HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Temmuz 2011 Salı - 12:56

İşte Kocaoğlu'nun operasyon sonrası yeni ekibi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun seçimlerin ardından neşteri vurduğu belediye bürokrasisindeki yeni yapılanma netleşti.

İşte Kocaoğlu nun operasyon sonrası yeni ekibi

Fatih Yapar/Egedesonsoz - Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir’e yapılan operasyonun ardından bürokratları toplayıp ‘çalışmayan gider’ mesajı vermişti. İlçe belediye başkanlarının da kendi aralarında toplanıp Büyükşehir bürokrasisinden şikayet etmesiyle birlikte düğmeye basıldı. Başkan Kocaoğlu, dün akşam geç saatlere kadar yaptığı toplantıda şekillendirdiği listeyi açıkladı. Belediye binasında basın mensuplarının karşısına geçen Kocaoğlu, projelerin aksamadan devam edeceğinin mesajını verdi.

Ümit Yaldız'ın kaleminden, 'İncitmeden, itinayla!' yazısı için tıklayınız.
 
Ve operasyon başladı...haberi için tıklayın

İZFAŞ'ta hüzünlü veda...haberi için tıklayın

Kamuoyunda en fazla merak edilen belediye bürokratları arasında yer alan ESHOT Genel Müdürü Gül Şener, emeklilik dilekçesini resmen verirken yerine ESHOT’ta görev yapan İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Faruk Alçelik getirildi. Alçelik’ten boşalan koltuğa ise ESHOT Teftiş Kurulu Başkanı İsa Baş görevlendirildi. ESHOT’un en tepesindeki görevinden ayrılan Genel Müdür Şener, belediyenin ulaşım şirketleri olan İZDENİZ ve İZULAŞ’ın yönetim kurulu başkanlıkları görevlerine geldi.
 
KOLTUĞUNU VERDİ
Belediyede planlama denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Gülerman’ın da yeni görevi belli oldu. Şu anda izin kullanan ve Büyükşehir’e bir daha dönmeyeceğini açıklayan Gülerman, İZFAŞ’ın başına getirildi. Belediyenin fuarcılık ve kongre işlerini yapan şirket olan İZFAŞ’ın aynı zamanda tüm yönetim işlerini de alan Gülerman emeklilik dilekçesini veren Genel Müdür Doğan İşleyen’in yerine bakacak. Başkan Kocaoğlu, bizzat kendisinin olduğu yönetim kurulu başkanlığı görevini Gülerman’a verirken fuarcılık işlerini de emanet etmiş oldu. Yıllarca fuarcılık alanında çalışma yapan ve başarılı işlere imza atan Genel Müdür Doğan İşleyen’e Büyükşehir içinde herhangi bir görev verilmedi.
 
SELVİTOPU TEK YETKİLİ
Belediyenin en fazla şikayet aldığı birimlerin başında gelen imar ve şehircilik yapılanması tamamen değiştirildi. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Fügen Selvitopu, İZFAŞ’a geçen Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Gülerman’ın yerine geldi. Selvitopu’na genel sekreter yardımcılığı görevi verilirken ondan boşalan koltuğa ise Planlama Müdürü Zeliha Demirel getirildi. Belediyedeki değişimde en dikkat çekici değişim ise kentsel dönüşümde yaşında Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ döneminde imardan sorumlu başkan yardımcılığı görevi yapan ve daha sonra Tunçağ’ın Kocaoğlu’na danışman olmasıyla Büyükşehir Belediyesi’ne geçerek Kentsel Dönüşümden Sorumlu Daire Başkanı olan Muhittin Selvitopu’na da yeni görev verildi. Eşi Fügen Selvitopu gibi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilen Muhittin Selvitopu, İtfaiye ve zabıta teşkilatınından sorumlu olacak. Aynı zamanda kentsel dönüşümdeki görevini de devam ettirecek olan Selvutopu, görevden alınan Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser’in yetkilerini almış oldu.
 
SAVCI'NIN YERİNE GÜÇLÜ
Yeni yapılanmada Emlak Yönetimi Dairesi Başkanı Selcuk Savcı’nın da görev yeri değiştirildi. Özellikle Kadifekale’deki kentsel dönüşüm çalışmalarında belediyenin etkili isimleri arasında yer alan Savcı Bilgi ve İşlem Dairesi Başkanlığı’na getirildi. Savcı’dan boşalan göreve ise Harita Müdürü Necat Güçlü görevlendirildi. Etüd Proje Daire Başkanlığı’na ise UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) Müdürü Hülya Arkon atandı. Etüd Proje Daire Başkanı Sedat Baylan ise daha pasif bir görev olan İZENERJİ şirketi şirketinin yönetim kurulu üyeliğine getirildi. Bilgi İşlem Müdürü İlhan Ekinci ise ÜNİBEL AŞ’nin yönetim kurulu üyesi oldu. Emekli olan belediye bürokratları arasında yer alan İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanı Muzaffer Kapu da İZBETON şirketi’nde yönetim kurulu üyesi oldu. İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı’na da İç Kontrol Şube Müdürü Saadet Saatçioğlu atandı.
 
BORNOVA’DAN TRANSFER
Göreve geldiği günden beri yaptığı değişikliklerde Bornova Belediyesi’nden bürokrat ithal eden Başkan Kocaoğlu tercihini yine Bornova’dan yana kullandı. Bornova’dan Selma Nalbantoğlu, Erhan Bey, Serpil Baran gibi isimleri getiren Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Aysel Özkan’ı getirdi. Özkan, halen tutuklu bulunan Serpil Keskin'in görevi olan Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na vekaleten atandı. Başkan Kocaoğlu cezaevinde bulunan yedi bürokratının yerini korumayı tercih etti. Cezaevinde olan Grand Plaza Genel Müdürü Reha Pekerten’in yerine daha önce belediyede uzun süre Raylı Sistem Daire Başkanlığı yapan ve ayrılan Işık Çelikkol atandı. Yeni yapılanmanın ardından Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran’a Çevre Sağlığı, Kültür Spor, Sosyal İşler Daire Başkanlıkları ve Eşrefpaşa Belediye Hastanesi bağlandı. Kocaoğlu yaptığı açıklamada Genel Sekreterlik görevine vekaleten atanan Raif Canbek’in aynı göreve devam edeceğini ifade etti.
 
SUÇSUZ OLDUKLARINA İNANIYORUM
Değişikliklerin ardından konuya açıklık getiren Başkan Kocaoğlu, yeni görevlendirmelerin hayırlı olmasını diledi. Yeni değişikliklerle belediyenin seçime kadar olan 30 aylık sürecinin götürüleceğini ifade eden Kocaoğlu, “ Bu süreçte İzmirlilere verdiğimiz sözleri de aksatmadan yerine getireceğiz. Projelerimiz aralıksız sürecek” dedi. Tutuklu bulunan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç başta olmak üzere diğer bürokratların suçsuzluğuna en az kendisinin kadar inandığını vurgulayan Kocaoğlu, “Tek isteğimiz adaletin gecikmemesidir. Adaletin işine karışamayız ama bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Zaten bizim aldığımız bilgiler ve bilirkişi raporları da bu doğrultuda ilerliyor. Bizim de suçsuz olduklarına yönelik inançlarımız güçleniyor” dedi.
 
GEREKİRSE DEVAM EDER
Yönetim biriminin belirli kurallar içerisinde çalıştığını vurgulayan Kocaoğlu, “Bu kurallar bellidir. Belli görevlerde çok uzun müddet kalınca olmaz. Yorucu görevlerde çalışıldığı için bir müddet sonra rutine düşülebilir. Biz bu değişiklikleri personelin rutine düşmemesi için yaptık” ifadelerini kullandı. Belediye bürokratları ile daha önce yaptığı toplantının değişim süreci ile alakası olmadığını da anlatan Kocaoğlu, “ Belediye olarak hepimiz bir şok yaşadık. Ben de arkadaşlarımıza İzmir’in bizden hizmet beklediğini, sıkıntılı süreci en kısa sürede atlatmamız gerektiğini anlattım” diye konuştu. Operasyonun gerekirse devam edebileceğini de vurgulayan Kocaoğlu, belediyenin çalışmalarının aksamadan devam edeceğinin de altını çizdi.
 
İZDENİZ VE İZULAŞ'TA DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu basın toplantısında açıklamasa da Belediye Şirketleri İZDENİZ ve İZULAŞ'ta da Genel Müdürlerin emekliye sevk edildiği öğrenildi. İZDENİZ Genel Müdürü Hüseyin Çiftçi ile İZULAŞ Genel Müdürü Zeynel Canol'un da Başkan Kocaoğlu'nun çağrısıyla emekliye ayrıldığı öğrenildi. Ulaşım alanındaki bu iki şirketin genel müdürlüklerine İZFAŞ modelinde olduğu gibi yönetim kurulu başkanlarının vekalet edeceği belirtildi. ESHOT Genel Müdürlüğü'ndeki görevinden ayrılan Gül Şener'in Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla iki şirketi de idare edeceği belirtilirken, bir süre sonra Genel Müdürlük koltuklarına atama yapılması bekleniyor. Benzer bir atamanın İZFAŞ'ta da yapılması gündemde. Kocaoğlu'nun açıklamasında yer vermediği bazı şirketlere yönelik de tasarrufunun devam etmesi gündemdeki yerini koruyor. Özellikle aylar önce mektup yazarak 'emekliliklerini istediği' İZBETON VE METRO A.Ş şirketlerinin genel müdürlerinin de emekliliklerinin beklendiği konuşuluyor.
 
SIRADA İZSU VAR İDDİASI
Başkan Kocaoğlu'nun şirketler düzeyinde sürdürmesi beklenen operasyonun en önemli ayağı da İZSU. CHP Genel Merkezi'nin de İZSU Genel Müdürlüğü düzeyinde talepkar olduğu konuşulurken, İZSU'da yeni yapılanma için Başkan Kocaoğlu'nun hazırlık yaptığı iddiası güncelliğini koruyor. 
ÇOCUKLUK HASTALIĞI
Aziz Kocaoğlu, bir gazetecinin sorunu üzerine Üçyol -Üçkuyular metro hattında küçük bir gecikmenin yaşandığını söyledi. 5 Ağustos'ta Göztepe ile Fahretten Altay istasyonlarının üzerindeki araç yolunu hizmete açacaklarını belirten Kocaoğlu, Üçyol-Üçkuyular metro hattında yeni makinenin çalışma yaptığını istasyon metroyu hizmete açacaklarını dile getirdi. Aliağa-Menderes banliyö hattındaki çekerlerin sık sık arızalanmasının ''çocukluk hastalığı'' olduğunu belirten Kocaoğlu, aksaklıkların kısa sürede giderileceğini söyledi. İstanbul'dan kısa sürede 10 çeker geleceğini, 40 vagon için de İzban şirketinin ihaleye çıkacağını kaydeden Aziz Kocaoğlu, hattın Torbalı ve Begrama'ya kadar uzatılacağını kaydetti. Torbalı'ya kadar uzatılması için proje ihalesine çıkılacağını belirten Başkan Kocaoğlu, ''göreve başladığımızda 10 kilometre metro hattı vardı, görev süremizin sonunda 120 kilometreye çıkacak, 12 kat arttırdık”dedi. Başkan Kocaoğlu, bir başka soru üzerine de Efem Çukuru ile çalışmaları yakından takip ettiklerini, Efem Çukuru'ndaki çalışmaların İzmir'in su havzasını yakından ilgilendirdiğini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yok artık 20 Temmuz 2011 Çarşamba 10:49

ayrıntı vermeden kısaca yazmaya çalışıcam. birgün bakıyorum yeni biri işe başlamış. pardon göreviniz nedir? kasiyer. ya da ofis elemanı. ok hayırlı olsun. aradan 6 geçmiş hooop genel müdür asistanı. genel müdür yardımcısı. muhasebe sorumlusu. yorumsuz anlayan anlar.

Yorumu oyla      19      11  
vatandaş 20 Temmuz 2011 Çarşamba 10:17

Allah sana uzun ömürler versin.versinde İzmirliler seni nasıl anacak!! kendi gözlerinle gör...Tarih alınacak derslerle dolu ,gelecekteki başkanlar senin yaptıklarını görüp kaybettiridiğin zamanı değerlendirirlerde bu kötü dönem bir daha yaşanmaz.

Yorumu oyla      17      15  
gerçek 20 Temmuz 2011 Çarşamba 09:25

aziz kocaoğlu dürüst olabilir ama son derece kötü bir yönetici.bugüne kadar hangi şirket yöneticisi ile görüşüp şirketler hakkında bilgi almış..etrafındakilerden duyduğu dedikodularla başkanlık yaparsa böyle durmadan adam değiştirir.

Yorumu oyla      19      10  
gerçek 20 Temmuz 2011 Çarşamba 09:22

belediye başaknından kadro bekleyenler sağa sola çamur atıp yağ çekiceklerine kendi kapasitelerine baksınlar.

Yorumu oyla      18      9  
vatandaş 19 Temmuz 2011 Salı 23:54

yaş 70 iş bitmmemiştir belki 30 yaşındaki gençlerden daha dürüst görevini yapıyorsa isterse yaş 100 olsun

Yorumu oyla      22      9  
Mustafa Can 19 Temmuz 2011 Salı 23:39

Aziz beyin sosyal işlerden sorumlu daire başkanlığına Muzaffer Tunçağ ın Konak Belediyesin de özel kalem müdürü ve başkan yardımcısı Mehmet Yunak ı getireceği söyleniyor.Karınca adam lakaplı Yunak ı, Aziz bey in spor ve semt merkezlerinde binlerce genç ve kadına hizmet veren Mehmet Yunak ı alması büyük bir kazanım olacaktır.

Yorumu oyla      28      9  
1974 BUCA LİSELİLER 19 Temmuz 2011 Salı 23:25

BİRİMLERE BAKANLARIN ADLARI DEĞİŞTİRMEK ÖNEMLİ DEĞİL.ÖNEMLİ OLAN SORUNLAQRI ÇÖZMEK.ZABITADAN SORUMLU MUHİTTİN SELVİTOPU'NA İLK GÖREV.NARLIDERE SAHİLEVLERİNDE MANGALCILAR ÇİMLERDE YAKTIKLARINA DUR DİYEBİLECEK Mİ?YOKSA MANGALCILARI OY POTANSİYELİ OLARAK GÖRÜP İŞİ USULETE VE SUHULETE Mİ DEVREDECEK.BEKLİYORUM.

Yorumu oyla      16      11  
19 Temmuz 2011 Salı 22:53

İZELMAN ne oldu sayın Başkan?Hala kalacak mı yerinde başkan??

Yorumu oyla      16      9  
İZMİRLİ 19 Temmuz 2011 Salı 22:45

bence başkanda ne yaptığını bilmiyor görevden alınan bazı daire başkanlarının yerlerine koyacağı daie başkanları çok çok dahamı iyi olacak ? yarım kalan işleri bitirin boş işlerle uğraşmayın derim ....

Yorumu oyla      14      10  
mert 19 Temmuz 2011 Salı 21:36

izdenizdeki 70 yaşındaki genek müdür yardımcısı ne olacak... o göreve devam edecek?

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da eskiyen yollar yenileniyor
Karşıyaka Belediyesi eskiyen yolları yenilemeye devam ediyor. İki mahalleye ...
İZFAŞ’ta hüzünlü veda
İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen odasını topladı, personeliyle vedalaşıp ayrıldı.
Selçuk'ta çöp konteynerleri temizlendi
Selçuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çöp konteynerleri ...
 
Buca EXPO için bastırıyor
Başkan Kocaoğlu'nun "İnciraltı'nda yapalım" çıkışının ardından atağa geçen ...
Kaldırım işgaline 'sarı çizgi'li önlem
Bergama kaldırımlarındaki işgali ortadan kaldırmak için işgal sınırı getirdi. ...
Ev hanımlarına kataloglu destek
Balçova Belediyesi Semtevleri, artık ürettikleri ürünleri daha kolay satarak ...
 
Karabağ babasını son yolculuğuna uğurladı
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, vefat eden babası Ali Karabağ’ı ...
Kocaoğlu’na göre İnciraltı çöpsüz üzüm
Ekspo’nun İnciraltında’nda yapılması halinde kamulaştırmaya gerek olmayacağını ...
Ve büyük operasyon başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Kocaoğlu, taşları yerinden oynatacak ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva