaşkanı, Almanya ve Yunanistan Başbakanı'na mektup gönderdi.

İzmir’den  Avrupalı 3 Lider e mülteci mektubu!

İzmir'de kamuoyunun yakından tanıdığı çevre konularında açtığı davalarla tanınan Avukat Senih Özay, aile fabrikasında sanat okulu açan, hissedarı olduğu arsaya gökdelen yerine 8 katlı mevcut imarın uygulanması için kendi ailesini dava etmesi ile tanınan işadamı Mehmet Refik Soyer, gazeteci Feyzi Hepşenkal, Avukat Murat Fatih Ülkü'nün kurduğu Ana Yaşam Vakfı (AYVA) ve STOP Platformu geçen hafta, Avrupa Birliği Adalet Divanı'na AB'nin göçün önlenmesi yöntemlerini şikayet için başvuru yapmıştı.

AYVA ve STOP Platformu sözcüleri Avukatlar Senih Özay, Murat Fatih Ülkü, gazeteci Fevzi Hepşenkal ile iş adamı Mehmet Refik Soyer, Fransa Cumhurbaşkanı François Holland, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a mektup yazdı. Plaftorm sözcüleri, üç lidere gönderdikleri mektupta göç sorununa çare bulunması için katkı ve destek istedi şu ifadeleri kullandı: “Suriye kaynaklı göç dalgaları hızla devam ediyor. Avrupa ülkelerine gitmek için çırpınan çaresiz insanlar, Ege ve Akdeniz'de çırpına çırpına can veriyor. Göz göre göre 'insanlık boğuluyor' her gün. Avrupa Birliği'nin ise süren düzensiz göçün AB sınırlarında durdurulması ve Türkiye Cumhuriyeti'nde bloke edilmesi anlayışını benimsediği görülüyor. Tamamen geçici ve kolaycı çözüm içeren bu anlayışın, yaşanan ve yaşanacak sakıncaları gideremeyeceği çok daha açık biçimde ortada. 28 Temmuz 1951 tarihli Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin (Cenevre) Sözleşmesi'ne, Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin 1967 protokolü ortada. Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği'nin, uluslararası hukukun emredici bir kuralı olarak kabul ettiği 'geri göndermeme' ilkesi mevcuttur. 4 Kasım 1950 tarihinde Roma'da kabul edilen İnsan Haklarının ve Temel Özgürlüklerinin Korunmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesi'nin 2'nci maddesine aykırıdır. Mevcut hukuk geliştirilmeden, insanileştirilmeden, demokratikleştirilmeden idari ve siyasi olarak alınmak istenen önlemlerin sıkıntılar yaratacağı bellidir. Mülteci meselesi her şeyden önce insan hakları meselesidir. Suriyeli mülteciler sorununu, mültecileri Türkiye'nin üstüne yıkma düşünceniz, mültecilerin yaratığı sosyal ve güvenlik ile ilgili sorunları Türkiye'nin üstüne yıkma düşünceniz, meseleyi anlamadığınızı, büyük bir yanılgı içinde olduğunuzu gösteriyor. Mülteci akınını böyle durduramazsınız. Suriyeli mülteci sorununu, Türk yurttaşlarının vize serbestliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin AB üyelik süreci ile bağlantılı hale getirmeniz ahlaki açıdan sorunludur. İnsan yaşamı üzerinden oluşturmak istediğiniz bu çerçevinin, AB değerlerinin uzun yıllar içinde yarattığı pozitif algıya zarar verdiğini görmelisiniz."

 
Rus uçakları Suriye’yi vurdu: 65 ölü
 
İzmir Adliyesi'nde bisiklet alarmı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve YÖK akademisyenler için devrede!
YÖK, "Teröre destek veren bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde ...
Dakika dakika patlama: Sultanahmet’te neler yaşandı?
İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20 sıralarında şiddetli bir patlama ...
İzmir’de yeniden sağanak zamanı!
Kent hafta ortasından itibaren yeniden yağışlı havanının etkisi altına ...
 
Sultanahmet saldırganı belli oldu!
İstanbul Emniyeti, Sultanahmet'teki intihar saldırısının ardından yapılancanlı ...
5 can alan kazada alkollü sürücüye şok eden ceza!
Torbalı'da trafik kazasında ikisi çocuk 5 kişinin ölümüne, 2 kişinin de ...
Torbalı’daki mülteciler için acil yardım çağrısı
İzmir’in Torbalı İlçesi'nde soğuk kış günlerinde derme çatma çadırlarda ...
 
Flaş! İzmir’de telefon dolandırıcılığına 110 gözaltı
Kişilerin kredi kartlarından para çekip dolandırıcılık yaptıkları ileri ...
40 Türkmen çocuğun Galatasaray hasreti İzmir’de bitiyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ve AK Parti İzmir eski İl ...
Kılıçdaroğlu: Ülkemize kastedenler...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sultanahmet'teki saldırıyı kınadı, ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva