HABERLER>GÜNCEL
10 Aralık 2010 Cuma - 00:00

İnsan ticaretine büyük darbe!

Yurt dışından getirdikleri kaçakları Türkiye üzerinden Yunanistan ve Bulgaristan'a para karşılığı götürdükleri bildirilen bir şebeke, polisin yaptığı çalışma sonucu çökertildi.’

İnsan ticaretine büyük darbe!

Yurt dışından getirdikleri kaçakları Türkiye üzerinden Yunanistan ve Bulgaristan'a para karşılığı götürdükleri bildirilen bir şebeke, polisin yaptığı çalışma sonucu çökertildi.’
İZMİR - Operasyonda insan kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 26 kişiyle birlikte 163 kaçak yakalandı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek yaklaşık bir yıl önce projeli bir çalışma başlattı.
Mali polis, Doğu ve Güneydoğu illeri üzerinden yurda sokulan kaçakların bir süre Türkiye'de barındırıldıktan sonra Yunanistan ve Bulgaristan üzerinden Avrupa'ya gönderildiklerini tespit etti.
Polisin teknik çalışma da yaptığı incelemelerin ardından Ankara, Bingöl, İstanbul ve İzmir illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı.
Elebaşılığını Mehmet Akif E, Selahattin A. ve Gürsel G. adlı kişilerin yaptığı belirtilen çeteye yönelik operasyonda 26 kişi yakalandı. Bu kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda da çok sayıda pasaport, vize işlemlerinde kullanılan belgeler, ikamet izin belgeleri ve bazı doküman elde edildi.
Ankara polisinin yürüttüğü soruşturma kapsamında, çoğunluğu Afgan, Filistin, Burma, Somali, İran, Irak, Eritre ve Dominik Cumhuriyeti'nden 151 yabancı uyruklu kaçak ile yurt dışına götürülmeye çalışılan 12 Türk vatandaşı yakalandı.
KAÇAKLARI SPORCU GİBİ GÖSTERİYORLARDI
İnsan ticareti yapan çetenin elemanlarından olduğu ileri sürülen Bingöl Gençlik Spor İl Müdürlüğünde görevli bir memurun kaçak göçmenleri sporcu gibi göstererek, belgeler düzenlediği ifade edildi.
İnsan ticareti yaptığı bildirilen çete mensuplarının kaçak göçmenlerden kişi başına 4-10 bin dolar arasında para aldıkları belirtildi.
Yakalanan kaçak göçmenlerin bir bölümü sınır dışı edilirken, halen Yabancılar Şube Müdürlüğünde tutulan bir bölümünün de işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
Gözaltına alınan 26 kaçakçıdan 10'u savcı talimatıyla serbest kalırken 16'sı TCK'nın 220. maddesi kapsamında bulunan ''örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde göçmen kaçakçılığı yapmak'' suçundan adliyeye gönderildi.
TEKNE VE JETSKILERLE TRANSFER
Emniyet yetkilileri, Doğu ve Güneydoğu illerinden dağ yolu ile Türkiye'ye sokulan kaçak göçmenlerin önce metropollere yerleştirildiğini söylediler. Son derece kötü koşullarda bir süre Türkiye'de bekletilen kaçak göçmenlerin başta İzmir olmak üzere Ege'deki şehirlerden jetski ve tekne kullanılarak Yunan adalarına götürüldüğünü anlatan yetkililer, bazılarının da karayoluyla Bulgaristan'a götürüldüğünü ifade ettiler.
Yetkililer, operasyon sırasında Filistin'den karayoluyla getirilen iki kaçak göçmenin trafik kazasında öldüğünü de belirlendiğini bildirdiler.
Emniyet yetkilileri Türkiye'nin insan ticaretinde transit ülke olarak kullanıldığını, kaçak göçmenlerin Yunanistan, Bulgaristan ve İtalya üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine giriş yaptıktan sonra Almanya, Norveç, Danimarka gibi ülkelere gönderildiğini de kaydettiler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liseli Kübra yardım eli bekliyor...
Dünyada eşine az rastlanır bir hastalığa yakalanan lise öğrencisi ...
Photoshop değil gerçek!
İzmir Doğal Yaşam Parkı’’ndaki ’“siyam ikizi’” Akdeniz kaplumbağaları, ...
Cunta paşaları sürgüne gönderecekti
Donanma'da ele geçirilen belgelerde darbe planları ortaya çıktı. ...
 
Öcalan ve Gülen ittifakı kafa karıştırdı!
Öcalan'ın avukatlarıyla Hüseyin Gülerce'nin görüşmesinin perde ...
Türkiye’’nin en büyük bilgi üssü Buca’’da
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Tınaztepe Yerleşkesi'nde 13 bin metrekare ...
Bucalı işçiler gözaltında!
CHP Buca İlçe Binası önünde eylem yapan 6 işçi Kemal Kılıçdaroğlu’’nun ...
 
İzmir merkezli dev operasyon: ’‘Baron’’ yakalandı
İzmir Emniyeti tarafından yürütülen operasyonda 337 gram eroin ele geçirildi. ...
Evrenpaşa gitsin Necdet Adalı gelsin!
İzmir Bayraklı'da bulunan Evrenpaşa İlköğretim Okulu'nun isminin ...
Egeli iletişimcilere 8 ödül daha
Tüm yarışmalardan ödüllerle dönen EÜ İletişim Fakültesi Ege’’nin gururu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva