HABERLER>EKONOMİ
24 Eylül 2014 Çarşamba - 15:19

Ekrem Demirtaş patladı: Allahlık müdür…

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizmindeki düşüş nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz'i ağır şekilde eleştirdi. Ediz'e 'Allahlık' şeklinde nitelendiren Demirtaş, "Senin görevin ne, yaptığın ne? Barselona'da geçen ay fuar vardı. Gittin mi?" dedi.

Ekrem Demirtaş patladı: Allahlık müdür…

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz'in ay ay kruvaziyer turizm istatistiklerini açıklamasına tepki gösterdi.

İTO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda konuşan Demirtaş, kruvaziyer turizminin ilk 8 ayda yüzde 29.1, ağustos ayında ise bir önceki ağustosa göre yüzde 44.8 gerilediğini söyledi. Demirtaş, "Kruvaziyer turizmi düştü diye zil takıp oynayacaklar var. Bir turizm müdürü var, Allahlık. Her ay 'bu kadar düştü' diye açıklama yapıyor. Senin görevin ne, yaptığın ne? Barselona'da geçen ay fuar vardı. Gittin mi? Garip bir İTO bu işi misyon edindi. Biz oradaydık" diye konuştu.



İTO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda konuşan Demirtaş, kruvaziyer turizmini geliştirmeyi İTO olarak misyon edindiklerini söyledi. Sektörde olumlu haberlerin de olduğuna dikkat çeken Demirtaş, "Kruvaziyer turizmi arayış içinde. Alternatiflerin en büyüğü de İzmir. Buraya yeni liman mı yapıldı? Bir terminalimiz mi var? Artık 6 bin yolculuk yeni gemiler geliyor. Bunun için liman su yolunun 14 metre derinliğinde taranması lazım. 1985 yılında gündeme getirmiştik. Devlet bir de çift römorkör şartı getirdi. Oysa gemilerin kıçında başında pervane var. Sahil sıhhiye parası alıyoruz. Bu hizmet veriliyor mu? Fener parası alınıyor. Çeşme'de, Dikili'de bizim limanımız. 56 bin yolcuya çıkardık Çeşme'yi. 500 bin yolcuyu da bulacak. Maalesef gerileme nedeniyle olumsuzluk yaratmaya çalışanlar var. Moralinizi bozmayın" dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
el insaf 24 Eylül 2014 Çarşamba 19:13

yorumcu ercan ve murat beye ve sayın ekrem demirtaşa iki lafım var.bir defa ito garip bir kurum değil üniversitesi olan tirilyonluk bütçesi olan devasa,zengin ticaret erbabının üyesi olduğu ve çok büyük aidat geliri olan bir kurum,öyle garip bir kurum falan değil,siz ito olarak özel kanunlara bağlı olduğunuz için genel bütçeye dahil olmadığınız için üyelerinizi veya yöneticilerinizi kolayca yurt dışına gönderebilirsiniz ama eleştirdiğiniz müdürün yurt dışına gitmesi o kadar basit değil önce bütçede bunun bir karşılığı olması lazım müdürün gitmesi için il müdürlüğüne bakanlık yurt dışına müdürlük yetkililerinin gitmesi için bir para koymadı ise bu insanlar öyle kafalarına göre yurt dışına gidemez,gerçi sayın demirtaş bu bürokratik prosedürleri biliyordur ama böyle bir eleştiri neden getirdi bilmiyorum, ayrıca karşınızdaki 657 ye tabi size cevap vermesi kanunlarca kısıtlanmış,cevap veremeyecek adamın bağlı olduğa kanuna bakıp sistemi eleştirelim,onun bağlı olduğu birimleri ya da sistemin bir eksiği varsa bunu eleştirelim bir memuru eleştirmek kolay, sayın murat ve ercan bey bu laflarım da size a devlet memurlarının hepsi yatmıyor öyle önyargılı olmayın,öyle genelleme yapmayın varsa elinizde bilgi belge sizin ikinizin işini yapmayan veye engel çıkaran memur,müdür,ilgili daireye şikayet etme hakkınız var tabi adınız ve soyadınızı vererek,altına imzanızı atarak,öyle kaçak güreşerek değil,eğer suçladığınız memur amir haklı çıkarsa o da size hukuki yollardan gerekeni yapar sayın ercan ve murat bey,hepiniz resmi daireye gittiğinizde işinizi devletin memuru yapıyor,öyle vur abalıya yapmayın,biraz insaf diyorum.........

Yorumu oyla      19      7  
Murat 24 Eylül 2014 Çarşamba 17:09

Ekrem bey çok haklı; kruvaziyer yolcusu tüm esnafın ( tur şirketi,taksi,gıda,giyim,hediyelik...vb) işlerini çoğaltır.Rakamlardaki düşüş gerçekten kötü.Ama tabi sadece raporlamak yetmez,eyleme,önleme geçmek lazım.Bu da memur zihniyeti ile olmuyor maalesef.Satış kaygısı olmadan maaş kazanınca insanımız çok pasifleşiyor.Memuriyete performans değerlendirilmesi getirilmeli,memurlar bağlı bulundukları kurumun performansını yükseltmek için özel sektördeki çalışanlar gibi verimli çalışmalı.

Yorumu oyla      15      11  
ercan 24 Eylül 2014 Çarşamba 15:52

saglasın demirtaş en sonunda seni de patlattılar. Bürokratlardan bir şey olmaz o bir memur Masa başında bu tip raporları yaynlamaktan başka işi olmadıgnı zannediyor. Salla başını al maaşını bizim ülkemiz böyle malesef. izmir akp milletvekilleri bu liman olayı için bir girişimlerde bulunuyormu. Varsa yoksa aziz kocaoglu.Önümüzde seçim var çok merak ediyorum izmire hangi faydalarını anlatacaklar acaba ki oy isteyecekler.

Yorumu oyla      18      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli Kuyumcular JEWEX arifesinde iddialı
JEWEX 2015 6. Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı için İzmir ...
DTO'dan kruvaziyer çıkışı: Karamsarlığa...
İMEAK Deniz ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, ...
Coca Cola ve Pepsi’den kalori anlaşması
ABD’li içecek şirketleri ürünlerindeki kalori oranını azaltmak konusunda ...
 
Hüseyin Aslan'dan dönüşüm çıkışı: Herkes seyirci
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’de bazı müteahhit ve firma ...
EBSO'dan vergi dairesine ziyaret: Yerelde kalkınma vurgusu
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, küresel ...
İzmir dünyası randevu krizinde taraf oldu!
İzmir iş dünyası, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'tan 6 aydır randevu ...
 
Yaşar’da yeni akademik yıl heyecanı
Yaşar Üniversitesi, 2014-2015 akademik yılına Selçuk Yaşar Kampüsü’nde ...
Evcil hayvanların renkli dünyası Pet Show’da
On binlerce hayvan severin merakla beklediği PET SHOW 2014 17. Evcil Hayvan ...
Ve Apple’ın yeni harikası Türkiye’de satışta
Apple'ın 26 Eylül itibariyle Türkiye'de satışa sunacağı iPhone 6 için ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva