HABERLER>GÜNCEL
15 Ağustos 2024 Perşembe - 16:17

İNGEDER Başkanından, Yiğit’e yanıt: Beni babana sor!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, “Yanlış planlama sürecine karşıyız” açıklamasında bulunan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’e babası eski milletvekili Ali Yiğit'i kastederek, “Kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi babası Ali Yiğit’e sorabilir. İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri, bu planların arkasındadır. Başkanımızın açıklaması talihsiz olmuştur, kınıyoruz. Bir an evvel aklıselime davet ediyoruz. İnciraltı planları, sermayeyi daha çok rahatsız edecek” dedi

İNGEDER Başkanından, Yiğit’e yanıt: Beni babana sor!

EGEDESONSÖZ - Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in İnciraltı planlarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamanın ardından, İnciraltı Gelişim Derneği’nden (İNGEDER) cevap geldi. Bölgeyle ilgili yargı sürecinin devam etmesi ve ayrıntılı üniversite bilirkişi raporu bulunmasına rağmen plan yapma çabası içine girildiğini belirten Başkan Yiğit, “Bir dernek Başkanı, bir siyasi partinin adını kullanarak hak sahipleri adına açıklamalar yapıyor. Biz soruyoruz: ‘Bu arkadaş kimdir, görevi nedir?’ Biz hiçbir zaman ‘İnciraltı planları yapılmasın, bölge plansız kalsın’ demedik. Tam aksine ‘İnciraltı tüm paydaşların görüşü alınarak imara açılmalıdır’ dedik. Çünkü bölge tarımsal niteliğini yitirmiş haldedir. Bu yanlış planlamaya karşı çıkacağız” açıklamasında bulunmuştu. İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut ise Başkan Yiğit’in bu açıklamalarına şu yanıtı verdi:

HAK SAHİPLERİ OLARAK BU PLANA SAHİP ÇIKIYORUZ
“İnciraltı planlarını, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile halk birlikte, İzmir’in hassasiyetlerini gözeterek yaptı. 40 yıldır çözüm bekleyen 5 milyon metrekarelik İnciraltı için yapılan planı İzmir sahiplendi. İnciraltı Gelişim Derneği 1994 yılında kurulmuş, İnciraltı ve Bahçelerarası hak sahiplerinin tek kurumsal temsilcisidir. Başkan olarak yaptığım her açıklama bölgemiz için ve hak sahiplerimizin mevcut durumu üzerine olmuştur. Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in bugün yaptığı açıklamayı hayretle okudum. Derneğimize gelerek bizleri ziyaret eden başkan bugün bizim kim olduğumuzu soruyor. Bizi babası, CHP İzmir eski Milletvekili Ali Yiğit’e sorabilir. Milletvekili olarak görev yaptığı süreçte İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun referansı ile görüşmeler yaparak o dönem yapılan plan çalışmaları ve dernek olarak yaptığımız görüşmeleri hakkında CHP’yi temsilen kendilerini hep bilgilendiriyorduk. Aynı zamanda, sonraki süreçte İnciraltı’nda yer almalarından dolayı, planlarda gelinen aşamalar hakkında beni arayıp sorduklarında her sorularını cevaplandırdım. Kim olduğumuz ve nereden gelip nereye gittiğimiz bellidir. Türk Mahkemelerinin durdurmadığı planları halk olarak sahip çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz. İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri ve İzmir bu planın arkasındadır. Başkanımızın açıklaması talihsiz olmuştur, kınıyoruz. Bir an evvel aklıselime davet ediyoruz. İnciraltı planları, sermayeyi daha çok rahatsız edecek.”

 
Başkan Yetişkin'e Seferiçınar Yaş Alma Merkezi üyelerinden duygulandıran mesaj
 
Soyer net konuştu: CHP’de genel başkan arayışı yok
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 16 Ağustos 2024 Cuma 13:32

Dertleri güçleri hastanelerine kardeş hastane yapmak.. liyakat desen sıfır önce babası şimdi kendisi.. ikinci, hatta üçüncü kuşak olan Balçovalı mağdur olanları düşünen yok. Allah bizlere sabır versin.

Yorumu oyla      0      0  
chpli 16 Ağustos 2024 Cuma 09:42

ne güzel saltanat be. babası 1. dönem önce milletvekili oğlu yeni dönemde belediye başkanı. liyakat liyakat diyenler bir tek liyakatı akpye dayatıyor. akp liyakatsızlığını bu tip işler meşrulaştırıyor.

Yorumu oyla      0      0  
Taner D 16 Ağustos 2024 Cuma 08:59

Helal olsun başkan tam Balçova Belediye başkanı olacak adamsın.İnşallah seni o mevkilerde de görürüz ki bu istemüzük tayfalarının defterleri kapansın.

Yorumu oyla      0      0  
Spark 15 Ağustos 2024 Perşembe 18:39

Hala burada yaşayan halkı yıldırmak için yıllardır olan şeyler. Kendilerine toplayıp Tunç soyer misali zengine fayda sağlatmak amaç. Abes şekilde amaçsızca ne dediğini bilmeden konuşuyor

Yorumu oyla      1      0  
İsmail Yıldız 15 Ağustos 2024 Perşembe 17:50

Açıklama üzücü olmuştur maalesef.. Yeniden bir plan demek, bir beş yıl daha gecikme ve uzun mahkeme süreçlerini de beraberinde getirmek demektir! Bunun yanında, gelir gücü ve bütçesi iyice zayıflamış belediyemizin ve başkanımızın,18 uygulama sürecine sahip çıkarak, elini uzatacak yakınlıkta olan bu imkânı ve geliri kullanarak, Balçova''mıza daha önemli hizmet üretme imkânı elde etme fırsatını heba etmemesi daha akılcı bir yaklaşım olur diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      1      0  
İzale-Şuyu 15 Ağustos 2024 Perşembe 16:24

Balçova belediyesi başkanının babası buradan çok yer topladı. Planlar 2 dönüm parsellerden oluşunca gariban vatandaşa dava açamayacak ,daha büyük parsel istiyorlar. Ilıca bölgesinde aynı şeyi yaptılar şimdi oraya kendi hastanelerini yapıyorlar. Tek dertleri bu. Bunları bugün yanında zannedenler bunların istediği olursa 3 sene sonra olmaz ama 10 sene sonra gökdelenler olunca ağlamasınlar.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O ilde 3 günlük eylem yasağı
Mardin Valiliği, 15 Ağustos’tan geçerli olmak üzere 3 gün süreyle kent ...
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ankara'da Ayhan Bora Kaplan suç örgütü ile bağlantılı gizli tanık soruşturması ...
ÖSYM duyurdu: ALES sonuçları açıklandı!
ÖSYM, 2024-ALES/2 sonuçlarını açıkladı.
 
Çevreyi kirleten firmaya büyük ceza!
Bolu’da atıklarını dereye boşalttığı tespit edilen patates firmasına Çevre, ...
11 yaşındaki çocuğun göğsüne inşaat demiri saplandı
Sivas'ta bisiklet sürerken dengesini kaybeden Gürkan Koç (11), bahçe duvarında ...
Eğitim göçünde İzmir kaçıncı sırada yer aldı?
Eğitim nedeniyle geçen yıl yerleşim yerini değiştirenlerin sayısı 512 ...
 
İzmir'de güvenli taşımacılık: Motosiklet, üstü motosiklet!
İzmir'de, kasksız 2 kişinin motosikletle başka bir motosikleti taşıdığı ...
DEÜ'den açıklama: Acildeki tadilat Eylül'de tamamlanacak!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma Uygulama Hastanesi Erişkin Acil ...
Uçaklar havalimanına inemedi: 'Pist şu an full kuş'
Atatürk Havalimanı’nda iniş için alçalan 3 uçak, kuş sürüleri nedeniyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva