HABERLER>GÜNCEL
9 Aralık 2010 Perşembe - 00:00

İzmir merkezli dev operasyon: ’‘Baron’’ yakalandı

İzmir Emniyeti tarafından yürütülen operasyonda 337 gram eroin ele geçirildi. 12 zanlı tutuklanırken aralarında ’‘Baron’’ lakaplı firari N.P. de yakalandı.’

İzmir merkezli dev operasyon: ’‘Baron’’ yakalandı


İZMİR - İzmir merkezli düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen eroinin 337 kilo 890 gram, zanlı sayısının 12 olduğu bildirildi.
Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği dedektifleri, 4 Kasım 2009 tarihinde Çeşme Limanı'ndan yurt dışına çıkarılmak istenirken ele geçirilen 410 kilo 500 gram eroinle birlikte 7 kişinin gözaltına alındığı operasyonun ardından, yakalanan 7 zanlıyla bağlantısı olan bazı kişileri tespit etti. Yakalanan uyuşturucu tacirleriyle bağlantıları olmasına rağmen uyuşturucu ticareti yaptıklarına dair herhangi bir suç unsuru bulunmayan şüpheliler 1 yıl boyunca araştırıldı. Polisin yaptığı teknik takip ve istihbarat çalışmalarının ardından şüphelilerin, Türkiye'den Avrupa'ya uyuşturucu gönderecekleri belirlendi.
İddiaya göre, İzmir narkotik polisinin takip ettiği uyuşturucu tacirleri, internetten satılık ilanı verilen bir tankeri alıp Gaziantep'e götürerek, tankerin içine ''zula'' tabir edilen gizli bölmeler yaptırdı. Daha sonra Van'a götürülen tanker, içindeki gizli bölmelere eroin saklandıktan sona Diyarbakır'a getirildi. İzmir polisinin kamerayla kayıt yaparak takip ettiği tankerin, Van çıkışında jandarmanın yaptığı yol kontrolüne girmemek için başka bir yoldan Van Gölü'nün çevresini dolaşıp, yaklaşık 200 kilometre fazla mesafe kat ederek Diyarbakır'a geldiği öne sürüldü. İzmir polisi, Diyarbakır'da düzenlediği operasyonda tankeri ele geçirdi. Tanker şoförü M.N.D. ile tankere öncülük yapan otomobili kullanan M.K. yakalandı. Tankerde yapılan aramada, ''zula'' tabir edilen bölümlere saklanmış 443 paket içinde 337 kilo 890 gram eroin bulundu. Eroinlerin, X-Ray cihazından geçerken belli olmaması amacıyla kalın karbon kağıtlarına sarılı olduğu görüldü.

’‘BARON’’ YAKALANDI
Gözaltına alınan 3 zanlının sorgulanması, aylardır yapılan teknik takip ve istihbarat çalışması sonucu, uyuşturucu şebekesinin elebaşı olduğu ileri sürülen N.P. İstanbul'da narkotik polisleri tarafından yakalandı. İstanbul'da çok sayıda akaryakıt istasyonu bulunan ve ''baron'' lakabıyla bilinen N.P'nin 1993 yılında uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklandığı, 1996'da tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nden firar ettiği öğrenildi.
Narkotik ekiplerinin operasyonlarında, eroinin taşınmasını sağlayan nakliye firmasının sahibi M.Ö. ile oğulları E.Ö. ve M.Ö, uyuşturucu taşınması için tankerde ''zula'' tabir edilen bölmeler hazırlayan E.E, F.M. ve C.Ş, eroini Van'da tankere yerleştiren Ş.G, H.G. ve B.E. de yakalandı.
İzmir, İstanbul, Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, Van'da gerçekleştirilen 337 kilo 890 gram eroinin ele geçirilmesi ve 12 zanlının yakalanmasıyla sonuçlanan operasyonların, ekipte görevli polisler tarafından cep telefonuyla 3G teknolojisiyle sürekli kaydedildiği, bu görüntülerin İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından sürekli izlendiği, gerektiğinde ekiplere anında talimat verilip operasyonların yönlendirildiği bildirildi.

Daha önce 381 kilo olduğu bildirilen ele geçirilen eroin miktarının 337 kilo 890 gram, piyasa değerinin ise yaklaşık 4 milyon lira olduğu ve Çeşme Limanı'ndan yurt dışına çıkarılmasının planlandığının belirlendiği öğrenildi.
Gözaltındaki 12 zanlının işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evrenpaşa gitsin Necdet Adalı gelsin!
İzmir Bayraklı'da bulunan Evrenpaşa İlköğretim Okulu'nun isminin ...
Egeli iletişimcilere 8 ödül daha
Tüm yarışmalardan ödüllerle dönen EÜ İletişim Fakültesi Ege’’nin gururu ...
Adres sordu kurşun yağmuruna tutuldu!
İstanbul Sancaktepe'de, adres sormak için taksiyi durduran Ali Gencer, ...
 
İstiklal Marşı artık resmen bizim!
Almanlar’’ın telif istemesiyle başlayan sorun giderildi. İstiklal Marşı ...
Donanmada arama: 9 çuval şantaj belgesi!
Ergenekon savcısına gelen isimsiz e-posta ihbarıyla harekete geçen polis ...
Allah üzerine yemin kalkıyor!
Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tasarısı’’na göre sanıkların mahkemede söylediği ...
 
Latife Hanım Köşkü’’ndü hırsızlık bilmecesi!
Karşıyaka’’daki bulunan ve Atatürk'ün eşi son günlerini ...
84 yaşında okuma-yazma sevinci
İzmir'de, 84 yaşındaki Ali Kaybal Okur, Ana - Kız Okuldayız kampanyası ...
İzmir Adliyesi’’nde bıçaklar konuştu: 2 yaralı!
İki kardeşten birini öldüren diğerini de yaralayan sanık 15 yıl ceza aldı. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva