HABERLER>GÜNCEL
13 Ekim 2011 Perşembe - 18:56

İrlandalı kadınlar cinayeti zanlısına kemik yaşı testi

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nden İzmir'e getirdiği İrlandalı kız arkadaşının annesi Marion Elizabeth Graham ile onun arkadaşı Cathy Dinsmore'u, boğazlarını keserek öldüren 17 yaşındaki R.Ç.'nin kemik yaşı testinin yapılması istendi.

İrlandalı kadınlar cinayeti zanlısına kemik yaşı testi

İZMİR - Kuşadası'nda bir restoranda R.Ç., İrlandalı 15 yaşındaki Shanon Graham ile arkadaş olup, evlilik planları yapmaya başladı. Ancak kızı ve kadın arkadaşıyla birlikte Kuşadası'na tatile gelen anne 54 yaşındaki Marion Elizabeth Graham, iddiaya göre evliliğe karşı çıktı. R.Ç., bunun üzerine geçen ağustos ayında, kız arkadaşının tek başına yat turuna gitmesini fırsat bilerek, annesi Marion Elizabeth Graham ve tatile geldiği arkadaşı 50 yaşındaki Cathy Dinsmore'u taksiyle alışveriş merkezine götürme bahanesiyle İzmir'deki babası 48 yaşındaki E.Ç.'nin bakkal dükkanına getirdi. Babasının otomobilini alan R.Ç., iddiaya göre, iki İrlandalı kadını alışveriş merkezi yerine Buca Gökdere Köyü yakınlarındaki ağaçlık alana götürdü. R.Ç., burada ikisini de bıçaklayıp öldürdü. Olayın ardından, kız arkadaşı ve 2 İrlandalı kadınla birlikte yaşadığı Kuşadası'ndaki eve dönüp kıyafetlerini değiştirdi.
 
Yat turundan dönen Shanon Graham annesini bulamayıp polise haber verdi. Harekete geçen polis R.Ç.'yi gözaltına aldı. Önce suçlamaları kabul etmeyen R.Ç., daha sonra iki kadını öldürdüğünü itiraf etti. Gösterdiği yerde iki kadının cesetleri bulundu. R.Ç. tutuklanırken, ölen iki kadının cenazeleri İrlanda'da toprağa verildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı, henüz iddianame hazırlanmadı.
 
DİLEKÇE VERDİLER
Ölen Marion Elizabeth Graham'ın oğlu Davit Gerald Graham ve Cathy Dinsmore'un erkek kardeşi Michael George Dinsmore, İzmir Barosu avukatlarından Barış Kaşka aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na soruşturmanın genişletilmesi için dilekçe verdi. Dilekçede R.Ç.'nin olay sonrası ifadelerine de değinen Avukat Kaşka, iki kadını tasarlayarak ve canavarca hisle öldürdüğünü öne sürerek, şöyle dedi:
 
"Önce kız arkadaşını tekne turuna göndermiş, ardından Graham ve Dinsmore'u tuttuğu taksi ile İzmir'e götürmüştür. Burada taksiyi değiştirerek babasına ait otomobili alarak İzmir'in en ıssız bölgelerinden olan bölgeye götürmüş ve cinayetleri büyük soğukkanlıkla burada işlemiştir. Cinayetleri işlediği yer Bornova Otoyolu ile Gökdere yolunun arasındaki ormanlık alan olup maktüllerin cesetleri yoldan ormanlık alana doğru 55 metre içeride bulunmuş ve iki ceset arasında 35 metre mesafe tespit edilmiştir."
 
Otopsi raporlarına göre Marion Elizabet Graham'ın vücudunda 5'i öldürücü nitelikte toplam 17, arkadaşı Cathy Dınsmore'un vücudunda ise 6'sı öldürücü 35 bıçak yarası tespit edildiğini dile getiren Avukat Barış Kaşka, "Maktüllerin ölümü, kesici delici alet yaralanmalarına bağlı her iki akciğer, karaciğer ve büyük damar yaralanmaları ile kanama sonucu meydana gelmiştir. Rapor, cinayetin ne kadar canavarca bir hisle işlenidiğini göstermektedir. Otopsi raporu ve tetkiklerde maktüllerde derin savunma yaraları tespit edilmiştir" dedi.
 
KEMİK YAŞI TESPİTİ
Avukat Kaşka, dilekçesinde, halen tutuklu bulunan ve yaşı 17 olduğu için Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak R.Ç.'nin gerçek yaşının ortaya çıkması için kemik testi yapılmasını, soruşturmanın bu yönde derinleştirilmesini istedi. Avukat Kaşka, "Şüpheli çok açık şekilde 17 yaşından 3-4 yaş daha büyük görünmektedir ve doğum yeri Mardin'e bağlı Derik'tir. Bir toplumsal gerçek olarak kabul edilmelidir ki ülkemizin özellikle doğu kesimlerinde aileler çocuklarını nüfusa geç kaydeddirmekte ve hastane dışı doğumlar sık görülmektedir" diyerek, adaletin yerini bulması açısından gerçek yaşının saptanmasını istedi.

(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polis karakoluna saldırı: 1 şehit
Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne bağlı Denizciler Beldesi'nin polis merkezine ...
Pekinel kardeşlerden bir örnek proje daha
Güher ve Süher Pekinel kardeşlerin başlattığı ve 1 yılı başarı ile geride ...
Dolandırdılar, faksla teşekkür ettiler
İzmir'de, devlet tarafından kapatılan Menderes Tütün İşletmesi'nin hibe ...
 
IMF Türkiye temsilcisine yumurtalı tepki
Türkiye Ekonomi Kurumu (TEK) tarafından Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) düzenlenen ...
'30-35 civarında hocamızı halledecekler'
İzmir’de uzun yıllar gazetecililik yapan farklıhaber8.com haber sitesi ...
Erdoğan Bayraktar’dan o habere yalanlama!
Yeni Asır’da dün yayınlanan ‘Bu stat yapılacak ok yaydan çıktı’ başlıklı ...
 
Domuz nöbeti muhtarın sonu oldu
Menderes’e bağlı Çamönü Köyü'nün muhtarı İbrahim Hakkı Sabancı, kendisini ...
Garip açıklama: Türbana karşı 30-35 hoca kaldı
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Meclise, katsayının hiç olmamasını ...
Mimarlar Haftası’nda Boysan keyfi
Konak Belediyesi ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva