HABERLER>GÜNCEL
12 Ocak 2016 Salı - 14:28

5 can alan kazada alkollü sürücüye şok eden ceza!

Torbalı'da trafik kazasında ikisi çocuk 5 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sürücü Gürhan Ekici (22), 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına ve ehliyetine de 3 yıl süreyle el konulmasına karar verdi. 

5 can alan kazada alkollü sürücüye şok eden ceza!

Kaza, geçen yıl 1 Ağustos'ta Selçuk- Torbalı yolu 5'inci kilometresinde, Tulum Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Bayındır'dan Kuşadası'na giden İbrahim Çalışkan yönetimindeki 09 NM 430 plakalı hafif ticari araca, karşı yönden gelen Gürhan Ekici yönetimindeki 35 TCK 77 plakalı minibüs çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle içinde dördü çocuk 8 kişi bulunan hafif ticari araç, asfalttan çıkarak yol kenarındaki tarlaya yuvarlandı. Araçta bulunan ve Kuşadası'na denize gittikleri belirtilen Özlem Çıtak (32), çocukları 2.5 yaşındaki Birgül Çıtak ve 11 yaşındaki Umut Can Çıtak, Mehmet Sarıbaş (50) ile Nurcan Çıtak (47) öldü, İbrahim Çalışkan ve Ergün Çıtak yaralandı. Ekici'nin kullandığı minibüste ise bira şişeleri görüldü. Yapılan testte 3.12 promil alkollü çıkan sürücü Gürhan Ekici, tedavisinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. 

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2016_01/2016_01_12/5e2ef97dc6e90af0339b3555daf1b5bf.jpg

TAM VE ASLİ KUSURLU
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Çetin Demirci, minibüs sürücüsü Gürhan Ekici hakkında, 'Bilinçli taksirle beş kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan ağır ceza mahkemesinde dava açtı. Savcı Demirci, sanığın olay günü yönetimindeki aracı alkollü olarak kullandığını, şerit ihlali yaparak karşı şeride geçip, hafif ticari araca çarpması sonucu kazanını oluştuğunu, trafik polisi tarafından düzenlenen alkol ve bilirkişi raporunda da sürücünün 3.12 promül alkollü olduğunu, kazada tam ve asli kusurlu olduğunu belirtti. 

'EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSIN'
İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ikinci duruşmaya, tutuklu sanık Gürhan Ekici, avukatları Kıvılcım Kurtuldu ve Hasan Oğuz Kurtuldu ile diğer taraftan Ergün Çıtak, Ahmet Sarıbaş, İbrahim Çalışkan ve avukatları Emre Sümer katıldı. Çıtak, Sarıbaş ve Çalışkan sanıktan şikayetçi olduklarını belirtti. Sanığın avukatı Kıvılcım Kurtuldu ise savunmasında olay yerinde tekrar keşif yapılmasına, dosyanın Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilmesine ve müvekkilinin beraatine karar verilmesini talep etti. Avukat Emre Sümer ise, "Sabah 09.00'da alkollü bir şekilde araç kullanarak, beş kişinin ölümüne iki kişinin de yearalanmasına neden olan sanık en ağır şekilde cezalandırılsın. Sanığa herhangi bir iyi hal indirimi uygulanmamasını talep ediyorum" dedi.

Mahkeme Başkanı Hakim Cengiz Çoban yeniden keşif yapılması ve dosyanın Adli Tıp'a gönderilmesi talebini reddetti. Hakim sanığa son sözünü sordu. Ekici, "Kaza benim şeritte oldu. Benim hiçbir kusurum yok. Böyle olmasını istemezdim. Tahliyemi istiyorum" dedi. 

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI
Mahkeme Başkanı Cengiz Çoban kararı açıkladı. Mahkeme heyeti, sanık Gürhan Ekici'yi önce en üst sınırdan 21 yıl hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 17 yıl 6 aya çevirdi. Sanığın ehliyetine 3 yıl süreyle el konulmasına karar veren mahkeme, sanığın tutukluluğunun devamına karar verip, davayı bitirdi. Sanığın yakınları karar sonrası gözyaşlarına hakim olamadı.(dha)

 
Torbalı’daki mülteciler için acil yardım çağrısı
 
Sultanahmet saldırganı belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı’daki mülteciler için acil yardım çağrısı
İzmir’in Torbalı İlçesi'nde soğuk kış günlerinde derme çatma çadırlarda ...
Flaş! İzmir’de telefon dolandırıcılığına 110 gözaltı
Kişilerin kredi kartlarından para çekip dolandırıcılık yaptıkları ileri ...
40 Türkmen çocuğun Galatasaray hasreti İzmir’de bitiyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ve AK Parti İzmir eski İl ...
 
Kılıçdaroğlu: Ülkemize kastedenler...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sultanahmet'teki saldırıyı kınadı, ...
Torbalı’da dehşet günü: 2 korkunç ölüm!
15 yaşındaki lise öğrencisi 4.kattan ölüme atlarken, bir lokantacı da ...
Görgü tanığı anlattı: Alev topu gibi bir ateş!
Sultahmet'teki patlama sonrası bir görgü tanığı yaşananları anlattı: Büyük ...
 
İzmir’deki taşıt sayısı 1 yılda ne kadar arttı?
İzmir’de 2015 Kasım ayındaki taşıt sayısı, geçen yılın aynı ayına göre ...
Sultanahmet'teki patlama için yayın yasağı
İstanbul Sultanahmet'te meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi.
Cizre'den acı haber: 1 polis şehit
Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva