HABERLER>GÜNCEL
10 Ocak 2012 Salı - 08:32

Kız Lisesi'ni, ünlü güzelleri eritecek!

Obeziteye karşı savaş başlatan İzmir Kız Lisesi'ndeki mücadele için okulun mezunlarından Türkiye güzelleri Fatoş Seğmen, Ceyla Kirazlı ile sanatçı Sezen Aksu'dan destek istenecek

Kız Lisesi ni, ünlü güzelleri eritecek!

İZMİR - Bir zamanlar Fatoş Seğmen, Ceyla Kirazlı gibi Türkiye güzelleri çıkaran İzmir Kız Lisesi'nde obezite artıp kilolu öğrencilerin sayısı fazlalaşınca seferberlik başlatıldı. Gediz Üniversitesi işbirliğiyle doktor kontrolünden geçecek kilolu öğrenciler, diyetisyen eşliğinde zayıflayacak. Kendisi de öğrencileriyle birlikte savaşa girecek olan İzmir Kız Lisesi Müdürü Pervin Töre, "Bu proje Türkiye'ye örnek olacak" dedi. Projeye okulun "Türkiye Güzeli" tescilli mezunları Fatoş Seğmen ve Ceyla Kirazlı ile ünlü sanatçı Sezen Aksu'dan da destek istenecek. 3 ünlü ismin, düzenlenecek "Ege Kahvaltısı"nda öğrencilerle bir araya gelip onlara moral vermesi hedefleniyor.
 
BASKI GÖRÜYORLARDI
Milli Eğitim Bakanlığı'nın "obizete"ye karşı açtığı savaşın ilk kalesi İzmir Kız Lisesi oldu. Bakanlık obeziteyle mücadele kapsamında bu eğitim-öğretim yılı başında yayınladığı genelgeyle çocukların gazlı içecek ve cips gibi zararlı yiyecek ve içeceklerden uzak tutulması için, okul kantinlerinde bu ürünlerin satışına yasak getirdi. Bunun üzerine İzmir Kız Lisesi kantininde vakit geçirilmeden düzenlemeye gidildi. Kendisi de İzmir Kız Lisesi mezunu olan Okul Müdürü Pervin Töre, bin öğrencisi olan okulda bazı öğrencilerin kendini "iyi hissetmediğini", "mutsuz", "içine kapanık" olduğunu ve bunun kiloya bağlı bir gelişim olduğunu gözlemleyince durumu yönetim ile de görüştü. Öğrencilerin fazla kiloları nedeniyle arkadaşlarından ve çevrelerinden baskı görüp psikolojilerinin bozulduğu, derslerinden uzaklaştıklarını saptayan okul yönetimi, obeziteye karşı savaş açma kararı aldı.
 
PROTOKOL İMZALANDI
Okula ve yaşama küsen öğrencileri bu kabustan kurtarmak amacıyla harekete geçen okul yönetimi ilk olarak Gediz Üniversitesi ile "Sağlıklı Beslenme, Hareketli Yaşam" protokolü imzaladı. Protokol kapsamında mevcutları 240 olan 9. sınıf öğrencilerinin vücut kitle indeksleri ölçülecek. Ardından özel bir hastanede obez adayı öğrenciler sağlık kontrolünden geçirilecek. Aşırı kilonun nedenleri araştırılacak. Tıbbi kontrolün ardından yanlış beslenmeye dayalı olan obezite ve obezite adayları için Gediz Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü akademisyenleri, üniversitenin spor hocası Kamuran Yerlikaya ve lisenin mezunlarından diyetisyen Aslı Kınsız, okulun hem kız hem erkek öğrencilerini hayalini kurdukları görünüme kavuşturacak.
 
MÜDÜR SÖZ VERDİ
Okul Müdürü Pervin Töre, lise çağının özellikle kızlar açısından fiziksel görünümün önem kazandığı hassas bir dönem olduğuna dikkat çekerek, öğrencilerini motive edebilmek için kendisi de zayıflama sözü verdi. Kendisinin aşırı kilolu bir insan olmadığını ancak eğitim yaşamı süresince sabah 7'de okula geldiğini, evde çocuklarına kahvaltı hazırlamasına karşın vakit darlığından kendisinin yapamadığını, sonuçta sağlıksız beslenmeden dolayı kilo aldığını söyleyen Pervin Töre, "Tahminimize göre proje okulumuzda 15 öğrenciyi kapsayacak. Ancak bu proje Türkiye'ye örnek olacak" dedi. Töre, kilo verip sağlıklı yaşama 'merhaba' dedikçe öğrencilerin hem özgüvenlerinin hem de başarılarının artacağını söyledi.
 
REKTÖR 10 KİLO VERDİ
Cumhuriyet'le yaşıt olan İzmir Kız Lisesi'nde Gediz Üniversitesi'yle birlikte başlatılan "Sağlıklı Beslenme Hareketli Yaşam" kampanyası çerçevesinde bir eğitim toplantısı düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik'in de katıldığı toplantıda, uzmanlar tarafından dengeli beslenmenin püf noktaları aktarıldı, formda kalmanın yolları gösterildi. Protokole imza atan Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de bir yılda nasıl 10 kilo zayıfladığını anlattı. Prof. Dr. Çevik, öğrencilere "Siz de başarabilirsiniz" mesajı vererek, "En büyük zenginliğimiz gençlerimiz. Onların sağlıklı olmaları, yarınlarımızın da sağlıklı olması demek. Bunun için her türlü desteğe hazırız. İzmir Kız Lisesi'yle obeziteyle mücadelenin dışında yenilikçi, lider ve estetik duyarlılığı yüksek öğrenciler yetiştirmeye yönelik çalışmalar da yapacağız" dedi.
 
Sabah kahvaltısı
Okul yönetimi, sıradışı projeye öğrencileri motive etmek için eski mezunlardan da destek isteyecek. İlk olarak Minik Serçe Sezen Aksu ile Türkiye güzelleri Fatoş Seğmen ve Ceyla Kirazlı düzenlenecek Ege Kahvaltısı'na davet edilecek. Okul Müdürü Töre, "Domates, roka, maydanoz, zeytinlerle süslü Ege kahvaltısında sağlıklı beslenmenin püf noktalarının anlatıldığı etkinliklerle, bu işi sürekli gündemde tutacağız" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan da Başbuğ'un tutukluluğuna itiraz etti!
Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta mahkemece tutuklanan eski Genelkurmay ...
Flaş! Silivri Cezaevi'nde isyan çıktı!
Silivri Cezaevi'de adli suçlardan tutuklu ve hükümlülerin kaldığı bölümde ...
Meclis'te 'Uludere' için komisyon kuruluyor
Meclis, Uludere kurbanları için çalışmaya başladı. Olayın araştırılması için komisyon kuruluyor.
 
Kaya Tuncer'e İzmir'de gıyabi cenaze namazı
İzmir Gaziemir'deki Ege Serbest Bölgesi'nin kurucusu, tedavi gördüğü ABD'de ...
ABD'nin deprem açıklamasına İzmirli uzmanlardan tepki
Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü öğretim ...
Kınık'ta köylüler domuzdan tarla ekemiyor
Kınık ilçesinde çok sayıda çiftçinin, yörede sayıları giderek artan yaban ...
 
Kıraç'tan olimpiyat madalya öğrencilere ödül
TÜBİTAK'ın 2011 yılında düzenlediği 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları ve ...
Berkay’ın canının bedeli 5’er yıl hapis oldu
Gümüşpala semtinde sokakta elektrik direklerini değiştirdikleri sırada, ...
Dolandırıcılığın böylesi, 1 liralık çakmağı 5 bine sattı
Altından yapıldığını iddia ettiği 1 TL'lik çakmakları, 2 bin-5 bin TL ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva