HABERLER>POLİTİKA
10 Kasım 2023 Cuma - 15:40

İYİ Parti’den eylem… Bozyaka Devlet Hastanesi kapatılmasın!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, Bozyaka Devlet Hastanesi’nin kapatılarak şehir hastanesine taşınması gündemiyle ilgili hastane önünde partililerle birlikte açıklamalarda bulundu. Özlale, “Bozyaka başta olmak üzere tüm devlet hastanelerinin ranta kurban edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Milletvekiliniz olarak bu konuyu mecliste gündeme getirdim. Gündemde tutmaya devam edeceğiz. Sağlık bir siyaset üstü meseledir. Hele ki bu halk sağlığı olursa tüm partilerin bir araya gelmesi lazım” dedi.

İYİ Parti’den eylem… Bozyaka Devlet Hastanesi kapatılmasın!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, yakın zamanda açılan Bayraklı Şehir Hastanesi ile ilgili sorunlara dikkat çekmek ve kapatılma iddialarıyla gündeme gelen İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile basın açıklaması düzenlendi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, İYİ Parti’nin Konak, Güzelbahçe, Balçova belediyesi aday adayları,parti üyeleri ve sağlık emekçileri ve çevre esnafın da katıldığı eylemde Bozyaka Hastanesi’nin ise kapatılmaktan vazgeçilmesi çağrısında bulunuldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, Bozyaka Hastanesi’nin yerinde güçlendirilerek hizmet vermeye devam etmesi gerektiğini vurguladı.

RANT UĞRUNA KURBAN GİTMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Özlale, “burada bulunmamızın başka bir sebebi de doktorları, sağlık emekçilerini adeta zulmederek uyguladığı şehir hastanesi politikasıdır. Bildiğiniz gibi burası yıllardan beri çok önemli hizmet veren bir hastane. Amacımız bu hastanenin güçlendirilerek, büyütülerek çevre halkına hizmet etmesini sağlamaktı. İnsanlar gelip tedavi oluyorlardı. Esnaf, buradaki ekosistem üzerinden kendi evine ekmek götürüyordu. Sağlık çalışanları bütün düzenleri buraya göre kurmuşlardı. Bizler, bütün itirazlarımıza rağmen artık dünyada çağ dışı sayılan bir şehir hastanesine hastamızı, sağlık emekçilerimizi, esnafımızı maalesef kurban verdik. Daha öncesinde protesto etmiştik. Bir kez daha seslenmek istiyoruz. Burada kapatılan devlet hastanesi için çok önemli bir rolü var. Burada yapılması gereken daha da büyütülmesi. Bütün dünya dar ve küçük ölçekli hastanelere gidiyor. Bizler bütün sağlık çalışanlarını, çevredeki eczacıları, düşünmek, korumak zorundayız. Benim 77 yaşındaki babam buraya neredeyse yürüyerek gelecekken artık 20-25 kilometre uzaklıkta her gün alt yapı problemini üzülerek okuduğumuz Bayraklı Şehir Hastanesi'ne gitmek zorunda kalıyor. Buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Vatandaşlar, sağlık emekçilerimiz için esnaf için itiraz ediyoruz ve bu haklı itirazımızı bugün burada hastane önünde sizlerle paylaşmak istedik. Bozyaka Devlet hastanesi başta olmak üzere tüm devlet hastanelerinin rant uğruna kurban edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Ben de sizin bir milletvekiliniz olarak bu konuyu mecliste gündeme getirdim. Gündemde tutmaya devam edeceğiz. Sağlık bir siyaset üstü meseledir. Hele ki bu halk sağlığı olursa tüm partilerin bir araya gelmesi lazım” dedi.

ALT YAPI SORUNLARI VAR
Özlale konuşmalarının devamında tüm partilere çağrıda bulunarak, “Buradan bütün partilere seslenmek istiyorum. Vatandaşımızın sağlığı, sağlık emekçilerinin rahatı, esnafımızın eve ekmek götürmesi söz konusu. Gelin tüm dünyada rafa kalkmış, Türkiye'de işlevi olmayan, iktidarın yakınlarına rant sağlamak dışında bir işe yaramayan şehir hastanelerinden vazgeçelim. Bozyaka başta olmak üzere tüm devlet hastanelerini güçlendirelim. Bozyaka Devlet Hastanesi burada hizmet etmeye devam etsin, esnaf kazanmaya devam etsin. Sağlık emekçileri de düzenlerini bozmak zorunda kalmasın. Bize destek vermek üzere ilgilenen herkese teşekkür ederim. Büyükşehir burada hastanenin hizmet etmesini sağlayacak çalışma yaptı sonuna kadar da destekliyoruz. Tüm hastanelere sahip çıkılması lazım. Plan bütçeden görüşmelerinden ayağımın tozuyla geldim. Sağlık Bakanlığı için verilen vergilerin 10 lirasından 1’i Şehir Hastanesi’ne gidiyor. Bayraklı Şehir Hastanesi için depreme karşı defalarca güçlendirilmek zorunda kaldı. Geçenlerde su bastı. Bir sürü alt yapı problemi var.Bu bir halk sağlığı meselesidir. Sadece İYİ Parti'nin değil tüm partileri dile getirmeye davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

CHP’NİN EYLEMİNİ DESTEKLİYORUM
Özlale son olarak, yargıtayın AYM’ye suç duyurusunda bulunmasını kınayarak konunun  siyaset üstü olduğunu ifade etti.Özlale, “Aynı zamanda siyaset üstü başka bir konu daha var. Onu da anlatmak gerekiyor. Maalesef bugün yargıda darbe olmaktadır. Bu artık AYM’nin verdiği kararın doğru ya da yanlış olduğu meselesi değildir. Bu artık bir mahkemenin verdiği karara uymama meselesidir. Bunu da Ankara’da yargıtay binasına giderek protesto etmiştik. Bir kez daha bu kararı şiddetle protesto ediyorum. Türkiye’de hukuk sağlık eğitim  gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerine oturduğu temel yapı taşları sarsılıp yıkılmaktadır. İYİ Parti olarak buna asla izin vermeyeceğiz.Protestolar artarak devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu eylemini de destekliyorum. Başta AK Parti olmak üzere bu hukuksuzluğa son vermek zorundayız. Hukuk ve adalet bir gün hepimize lazım olacak” dedi

 
Özgür Özel'den Erdoğan'a: Sen darbecisin!
 
Büyükşehir'den 10 Kasım hayrı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 10 Kasım 2023 Cuma 17:43

Yani sayın özlale izmirden oy alabilmek için tipik bir chpliye dönüşmüş.Hiç yakıştıramadım yenisi yapılacak ondan taşınıyor sayın özlale...

Yorumu oyla      4      9  
Dağ başında hastane 10 Kasım 2023 Cuma 16:55

Hiçbir hastanenin kapatılmaması gerekiyor. Yıkılıp, yenisi yapılmalıdır. Özellikle Tepecik Hastanesi İzmir'in en büyük hastanesiydi. Burayı kapatıyoruz, herkes şehir hastanesine gitsin diyenler sandıkta bunun cevabını alır. Bu kadar kolay mı? Bursa'da, Adana'da ve diğer bir çok yerde insanların şikayetini görmezden gelip, aynı şeyi burada uygulamaya çalışmak biz sizi takmıyoruz demektir. Üstelik kapatılmayacak denmişti. Sabah akşam Buca cezaevi arsası hakkında konuşanlar ortada yoklar.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den Erdoğan'a: Sen darbecisin!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Can Atalay için 'hak ihlali' ...
CHP Parti Meclisi'nde kurultay sonrası ilk toplantı
CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda seçilen Parti Meclisi üyeleri, yarın ...
MHP'li Osmanağaoğlu İzmir'deki 'sağlık' eksikliklerini saydı
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Sağlık Bakanlığı Bütçesi toplantısında ...
 
Durmuş Yılmaz İyi Parti’den istifa etti
Eski Merkez Bankası Başkanı ve İyi Parti’nin eski genel başkan yardımcısı ...
Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli zammı açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret ve emekli zammıyla ilgili ...
Erdoğan: Taraf değil hakem konumundayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından ...
 
İYİ Partili Bezircilioğlu’ndan ‘ihanet’ ve ‘hançer’ sözlerine yanıt: Üzerimizde vebal yok!
CHP geçmiş dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda İYİ Parti’ye ...
CHP’li Aslanoğlu’ndan kurultay sonrası yerel seçim mesajı: Soyer göreve devam etmeli!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu kurultay sürecini ...
Erdoğan Özel ile ilk kez tokalaştı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'in genel ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva