HABERLER>DÜNYADAN
6 Nisan 2010 Salı - 00:00

İsrail’’den Erdoğan’’ı kızdıracak sözler

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Erdoğan'ın "giderek, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye dönüştüğünü" öne sürdü. Başbakan ise Lieberman'a "O adam benim muhattabım değil" sözleriyle cevap verdi.’

İsrail’’den Erdoğan’’ı kızdıracak sözler

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Erdoğan'ın "giderek, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye dönüştüğünü" öne sürdü. Başbakan ise Lieberman'a "O adam benim muhattabım değil" sözleriyle cevap verdi.’ 
    
KUDÜS - Avigdor Lieberman, İsrail'in Ynet haber sitesine yaptığı açıklamada, "Erdoğan'ın yavaş yavaş (Libya lideri Muammer) Kaddafi veya (Venezuela Devlet Başkanı) Hugo Chavez'e dönüştüğüne inandığını" ifade etti.
 
Lieberman, "Bu onun seçimi, sorun Türkiye değil, Erdoğan" diye de ekledi.
 
Ynet, Lieberman'ın, İran'ın nükleer silah sahibi olmaya doğru ilerlemesine, Türkiye'den yönelen eleştirilere, Filistinlilerin bir devlet ilanı tehdidiyle karşı karşıya bulunulmasına ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Kudüs'teki inşaatların kontrol altında tutulmasını istemesine rağmen, "Lieberman'ın iyimserliğini koruduğunu" belirtti.
 
"Biz Firavun'u atlattık, bu dönemin de üstesinden geliriz" diye konuşan Lieberman, İsrail'in bağımsızlığı ve varlığını korumak için mücadele edenlerin bu baskılara da göğüs germesi gerektiğini ifade edip, "Başka bir seçenek yok" diye konuştu.
 
Filistin Yönetimi'nin önümüzdeki yıl muhtemelen yaz aylarında bağımsız bir devlet ilanına gideceği yolundaki açıklamalarına karşı da Lieberman, "Tek taraflı bir karar, bizi de tüm taahhütlerimiz konusunda serbest bırakacaktır" diye konuştu. Ancak Lieberman, böyle bir kararın "bir çözüm ve barış getirmeyeceği" görüşünde olduğunu dile getirdi.
 
"ABD İLE KRİZ YOK"
ABD Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu temsilcisi George Mitchell'ın bölgeye yapması beklenen yeni ziyaret öncesinde, Amerikan tarafı ile İsrail arasında bir kriz yaşanmadığını savunan Lieberman, İsrail'in ABD Başkanı ile oldukça net bir şekilde konuşması gerektiğine de inanıyor.
 
"Obama'ya, Kudüs'te inşaatları durdurmayacağımızı ve (Batı Şeria'daki) 10 aylık süre sonunda da inşaatlara yeniden geçeceğimizi açıkça söylememiz gerektiği düşüncesindeyim" diyen Lieberman, bu konuda bir yanılsama olmaması gerektiğini kaydetti.
 
Amerikan yönetiminin Gazze'ye ablukanın hafifletilmesi, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a yeni jestlerde bulunulması ve Kudüs'te inşaatların durdurulması gibi taleplerine karşı Lieberman, "Filistinliler'e yeni jestler konusunda planları bulunmadığını" ifade etti.
 
Lieberman, "Netanyahu hükümeti, doğrudan görüşmeler öncesinde daha iyi bir atmosfer sağlamak amacıyla yeterince iyi niyet jestlerinde bulunmuştur" dedi ve şöyle devam etti:
 
"Ancak bunun karşılığında ilave talepler, baskılar ve suçlamalardan öte hiç bir olumlu teşvik görmedik. Yeni jestlere gerek görmüyorum. Şimdi jestler yapma sırası Filistinliler'de..."
 
Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Kuzey Afrika kökenli Yahudiler'n dün gece düzenledikleri Pesah (Hamursuz) Bayramı festivaline katılıp, "Ülkenin kuzeyinde ve güneyinde ve özellikle Kudüs'te kalkınma hamlelerine devam edeceğiz" diye konuştu.
 
ERDOĞAN YANIT VERDİ
Bosna-Hersek ziyaretini sürdüren Başbakan Erdoğan'a gazeteciler İsrailli Bakan Lieberman'ın sözlerini hatırlattı.
 
Başbakan, ''Medya üzerinden değerlendirmesi yapılmaz. Kaldı ki o adam benim muhatabım değil'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
’‘Sarkozy gelsin de Türkiye'yi bir görsün’’
Başbakan Erdoğan Le Figaro'ya verdiği röportajda, Sarkozy'nin ...
Irak kan gölüne döndü!
Irak'ın başkenti Bağdat yine kan gölüne döndü. Düzenlenen bombalı ...
ABD sivilleri böyle vurdu!
Irak'taki Amerikan güçlerine bağlı Apache helikopterlerinden açılan ...
 
İsrail Erdoğan'a tepkili!
Başbakan Erdoğan'ın, TRT El Türkiye'nin açılışında yaptığı konuşmaya, ...
Discovery yörüngeye ulaştı
Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) gitmek üzere 3'ü kadın ...
Filistinliler ’‘Ayrılık’’ için özür bekliyor
İsrail'in Filistinlilere kötü muamelesini anlatan ve TRT'de ...
 
Bir zamanlar dünyanın en büyük gölüydü...
Dünyanın en büyük dördüncü gölü olarak bilinen Orta Asya'daki Aral ...
Mucize kurtuluş
Çin'de, bir haftadır su dolu bir madende mahsur kalan 100'den ...
Çiftçiler: Koyunlarımızı uzaylılar öldürüyor
İngiltere'nin Shropshire bölgesindeki çiftçiler, koyun sürülerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva