HABERLER>GÜNCEL
12 Ocak 2016 Salı - 16:19

Ve YÖK akademisyenler için devrede!

YÖK, "Teröre destek veren bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacak" açıklamasını yaptı.

Ve YÖK akademisyenler için devrede!

Yükseköğretim Genel Kurulu, "Barış için Akademisyenler Girişimi"nin yayınladığı barış bildirisi ile ilgili olarak rektörler ve Üniversitelerarası Kurul'u topluyor. YÖK'ten yapılan açıklamada, "Teröre destek veren bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacak" denildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Yükseköğretim Genel Kurulu bir grup akademisyenin Pazartesi günü yaptıkları bildiriyi görüşmek üzere 'acilen' toplandı. Toplantının ardından şu açıklama yapıldı: "Bir grup akademisyen tarafından yayımlanan devletimizin, Güneydoğu'da sürmekte olan teröre karşı mücadelesini 'katliam ve kıyım' olarak niteleyen bildiri, tüm akademi camiasını zan altında bırakmaktadır. Teröre destek veren kişinin mesleği ve statüsü hiçbir demokratik ülkede kişiye imtiyaz sağlamaz, teröre destekçiliği hiçbir şekilde hafife alınamaz. Teröre destek veren bu bildiri, akademik özgürlük ile bağdaştırılamaz. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak devletin en temel görevidir. Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır. Rektörlerimiz ve Üniversitelerarası Kurul ile bu konuyu görüşmek üzere toplanacağız."

Türkiye ve yurtdışından binden fazla akademisyenin imza attığı "Barış İçin Akademisyenler Girişimi"nin açıklamasında şu ifadeler yer almıştı: "Türkiye’nin değişik üniversitelerinde çalışan 1000’den fazla akademisyen ve araştırmacı, devletin Cizre, Dargeçit, Silvan, Silopi, Sur ve daha bir çok yerde başta Kürtler olmak üzere tüm vatandaşlarına karşı işlediği suçlara ortak olmayacağız diyoruz. Devleti bu bölgelerde işlediği suçlardan sorumlu tutuyor, hesap vermesini istiyoruz. Ayrıca devleti bir an evvel müzakereleri başlatmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verilmişti.

MİLLİYETÇİ AKADEMİSYENLERDEN KARŞI BİLDİRİ
Öte yandan ‘Barış İçin Akademisyenler’ ismiyle biraraya gelen ve 1128 akademisyenin imza koyduğu bildiriye karşı milliyetçi akademisyenler de karşı bildiri yayınladı. ‘Türkiye İçin Akademisyenler’ ismiyle yayınlanan bildiride, özetle şu görüşlere yer verildi: Son zamanlarda buldukları her fırsatta Türkiye Cumhuriyeti’ni karalamak ve aşağılamak için hiç çekinmeden iftiralar atan, yalan söyleyen ve kendilerini akademisyen olarak nitelendiren bir güruh, devletimizi işkence ve katliam yapmakla suçlamaktadır. Buna karşın aynı güruh, hak ve özgürlük bahanesiyle terör örgütü tarafından katledilen masum bebeklerden, öksüz ve yetim kalmış çocuklardan, polis ve askerlerden, yakılan ve yok edilen milli servetten hiç bahsetmemektedir. Ağızlarından demokrasi ve barış sözlerini hiç düşürmeyenler, bu cinayetlerin asıl müsebbibi olan terör örgütünün adını hiç anmamaktadır... Şu anda operasyonların sürdüğü bölgede bölücü terör örgütü tarafından okullar hedef alınmakta, camiler yakılmakta ve masum sivil halkın evleri gaspedilmektedir. Bizler inanıyoruz ki bu bildirinin tek bir amacı vardır: Terörle mücadeleyi akamete uğratmak ve güvenlik güçlerinin moralini bozmak...

‘OPERASYONLARA DESTEK VERİYORUZ’
Sonuç olarak bu bildiriye imza atan bizler, bilinsin istiyoruz ki şu anda Sur’da, Silvan’da, Nusaybin’de, Cizre’de, Silopi’de ve daha pek çok yerde yapılan operasyonlara destek veriyoruz. Orada bu milletin huzuru için kendi çocuklarını öksüz ve yetim bırakma pahasına çarpışan polis ve askerlerimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu açıkça ifade ediyoruz. 1915 yılında Çanakkale’de düşmana karşı savaşmak için öğrencileriyle birlikte cepheye giden medrese hocaları gibi ülkemize karşı yapılan bu menfur saldırılara kalemimiz ve yüreğimizle karşı koyacağımızı, operasyonlara sonuna kadar destek olacağımızı, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin belirlediği esaslar çerçevesinde barışı sağlamak için üzerimize düşen her görevi yerine getireceğimizi taahhüt ediyoruz.

 
Flaş! Aydın’da 3 kişide domuz gribi
 
Davutoğlu'ndan Merkel'e taziye telefonu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 12 Ocak 2016 Salı 16:29

YA SİZ OSLO DA GÖRÜŞMEDİNİZ Mİ BUNLARLA. NE UMUYORDUNUZ. KUZU KUZU SİLAH MI BIRAKACAKLAR. ARI KOVANINA ÇOMAĞI SOKAN KİM. YÖK TERBİYE MÜESSESİMİDİR. BİRİ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DERKEN SİZ FİİLEN GÖRÜŞTÜNÜZ.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dakika dakika patlama: Sultanahmet’te neler yaşandı?
İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20 sıralarında şiddetli bir patlama ...
İzmir’de yeniden sağanak zamanı!
Kent hafta ortasından itibaren yeniden yağışlı havanının etkisi altına ...
Sultanahmet saldırganı belli oldu!
İstanbul Emniyeti, Sultanahmet'teki intihar saldırısının ardından yapılancanlı ...
 
5 can alan kazada alkollü sürücüye şok eden ceza!
Torbalı'da trafik kazasında ikisi çocuk 5 kişinin ölümüne, 2 kişinin de ...
Torbalı’daki mülteciler için acil yardım çağrısı
İzmir’in Torbalı İlçesi'nde soğuk kış günlerinde derme çatma çadırlarda ...
Flaş! İzmir’de telefon dolandırıcılığına 110 gözaltı
Kişilerin kredi kartlarından para çekip dolandırıcılık yaptıkları ileri ...
 
40 Türkmen çocuğun Galatasaray hasreti İzmir’de bitiyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ve AK Parti İzmir eski İl ...
Kılıçdaroğlu: Ülkemize kastedenler...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sultanahmet'teki saldırıyı kınadı, ...
Torbalı’da dehşet günü: 2 korkunç ölüm!
15 yaşındaki lise öğrencisi 4.kattan ölüme atlarken, bir lokantacı da ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva