HABERLER>EKONOMİ
24 Eylül 2014 Çarşamba - 19:30

İTO’da gündem kruvaziyer: Çare Binali Yıldırım!

Kruvaziyer turizminde kan kaybeden İzmir, çareyi 10 ay önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nı bırakan Binali Yıldırım'da arıyor. Kruvaziyer devlerinin İzmir'e gelmek için indirim istediğini belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Binali Yıldırım Bakanımızın yardımına ve desteğine ihtiyaç var. Kendisinin yanına gideceğiz" dedi.

İTO’da gündem kruvaziyer: Çare Binali Yıldırım!

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizminde yaşanan kan kaybını durdurmak için çareyi eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a gitmekte buldu.

- DEMİRTAŞ MÜDÜRE PATLADI: GÖREVİN NE, YAPTIĞIN NE?...

Kruvaziyer devlerinin İzmir Alsancak Limanı'na gelmek için tarifeler ve ayakbastı ücretleri olmak üzere bir çok indirim istediğini belirten Demirtaş, halen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Danışmanı olan Binali Yıldırım'a gideceğini söyledi. Demirtaş, "Binali Yıldırım Bakanımızın yardımına ve desteğine ihtiyaç var. Kendisinin yanına gideceğiz. Tarifeler ve indirimle ilgili kendisinden destek isteyeceğiz" dedi.



DEVLER AYAKBASTI İSTEMİYOR
Kruvaziyer devlerinin 'ayakbastı ücretini yine siz verin' dediğini belirten Demirtaş, ancak Bakanlığın kararı nedeniyle ayakbastı ücretini karşılayamadıklarını açıkladı. Demirtaş, "Costa ve MSC 'biz çok yolcu getiriyoruz, indirim yapın' diyor. Devamlı müşteriye indirim ticaretin esası değil mi? 'Kışın tarifelerinizi düşürün' diyorlar. Devletin bunları yapması halinde herhangi bir sıkıntı olmayacak. Yaptıklarımızı artık yapamıyormuşuz, beceremiyormuşuz gibi bir hava yaratılmak isteniyor. Hiç öyle değil. Kimse merak etmesin. İzmir 3 kez üst üste Avrupa'nın en iyi kruvaziyer destinasyonu seçildi" şeklinde konuştu. 

İTO'YA TORBA GOLÜ!
Demirtaş, İTO'nun dağıttığı TIR karneleri, dolaşım belgeleri, menşei şehadetnamesi ve bir çok belgenin Torba Yasa ile ihracatçı birlikleri tarafından verilmesinin de yolunun açıldığını söyledi. Demirtaş, şöyle konuştu: "Bu belgelerin düzenlenmesi ve onaylanmasında tek yetkili bizdik. Sonra ucundan Ege Bölgesi Sanayi Odası girdi. Şimdi ihracatçı birliği de bu belgeleri düzenleyecek. Odamızın buradan geliri 1 milyon 240 bin liraydı. Ne kadarı gidecek bilmiyoruz. İhracatçı birliği bir kardeş sivil toplum örgütü gibi gözükmekle birlikte bütçesi devlet parası. Bu işlemlerde topladığı o para Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na gidiyor ve müsteşar izniyle harcanıyor. Gelirleri bir anlamda devlet ortak oldu dersek yanlış olmayacak."
İhracatçı üyelerine belge verme hizmetini Ege İhracatçı Birlikleri'nin zemin katında bir masada verdiklerini anlatan Demirtaş, ancak yasa nedeniyle orayı boşaltıp Gümrük karşısında yeni bir yer tuttuklarını söyledi.

'BASKIN DEVLETE HAYIR'
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun yeni yapısında kurucu olarak görev aldıklarını belirten Demirtaş, ancak bütçelerinin yüzde yarımını DEİK'e vermek zorunda  kalacaklarını söyledi. Demirtaş, "Daha önce bütçesini TOBB veriyordu. Ama Torba Yasa bize azizlik yaptı. Gelir düşüklüğümüz hizmette azalma yapmayacak ama sizin bizden taleplerinizde kısıntıya gitmeniz gibi bir durum var. Bütçenin yüzde 40'ından fazlasını personel harcamalarına ayıramıyoruz. Personelde bir sorun olabilir" dedi.

Güçlü bir iktidara evet dediklerini ancak baskın devlet istemediklerini ifade eden Demirtaş, "Devlet bir kurumun başkanını tayin ediyor. İstediği zaman görevden alıyor. DEİK yönetimine 35 kişiyi tayin etmiş. Değerli insan tabi seçtikleri. Ama başkanını bakan seçiyor. Devletin ağırlıklığı olduğu kurumlarda ne olduğunu İZKA'da görüyoruz" şeklinde konuştu.

ODAYA YENİ BİNA
1987'de taşındıkları mevcut binayı bırakıp yeni bir binaya taşınmalarının gerektiğini belirten Demirtaş, Alsancak'taki İTO İş Merkezi'nin bulunduğu alana 18 bin metrekarelik yeni bina yapacaklarını söyledi. Demirtaş, "Yeni binamız 18 bin metrekare olacak. Gerçekten son derece güzel bir bina yapmayı hedefliyoruz. Ayyapı Mimarlık, mimari proje için 560 bin TL artı KDV bir teklif verdi. Biz dönemimizde binayı bitiririz. Bu binaya sizlerin isimleri de tarihe geçecek. O bina yaşadıkça isimleriniz de yaşayacak" dedi.

İTO Meclis Üyesi Metin Aztekin, İTO İş Merkezi'nin yanındaki Alyans Apartmanı'nda satın alınıp projenin büyütülmesini önerdi. İTO Meclis Üyesi Adnan Koç ise yeni hizmet binasının zemin katında restoran olup olmayacağını sordu. Bunun üzerine söz alan Demirtaş, apartman yöneticilerinin teklifi kabul etmediğini söyledi. Zemin katta restoran olmayacağını ifade eden Demirtaş, mevcut binaları ise ileride kiralayacaklarını dile getirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1414 25 Eylül 2014 Perşembe 12:01

inat ettiler..dank edermi acaba..

Yorumu oyla      12      5  
ENERJİSİZ GÖZ 25 Eylül 2014 Perşembe 10:33

ÇARE ELDE TAŞINAN SİNYAL KESİCİ*ELCIMIR CİHAZI* DİYE *ARANIRKEN** ENERJİSİZ GÖZLEDE**KAYIT YAPILABİLİYORMUŞ.TURİSTLERE HERKES BİR MEKTUP YAZSIN..35 SARIŞIN PROJESİNİ UYGULANSIN.

Yorumu oyla      11      7  
deli bekir 25 Eylül 2014 Perşembe 08:51

geçti bor un pazarı,sür eşeğini niğde ye

Yorumu oyla      14      8  
private35 25 Eylül 2014 Perşembe 07:06

Care kisi degil adaletli tutum ve davranis.

Yorumu oyla      16      7  
Bostanlı 24 Eylül 2014 Çarşamba 23:23

İBB başkanı olmalıydı Binali bey. Yardımı seçtiğiniz Aziz Kocaoğlu'dan isteyin.

Yorumu oyla      14      10  
öz izmirli 24 Eylül 2014 Çarşamba 20:23

çok geç ekrem bey çok geç

Yorumu oyla      20      8  
Ali ermis 24 Eylül 2014 Çarşamba 19:54

Sayin baskanim inciraltina gelin buralari cok degersiz,hayvan satis kesim yeri olcagina İZTO binasi yakasir. Alin sonra imar alirsiniz nasil olsa..

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekrem Demirtaş patladı: Allahlık müdür…
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer ...
İzmirli Kuyumcular JEWEX arifesinde iddialı
JEWEX 2015 6. Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı için İzmir ...
DTO'dan kruvaziyer çıkışı: Karamsarlığa...
İMEAK Deniz ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, ...
 
Coca Cola ve Pepsi’den kalori anlaşması
ABD’li içecek şirketleri ürünlerindeki kalori oranını azaltmak konusunda ...
Hüseyin Aslan'dan dönüşüm çıkışı: Herkes seyirci
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’de bazı müteahhit ve firma ...
EBSO'dan vergi dairesine ziyaret: Yerelde kalkınma vurgusu
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, küresel ...
 
İzmir dünyası randevu krizinde taraf oldu!
İzmir iş dünyası, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'tan 6 aydır randevu ...
Yaşar’da yeni akademik yıl heyecanı
Yaşar Üniversitesi, 2014-2015 akademik yılına Selçuk Yaşar Kampüsü’nde ...
Evcil hayvanların renkli dünyası Pet Show’da
On binlerce hayvan severin merakla beklediği PET SHOW 2014 17. Evcil Hayvan ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva