HABERLER>EKONOMİ
10 Aralık 2015 Perşembe - 13:37

İzmir’de Travel Turkey heyecanı, açılışta Bakan’dan istek yağmuru!

Türkiye’nin önemli turizm organizasyonu Travel Turkey, Kültür Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın katılımıyla 9’uncu kez kapılarını açtı. Açılışa talepler damga vurdu. Vali Toprak, Başkan Kocaoğlu ve TÜRSAB Başkanı Ulusoy İzmir için istekleri sıraladı. Bakan Ünal, “Bugün İzmir, Londra kadar güvenlidir. Türkiye’yi Orta Doğu gibi gösterilmesine müsaade etmeyin” dedi.

İzmir’de Travel Turkey heyecanı, açılışta Bakan’dan istek yağmuru!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığında 9’uncu kez organize edilen uluslararası Türk turizm organizasyonu Travel Turkey ve Gastronomi Kongresi kapılarını birlikte açtı. Fuar İzmir’de gerçekleşen organizasyonlar, 13 Aralık’a kadar sürecek.


 
Fuar’ın açılışında önemli isimler bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonun açılış töreninde Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Adana Valisi Mustafa Büyük, Kosova Yatırım ve Girişim Destekleme Ajansı Genel Direktörü Besian Mustafa, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy , Türk Hava Yolları Satış Müdürü Halil İbrahim Polat,  İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İlçe Belediye Başkanları, Oda ve Borsa Başkanları ve çok sayıda katılımcı yer aldı.
 
Açılış konuşmaları partner il Adana’nın Çukurova Senfoni Orkestrası, Adana türküleri çaldı.
 


ULUSOY’DAN ÜÇ İSTEK
Açılışta konuşmasını gerçekleştiren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakan Mahir Ünal’dan İzmir için 10 yazılı talepte bulunurken üç isteğini de açıkladı. Ulusoy,  Bakan Ünal’dan müze, kruvaziyerde ayakbastı parasının kalkmasını ve İzmir’in tanıtımı için çalışmaların arttırılmasını istedi. Ulusoy, “Ben İzmir’e ve Ege’ye güveniyorum. Bütün birimler buraya destek verdi. Bugün 30 ülkede binin üzerinde katılımcıya sahip bir organizasyonu gerçekleştirdik. İzmir hak ettiği değere ulaşacaktır.  Bize vize koyan ülkelerin utanacağını görüyorum. Türkiye kaşınılacak ülke değil okşanacak bir ülkedir.  İzmir’e bir elden değil dört koldan sarılalım İzmir bunu hak ediyor” ifadelerini kullandı.


 
DEMİRTAŞ’TAN 2016 ENDİŞESİ
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, konuşmasında Rusya ile yaşanan kriz ardından turizmdeki endişelerini dile getirdi. Demirtaş, “Turizmin ekonomik değerinin yanı sıra insanları birleştiren, barışı güçlendiren bir yönü var. Dünyaya barışı tekrar getireceksek turizme ihtiyacımız var. Turizm sadece bir sektör değil. Şu an 2016 için olumsuzlukların olduğu gerçek ama biz buna çok aldırmıyoruz. Bakanlığımızın desteği ile biz bu krizi yara almadan atlatabiliriz. Biz İzmir’de 12 ay şehir turizmi istiyoruz. Kruvaziyerde 2005’te yolunu şaşıran gemiler geliyordu. 550 bine yakın turiste çıkardık. Bu sene yaşananlardan dolayı 200 binlere kadar düştü. Kruvaziyer turizminin yeniden canlandırmamız lazım” diye konuştu. 
 


İZBAN BERGAMA’YA KADAR UZATILMALI
Kürsüye Travel Turkey’in 8 yılda önemli başarılar sağladığını söyleyerek çıkan ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katılımcılara organizasyon ve Fuar İzmir hakkında bilgi verdi. Bakan Ünal’a İzmir’de yürütülen çalışmaları anlatan Kocaoğlu, turizmin gelişmesi için İZBAN’ın Bergama’ya kadar ulaşması gerektiğini söyledi.
 
Kocaoğlu, “Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kent turizminin gelişmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.  Tarihi kent merkezinde Agora, Kemaraltı ve Kadifekale’de 270 hektarlık alanı ayağı kaldırmak için ciddi çalışma yapıyoruz. Burada yaptığımız kamulaştırma çalışmalar 350 milyon TL değerindedir. Fuar altyapısını bitirdik. Kongre faaliyetleri için alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Biz İzmir’deki bütün kazıları desteklemeye devam ediyoruz. Organik tarımı gerçekleştiriyoruz. Çevreci ulaşımı genişletiyoruz. Şu an İZBAN’da Selçuk’a ulaşmış durumdayız. Çalışmalar sürüyor. Bu raylı sistemin iki turizm merkezi Selçuk ve Bergama arasında tamamlanması lazım. Bergama’nın projesi tamam... 45 kilometrelik alanın projesi de bitti.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üstüne düşen alan belli, TCDD’nin üstüne düşen alan belli bir an önce ihaleye çıkılmalıdır” diye konuştu.  
 
Başkan Kocaoğlu, “Bölgemizde siyasi ortam gergin. Sıkıntılı bir dönem geçirebiliriz. Ama birlik beraberlik içerisinde çalışacağız. Başaracağız” sözleriyle konuşmasını tamamladı.


 
VALİ’DEN MEDENİYETLER MÜZESİ İSTEĞİ
Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye partner il Adana’nın Valisi Mustafa Büyük, İzmir’e konuk olmaktan şeref duyduklarını söylerken, Adana turizmi hakkında bilgi verdi.  Büyük’ün ardından konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, bakanlığın İzmir’e önemli yatımlar yaptığını söyleyerek teşekkür etti. Vali Toprak Bakan Ünal’dan Ege Medeniyetler Müzesi’nin yapımı için özel ilgi istedi.    


 
İZMİR, LONDRA KADAR GÜVENLİDİR
Açılış konuşmasında son olarak 10 gün önce bakanlık koltuğuna oturan Kültür Turizm Bakanı Mahir Ünal kürsüye çıktı. Bakan Ünal’ın gündeminde Rusya ile yaşanan kriz sonrası yerini endişelere bırakan turizm gündemi vardı.
 
Travel Turkey’in İzmir ve Türkiye’nin tanıtımı için çok önemli olduğunu söylen Ünal, turizmdeki endişelerle ilgili,  “Bakanlığımızın ilk günlerinde yaşanan bir süreç oldu. Ben yaşananlara kriz demek istemiyorum ama birçoğunuzun canının sıktı. Bulunduğumuz bölgeye ilişkin Ekrem Bey üzüntülü ifadeler kullandı. Ama ben buna katılmıyorum. Dünya savaşlarını yaşayan dünya, soğuk savaş yıllarından sonra şimdi de düşük gerilimli bir ortam yaşıyor. Dünyamız geçmişte çok büyük acılar yaşadı. 90’lardan sonra yaşadığımız hızlı toplumsal değişim sürecinin bize getirdiği sonuçları yaşıyoruz. Bugün İzmir, Londra ne kadar güvenliyse, Fransa ne kadar güvenliyse o kadar güvenlidir. Birilerinin Türkiye’yi Orta Doğu gibi gösterilmesine müsaade etmeyin. Turizm bir algı yönetimidir. Türkiye dün olduğu gibi bugün de yoluna devam edecektir” diye konuştu.
 
YENİ TURİZİM FORMÜLLERİ
İlerleyen günlerde bakanlık olarak yeni turizm çalışmalarının gerçekleşeceğini söyleyen Ünal, “Cumartesi günü biz Antalya’da sektör temsilcileriyle bir araya geldik. Ve temsilcilerin sorunlarını dinledik. Kendi vizyonumuz ve bakış açımızı, hangi destekleri sağlayabileceğimizi konuştuk. Konuyu Bakanlar Kurulu’nda da ele aldık. Bizim önümüzdeki günlerde açıklayacağımız yeni destekler olacak. ama hepsinden önemlisi bizim burada Türkiye’yi tanıtırken yeni bir tanıtım organizasyonuna ihtiyacımız var. Bunu sektörle birlikte yapacağız. Sektörü tek çatı alında toplayacak bir yapılaşmaya da gitmemiz gerekiyor” dedi. 
 
Hükümetin 2023 hedeflerinde yeniden düzenlemeye gideceğini söyleyen Bakan Ünal, “2023 strateji bildirgesini yeniden düzenleyeceğiz. Bu bildirgede 4 yıllık yeni bir düzenleme yapacağız.  Burada sektöre de yer vereceğiz” ifadesini kullandı.


 
İZMİR’DE TURİZM ÇALIŞTAYI
İzmir’deki turizm yatırımları hakkında konuşan Mahir Ünal, ilerleyen günlerde kentin bütün temsilcilerinin bir arada olacağı bir günlük turizm çalıştayının gerçekleşeceğini açıklarken, “Biz bütün bürokrasimizle İzmir’de olacağız. İzmir’i masayı yatıracağız. İzmir’e çok şey yaptık ama birçok şey daha yapmamız lazım” dedi.
 
DESTİNASYON YÖNETİMİ
Turizmin güçlenmesi için tanıtım ve destinasyon faaliyetlerini güçlendirmek zorunda olduklarını ifade eden Ünal, “Ege’den Antalya’ya kadar olan hattı ele alırsak tanıtımın yanında burada güçlü bir destinasyon yönetimine ihtiyacımız var. Türk Hava Yolları’na buraya uçuş koyun demek çözüm olmuyor. Siz burada destinasyonu yönetip, hangi bölgeye nasıl uçuşun sağlanmasını söylediğinizde daha başarılı sonuçlar elde edilecektir.  Biz burada ciddi yatırımlar yapma gayretindeyiz. Bunları birlik içinde yapmak zorunayız” şeklinde konuştu. 
 
PARTNER ÜLKE KOSOVA, PARTNER İL ADANA
Travel Turkey’in bu seneki partner ülkesi Kosova olurken partner il ise Adana oldu. Travel Turkey İzmir’de, Türkiye’nin turizm zenginlikleri, farklı destinasyonları yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcılara ve tatil planı yapan son tüketicilere tanıtılacak. Bu yıl ilk kez uygulanan online randevu sistemi ile fuar öncesi randevulaşarak görüşme imkânı sağlanan katılımcılar ile yabancı satın alıcılar arasında Türkiye’nin turizm gelirlerini arttıran sözleşmelere imza atılması hedefleniyor.
 
Profesyonel ziyaretçiye yönelik olarak organize edilen Travel Turkey İzmir’de, C Holü ve Yöresel Lezzetler alanı fuar süresince; B Holü yalnızca hafta sonu halka açık olacak.
 
GASTRONOMİ KONGRESİ
Fuarda Travel Turkey ile eş zamanlı olarak Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de gerçekleştiriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, TÜRSAB ve İZFAŞ  tarafından organize edilen fuarda  gastronomi dünyasının önemli isimlerini bir araya getirecek.

 
İzmir’deki Ankara yasına soruşturma: Savcı CHP’li başkanları çağırdı!
 
İzmir’in katırcıları: Yol bitiyor, onlar devreye giriyor!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa ÖZDEMİR 10 Aralık 2015 Perşembe 18:59

Fuar İzmir Gaziemir'e kuruldu, iyi güzelde, yıl boyunca değişik fuarlar için Gaziemir'e dışarıdan gelen katılımcılar ve ziyaretçiler için Gaziemir'de doğru dürüst ne otel ,ne restoran var.Acilen bu konuda eksikleri giderecek yatırımlar yapılmalıdır.

Yorumu oyla      13      6  
erhan 10 Aralık 2015 Perşembe 15:05

hayirli olsun

Yorumu oyla      12      6  
Ali ermiş 10 Aralık 2015 Perşembe 14:17

Sayın yetkililer inciraltına verilen sözler tutulsun lütfen..

Yorumu oyla      13      6  
muhalif 10 Aralık 2015 Perşembe 14:02

sn.bakan, bakanlık olarak izmir agora ve antik tiyatro kazılarının tekrar başlaması için büyükşehirle protokol imzalayarak işe başlamalıdır.......

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuru kayısı ihracatında Rusya ve ABD bereketi
Türkiye'nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu, geleneksel ihraç ...
Putin ambargosu Torbalı’yı vurdu!
Rusya’nın, uçak krizinin ardından Türkiye'den aldığı yaş sebze meyveye ...
Türk pirinç devi iflas etti!
Türkiye bakliyat sektörünün en büyük firmalarından Sezon Pirinç iflas ...
 
Migros lezzetiyle de konuşturacak
Bu yıl 10-12 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek olan ...
Bakanlıktan Petkim’e RES onayı: Aliağa’ya 17 türbin
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı daha önce özel proje alanı olarak belirlediği ...
Flaş! İran'dan 'doğalgaz kesintisi' açıklaması
Reuters'ın enerji yetkililerine dayandırdığı habere göre; İran'dan teknik ...
 
Yorgancılar: Bilgi ekonomisi ile tasarruf artacak
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bilgi ...
Çalışan anneler dikkat: 1 Ocak’ta zam geliyor!
Doğum sonrasında çocuğuna bakmak için çalışmayan ve sosyal güvenlikten ...
Enerjide alarm: Rusya’dan beklerken İran kesti!
"Rusya ile yaşanan gerginlik doğalgaza yansır mı?" kaygısı yaşanırken, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva