HABERLER>POLİTİKA
2 Kasım 2013 Cumartesi - 16:42

Hüseyin Aslan’dan binlerin desteğiyle miting gibi adaylık açıklaması

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kendisine desteğe gelen binlerce taraftarı ile Balçova Termal Tesisleri Kardelen salonunda, mitingi andıran törenle CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. İzdiham nedeniyle salona girmekte zorlanan Aslan, zor anlar yaşadı, kendisine ANAP ve DYP’den birer dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Burhan Özfatura ve ekibi de destek verdi.

Hüseyin Aslan’dan binlerin desteğiyle miting gibi adaylık açıklaması

İZMİR - Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın, Balçova Termal Tesisleri Kardelen salonundaki adaylık açıklamasına İzmir merkez ve çevre ilçelerinden binlerce kişi geldi. Salona giremeyenler, tesislerin bahçesinde açıklamayı takip etmeye çalıştı.



Aslan’ın kendisi de salona girmekte kalabalık nedeniyle zorlandı. Adaylık açıklamasına İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura, CHP’den bazı yöneticiler, muhtarlar, dernek ve sivil toplum temsilcileri de katıldı. Katılımcılara Türk bayrağı ve şapkalar dağıtıldı.


 
İstiklal Marşı ve 10'uncu Yıl Marşı’nın okunmasından sonra kürsüye çıkan Aslan, “Arkaya bakanlar asla önünü göremez. Ancak biz, geçmişten yararlanarak günümüzün ve yarınlarımızın güzel dünyasını, güzel İzmir’ini inşa edeceğiz. Mutlu insanlarını kucaklayacağız. Eğer bugün İzmir’in turizmden kentleşmeye, ulaşımdan çevreye, eğitimden sağlığa birçok sorunu varsa bu İzmir’in iyi yönetilmediğinin göstergesidir. Benim geçmiş saplantısıyla, olumsuzluklarla, insanlarla asla bir ilgim yoktur, olamaz. Hüseyin Aslan kardeşinizin dünü bugününe ve geçmişi de geleceğine kefildir. Ege-Koop bünyesinde oluşturduğumuz proje merkezinde, yurt içi ve yurt dışında geniş deneyime sahip, teknik kapasitesi yüksek uzmanlar; adeta İzmir’in problemlerini, kentsel sorunlarını, sosyal eksiklerini ve geleceğe dönük ihtiyaçlarını mercek altına alarak, sağlıktan ulaşıma, turizmden kentleşmeye, üretici ve tüketici odaklı sosyal piyasa modelinden tarımsal dönüşüme kadar 200 proje hazırlamış; bunlardan bir bölümü paylaşılmıştır” dedi.


 
“İZMİR SAHİPSİZ DEĞİL”
İzmir’e olan borcunu ödemek için adaylığa soyunduğunu belirten Aslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Çizdiğiniz bu muhteşem tablo karşısında güzel İzmir’imizin siz değerli insanlardan aldığım moral, destek ve güçle İzmir’in sahipsiz olmadığını, İzmir’in bugününe ve yarınına sahip çıkacak her zaman olduğu gibi yürekli, cesur ve kararlı evlatlarının var olduğunu görmek istiyorum. Çok kısa özetlemem gerekirse İzmir’in sahipsiz olmadığını kanıtlamak istiyorum. Dün bana ulaşan, İzmir’in güçlü, güvenilir bir araştırma kuruluşunun yaptığı kamuoyu yoklamasının sonucuna göre Ege-Koop’un İzmir’de tanınırlık oranı yüzde 85, benim kişisel olarak tanınmışlık oranım yüzde 54.5’tir. Bu arada siyasi parti ile ilişkili olmadan şahsıma oy vereceklerini söyleyenlerin oranı da yüzde 24.6’dır. Bu katıksız halk desteğini, toplumsal talebi göz ardı etmek sorumluluğunu kendimde görmediğim için bugün burada karşınızdayım. Hazırladığımız 200 projeyi uygulayabilmek için, işsizliğe çözüm getirebilmek için, İzmir’i Ege’nin, Akdeniz’in parlayan yıldızı haline getirmek için, huzurlu yaşam evleri, gaziler köyü, engelliler köyü gibi önemli projeleri hayata geçirebilmek için, İzmir’i birinci lige taşıyarak rekabet gücü yüksek, ufku açık, vizyonu geniş bir kent haline getirmek için bugünümüzün ve yarınımızın sigortası CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığımı duyurmak istiyorum.”
 
Aslan kentsel dönüşüm konusunda da değindi, 30 ilçede kentsel dönüşümü halkla beraber, hakça paylaştırarak yapacaklarının altını çizdi.
 
Bir dönem Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Ege Bölge Sorumlusu olan Aslan daha sonra hareketten istifa etmişti. Aslan CHP’ye aday adaylığı dosyasını geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na vermişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Volkan akca 3 Kasım 2013 Pazar 19:15

Sayın huseyın aslan kesınlıkle azız kocaoglundan yuz kat daha ıyı. Azız bey ıyı bır beledıye baskanı olsa karsısında rakıp olmaz tartısılmazdı. Bence huseyın aslan ızmıre cok sey katacak. Chp uyesı olması partı ıcın ayrı bır kaznanımdır. Yıllardır yazdıkları ve yaptıklarıylada kendısını ıspatlamıstır.

Yorumu oyla      13      15  
mutlu sencan 3 Kasım 2013 Pazar 18:21

Yuru huseyin bey yazilan maksatli yorumlara aldirmadan aslan gibi yuru. Bu sehirde bu zamana kadar yaptiklarin ortada ne senin ideolojini tartisirim nede is yapabilirligini. Aslan gibisin partimize guc katacaksin. Destekciniz

Yorumu oyla      14      15  
Gezi Ruhu... 3 Kasım 2013 Pazar 18:17

Hiç mi aklı yok Hüseyin Aslan'ın. Menemen'e aday adayı olsa belki şansı vardı ama şimdi yok. Bakın bu seçimler Türkiye’yi karanlığa sürükleyen , küçük bir azınlığı zenginleştiren, bu karşın milyonlarca insanı yoksullaştıran AKP rejimi ile halk sandıkta hesaplaşacak. Bu hesaplaşmadan Hüseyin Aslan Akp'ye karşı aday mı olacak. Tanımam kendisini ama EgeTVDe görüyorum İzmir'de aday adayı olmasını bile ayıplıyorum...

Yorumu oyla      18      8  
?????????????????????????? 3 Kasım 2013 Pazar 14:11

HER NE OLURSA OLSUN BEN H. ASLANA OY VERMEYECEĞİM KAZANIR KAZANMAZ BİLEMEM KAZANABİLECEĞİNİN PEKDE SANMIYORUM AMA KAZANABİLİRSE AMİNİM BİR ÇOĞUNDAN DAHA FAZLA HİZMET ÜRETEBİLİR ADAM İNŞAATÇI TOPLU KONUT PATLAMASI YAPABİLİR AMA .. NEDEN NEDEN NEDEN ????????

Yorumu oyla      25      11  
Ferhat 3 Kasım 2013 Pazar 11:34

Sayın kılıçdaroğlu gaflete düşükte Sarıgül ve hüseyin Aslan'ı aday yaparsa CHP bitmiş demektir.chp nin üyelerine hizmetkârlarına sevenlerine izmire çıkmayın eder CHP yi kökünden bitirirsiniz.

Yorumu oyla      24      10  
filiz yorgancıoğlu 3 Kasım 2013 Pazar 11:16

hüseyin aslan aday olursa....chp den kopar giderim...o kim ya?

Yorumu oyla      23      10  
Ahmet 3 Kasım 2013 Pazar 11:01

Hüseyin aslan Mustafa Sarıgül iki hırslı ihtirası para çıkar için herşeyi yapacak kadar ilkesiz .izmir bu kadar sahipsizmi bu adamı yönetecek vah İzmir vah eğer bu adama kaldıysak içler acısı.resimde gördüğünüz ekip izmiri ..........geliyolar

Yorumu oyla      44      13  
Talimat 3 Kasım 2013 Pazar 11:00

Hüseyin bey; Sarıgül'ün talimatı ile aday adayı olmak İzmir'de olumsuz tepki oluşturur.

Yorumu oyla      42      13  
ersin 3 Kasım 2013 Pazar 10:08

Yazıklar olsun diyorum, Sen CHP ye yeni üye ol kalk birde Büyük şehir belediye başkanlığına aday ol.Bu işe çanak tutanlara yazıklar olsun. CHP liyim ama Hüseyin Aslan aday olursa asla ve asla CHP ye oy yok.Mustafa Sarıgül ü de partide görmek istemiyorum. Aziz başkan aday gösterilmezse CHP İzmir de kaybeder.

Yorumu oyla      42      13  
Gariban 3 Kasım 2013 Pazar 09:59

CHP'nin kapısını bilmeyen CHP'den Büyük Şehir Belediye başkanlığına aday adayı? vay beeee bir koy bin al.

Yorumu oyla      44      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı aday aday Öncel’den EKAF’a ziyaret
Bayraklı belediye başkan aday adayı Murat Haluk Öncel Ege Karadeniz Federasyonunu ...
Bahçeli’den çok sert sözler: Malum PKK'lıya ödül verdin...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri'de aday tanıtım toplantısında ...
AK Parti'de Yorgancılar Gaziemir'e talip
Gaziemir Engelliler Dernek Başkanı Gülgün Yorgancılar, AK Parti’den Gaziemir ...
 
CHP’li 5 İzmir Milletvekili’nden 5 sert çıkış!
Güven ‘4 çocuk’u, Çıray Suriyeli mültecileri, Aksünger NSA’i Meclis’e ...
Yüksel’den İktisat Kongresi’ne sert eleştiri
CHP İzmir Milletvekili yazılı bir açıklama yaparak 5.İzmir İktisat Kongresi ...
Çıray Suriyeli mültecileri Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili, Sağlık Komisyonu ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray; ...
 
Erdoğan’dan Cumhuriyet mesajı: İzmir de bizim Marmaray da!
Başbakan Erdoğan Kızılcahamam kampında partililere seslendi. Bir saati ...
Ve Sarıgül ile Kılıçdaroğlu buluştu: Kahvaltı zirvesi
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan ...
CHP’li Güler: Türban kamuya girerse o devlete…
Güler: Türbanın devlet dairelerine girmesi, sınıflara, okullara öğretmen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva