HABERLER>POLİTİKA
13 Aralık 2014 Cumartesi - 11:16

Hotar: İdeoloji yok, politika yok, mücadele var!

Sosyal İşler Başkanlığınca Madde Bağımlılığı Eğitim Sempozyumu Gerçekleşti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, ''Geleceğimiz olan çocuklarımızı, gençlerimizi her türlü kötülükten korumak için hiçbir ideolojik ve politik ayrım gözetmeden hep birlikte işbirliği yapmalıyız" dedi.

Hotar: İdeoloji yok, politika yok, mücadele var!

AK Parti Genel Merkezde gerçekleşen toplantıya Sosyal İşler Birim Başkan Yardımcıları ve Milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda akademisyen katıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yetkilileri ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından talep edilen ve bu çerçevede düzenlenen eğitim programına KKTC Sosyal Hizmetler Dairesi Şube Sorumlusu, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı Başkanı, İş Kadınları Derneği Başkanı, İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri katıldı. Madde Bağımlılığı ile mücadeleye yönelik çalışmalar yürüten akademisyenler, çalışma alanları ile ilgili sunum gerçekleştirerek önerilerini paylaştı.
Sempozyumun açılışında konuşan Hotar, toplumsal adalet ve güvenliğin tesisi ve korunmasının devletin temel görevleri arasında yer aldığına dikkati çekti. Hotar, halkın huzur ve güven içerisinde geleceğinden emin, sağlıklı ve güçlü bir yapıda hayatını sürdürmesinin bu görevin hakkıyla yerine getirilmesine bağlı olduğunu söyledi. Hotar ''Bütün ülkeler için en önemli tehditlerden birisi olan bağımlılık, ülkemizde de büyük bir toplumsal sorun olarak karşımıza çıkmaktadır'' ifadesini kullanarak, bağımlılığın kişinin özgürlüğünü, kendine has olma özelliğini yitirdiği bir sonuç olduğunu belirtti.
 
Madde bağımlıları birbirlerini “görmedim, duymadım, bilmiyorum” dövmeleri ile tanıyor…
Sempozyumda Uyuşturucu kullanıcıları arasında geliştirilen dil alıcı ile satıcının kısa sürede birbirlerini tanımalarına imkân verdiği için oldukça tehlikeli olduğuna dikkat çekildi. Narkotik yetkililerine göre bu şekiller polis tarafından bilinse de madde bağımlılığı ile mücadele eden tüm kesimlerin bu işaretlerden haberdar olması önem taşıyor. Birçok çeşidi bulunmasına rağmen bugünlerde alıcı ile satıcıyı buluşturan en önemli işaret üç siyah nokta. Bu üç nokta “görmedim, duymadım, bilmiyorum” mesajı ile karşıdakine güven veriyor. Vücudun görünen bir yerine (genellikle ele) yapılan üç noktalı dövmeler vasıtasıyla alıcı ile satıcı birbirlerini hiç tanımadıkları hâlde her türlü ortamda iletişim kurabiliyor ve alışverişi gerçekleştirebiliyor.

Sempozyumdan çıkan ortak kanaat “daha hızlı, etkin ve yaygın bir mücadele”nin gerekliliği…

Eğitim programında göçen eden düşük gelirli ailelerin çocukları ve gençleri çok niteliksiz işlerde kayıt dışı çalışmakta ve belli bir süre sonra okul terkleri ve madde kullanımı riski ile karşı karşıya kaldıkları belirtildi. Bu riski azaltmak için öğrencilere verilen burs ve kredi imkânlarının başarı gözetmeksizin ilk ve orta öğretimdeki öğrencilere de verilmesi gerektiği ifade edildi.

Sempozyumda konuşulanlar arasından diğer dikkat çekilen konu da madde bağımlılığı ile mücadelede eğitimin çocuklarda ve gençlerde merakını uyandıracak nitelikten uzak, çok yönlü ve doğru yapılması gerektiği oldu.

Programda ayrıca 2015 yılında uygulamaya geçecek olan ‘Alo Uyuşturucuyla Mücadele Danışma ve Destek Hattı’nın tanıtımının iyi yapılması gerektiği, madde kullanan genç ve yakınlarının güvenini sağlaması açısından önemli olduğu belirtildi.

Son olarak, çok boyutlu bir olgu olan madde bağımlılığı ile mücadelenin Başbakanlığa bağlı bir kurum tarafından koordine edilmesinin önemi vurgulandı. Dolayısıyla madde bağımlılığı ile mücadelede en kısa sürede etkin, hızlı ve yaygın müdahalenin sağlanabileceği belirtildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den dünya sosyalistlerine lokum ikramı
CHP delegasyonu, Sosyalist Enternasyonal toplantısında tüm katılımcılara ...
Vekillere trafikte ayrıcalık, ömür boyu kırmızı pasaport!
Milletvekilleri için 'mezara kadar statü' olarak nitelenip daha önce tartışma ...
Özfatura: Tablo 12 Eylül ve 28 Şubat’ı aratmıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Özfatura, "Şu an Türkiye'de kesinlikle ...
 
Başkan Soyer anlattı: Kılıçdaroğlu ile ne konuştular?
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Başkanı Tunç Soyer ile dernek ...
Çıray: Bakanlık hekimleri hedefe koyuyor!
Çıray “AKP yönetimi Aile Hekimliği konusunda yaptığı yanlışları başka ...
Çavuşoğlu’ndan Rum Lideri ziyaret teklifi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'de kalp ameliyatı olan Rum lider Anastasiadis'i ...
 
Güven’den ‘hayati’ önerge: Gelecekten umutsuzluk…
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, ...
Kılıçdaroğlu: 90’lardan beri… Artık gına geldi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun TBMM ...
Bürokraside sandık trafiği: Kimler adaylığa göz kırpıyor?
Genel seçim öncesi siyasi partilerde milletvekili aday olmak isteyen birçok ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva