HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
16 Aralık 2009 Çarşamba - 00:00

İzmir’’de bir yıldızlar sahnesi’…

İzmirli ünlü besteci Ahmed Adnan Saygun adına yapılan sanat merkezi, açılışının henüz ilk yılında dünya yıldızlarına evsahipliği yapan bir ’“prestij mekanı’” haline geldi.’

İzmir’’de bir yıldızlar sahnesi’…



İZMİR - Büyükşehir Belediyesi’’nin geçtiğimiz yıl hizmete açtığı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), kısa süre içinde Türkiye’’nin en prestijli sanat mekanlarından biri haline geldi.
 
Aralık 2008’’de açılan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’’nde bugüne kadar, aralarında Güher ve Süher Pekinel, Fazıl Say, İdil Biret, Alexander Rudin, Gülsün Onay, Eleftheria Arvanitaki ve Farid Farcad gibi dünyaca tanınan müzisyenlerin de yer aldığı onlarca ünlü isim sahne aldı. 16. İzmir Caz Festivali açılışın konserinde, cazın evrensel sesi Dee Dee Bridgewater müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatırken, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Filarmoni Orkestrası, Tobav Gençlik Senfoni Orkestrası, Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu ile İzmir Devlet Opera ve Balesi de birbirinden güzel konserlere imza attılar. Merkezde ayrıca Gelenekselden Moderne Bir Demet Dans-Şan-Müzik ve ’“Bakış İZ ve Bellek’” Sergisi adlı İzmir Kültür Çalıştayı etkinlikleri ile ’“Defalarca-Fotoğrafta Anların Dengesi’” Atölyesi Sergisi, 7.nci Caz Festivali Afiş Yarışması Sergisi, İstanbul Modern'den bir Seçki Sergisi düzenlendi. Ayrıca, 3. EgeArt Sanat Günleri kapsamında  ’‘Bir Usta Bir Dünya: Halikarnas Bakılcıçı’’ arşiv sergisi, Murat Ali Çelik anısına heykel sergisi ile Gülsen Erbil’’in çağdaş resim sergisi, sanatseverlerle buluştu.
 

 
BAŞKAN KOCAOĞLU: ÖVGÜLER KEYİF VERİYOR
Yerel yönetimlerin çalışmalarının sadece rutin belediyecilik hizmetleriyle sınırlı olmadığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir gibi çağdaş ve aydın insanların kentine yaraşır bir mekanı kente kazandırmış olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’’nin açıldığı günden bu yana birbirinden önemli ve nitelikli onlarca sanatsal etkinliğe evsahipliği yaptığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, ’“İzmir’’in yetiştirdiği, ilk devlet sanatçısı ünvanına sahip bestecimiz Ahmed Adnan Saygun anısına yaptırdığımız merkez, teknik altyapısı ve konser salonları ile aldığı övgüleri fazlasıyla hak ediyor. Dünyaca ünlü akustik uzmanları tarafından yapılan değerlendirmelerde tam not alan merkezimiz, dinleyiciler gibi burada performans sergileyen müzisyenleri de kendine hayran bırakıyor. Biz de bu övgüleri dinlemekten büyük keyif alıyoruz’” dedi.

Eski troleybüs garajı ve bakım atölyesinden bir prestij mekanı yarattıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ’“Sanat dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan 25 kişilik danışma kurulunun imza attığı projeleriyle öne çıkan AASSM, açıldığından bu yana kentin kültür hayatına güzel ve kaliteli bir renk getirdi. İzmirli sanatseverleri, bu eşsiz mekanda düzenlediğimiz konser, sergi ve festivallerde daha büyük katılımla görmeyi arzuluyoruz’” diye konuştu.
 

 
EŞSİZ BİR MEKAN
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’’nde çok özenli bir akustik ve havalandırma sistemiyle donatılmış bin 153 kişilik konser salonunun yanısıra konferans, seminer ve film gösterimleri için hazırlanmış 243 kişilik çok amaçlı küçük bir salon daha bulunuyor.

Merkezde ayrıca plastik ve güncel sanatlara evsahipliği yapabilecek 5 ana mekandan oluşan bir galeri yer alıyor. Sanat Merkezi’’nin dış mekanına konuçlandırılmış kültür platformunda çocuklara yönelik kukla tiyatrosu, gölge tiyatrosu gibi etkinlikler için tanımlanan bir bölüm bulunuyor. Kültür platformunda; bunların dışında 120 kişilik Açıkhava sineması ile 100 kişilik Açıkhava tiyatrosuna dönüştürülebilen bir alan yaratıldı. Dış mekanda yer alan kent meydanı, 250 yıllık bir zeytin ağacı ile süslendi. Kent meydanında yer verilen müzik kütüphanesi, kitapevi ve kafeterya ziyaretçilerin hoş zaman geçirmelerine olanak sağlıyor. Meydanda, Yunus Emre Oratoryosu’’ndan esinlenilen bir bezeminin de yer aldığı duvardan akan suların doldurduğu havuz, mekanın görselliğine güç katıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’’da görülmemiş bir sergi
Karşıyakalı sanatçı, emekli ziraat yüksek mühendisi Gülseren Mungan ilk ...
104 yıllık kaftanı müzeye bağışladılar
Jülide ve Necmettin Alagaş çifti, 104 yıllık kaftanı, 2010 yılında açılması ...
Eleştirmenlere göre en iyisi 'The Hurt Locker'
Los Angeles Film Eleştirmenleri 'The Hurt Locker'ı 'yılın ...
 
İntihar eden adamdan yaşamın yol haritası
''Ateşli silahlarla intihara teşebbüs eden yetişkinlerin hemen ...
Koca bir tarihin pulları İzmir’’de’…
İzmir'de Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu ve PTT tarafından ...
Dünya’’nın en pahalı filmi geliyor
11 yılda hayata geçen ve sinema tarihinin en pahalı yapımı ünvanını ...
 
Yüreği 90 yıldır sanat için çarpıyor
90 yaşındaki ressam, neyzen, tezhip ve minyatür ustası, mimar ve çevreci ...
Aşk-ı Memnu İzmir’’le buluştu
İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), ''Aşk-ı Memnu'' ...
İzmir’’de Sıla rüzgarı
Müzik listelerinde hızla zirveye tırmanan Sıla, 2.5 aylık bir aradan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva