HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Mayıs 2010 Pazartesi - 00:00

Homeros’’a 10 yeni gölet

Bornova’’daki Homeros Vadisi’’ne büyüklükleri 12 bin metrekare ile 650 metrekare arasında değişen ve zeminleri jeotekstil malzeme ile kaplanacak 10 yeni gölet inşa ediyor.’

Homeros’’a 10 yeni gölet

Bornova’’daki Homeros Vadisi’’ne büyüklükleri 12 bin metrekare ile 650 metrekare arasında değişen ve zeminleri jeotekstil malzeme ile kaplanacak 10 yeni gölet inşa ediyor.’
 
İZMİR- Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılında hizmete açılan Homeros Vadisi, yeni gölet alanlarıyla genişliyor. Mevcut 8 gölete ilave olarak 10 yeni gölet daha yapmak için Nisan ayında başlayan çalışmalar kapsamında, gölet imalatları hızla sürüyor. 3 milyon 84 bin TL’’lik yatırımla Ekim ayında tamamlanması planlanan çalışmaların iş bitim süresinden önce  bitirilmesi hedefleniyor.
 
NELER YAPILIYOR?
Bornova Deresi üzerinde Kayadibi göletleri, Vadi ve Veterinerlik Arkası olmak üzere üç bölgeden oluşan Homeros Vadisi’’nde daha önceden oluşturulan 8 gölete ilaveten 10 yeni gölet daha yapılarak rekreasyon alanı genişletiliyor. İmalat çalışmaları, gölet yapılacak alanların kazısı, duvar yükseltme işlemi, suyu gölette tutabilmek ve membran malzemeyi korumak amacıyla gölet alanının kille çevrilmesi, jeotekstil malzeme ile kaplama, membran serimi ve yine jeotekstil malzemenin yapılmasını içeriyor. Tüm bu aşamalardan sonra gölet tabanı ve yan duvarlar betonlanarak kaynak sularının göletlerde tutulması sağlanacak. Göletlerin etrafı ahşap çitle çevrilecek.
 
İZSU Genel Müdürlüğü, Nisan ayının son haftasında başladığı çalışmalar kapsamında bugüne kadar 5 adet göletin bulunduğu Kayadibi bölümünde oluşturacağı 4 adet yeni göletin tesviye (kazı, duvar yükseltme) çalışmalarını tamamladı. 2 gölette ise membran yayma işlemine başladı. 1 göletin bulunduğu Veterinerlik bölümünde oluşturulacak 4 göletin tesviye işlemleri bitti. 2 gölette membran malzeme serimi ve betonlama işlemi devam ediyor. 2 adet göletin bulunduğu Homeros Vadisi bölümünde ise oluşturulacak 2 yeni göletin tesviye çalışmaları devam ediyor.
 
5 BİNDEN FAZLA AĞAÇ DİKİLDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun ’“İzmir kent tarihinin simge projesi’” olarak adlandırdığı ve Batı edebiyatının en önemli isimlerinden Homeros adına Bornova’’da hayata geçirdiği Homeros Vadisi Projesi, kısa sürede doğayla iç içe huzur bulmak ve piknik yapmak isteyen İzmirliler’’in gözde mekanı oldu. 7 kilometrelik vadi düzenlemesiyle Türkiye’’de bir ilk olan Homeros Vadisi,  2008 yılının Mayıs ayında İzmirliler’’in hizmetin açıldı. Göletlerin etrafı piknik alanı olarak düzenlendi. Bu alanlara 5 binden fazla çınar, akasya ve zakkum fidanları dikildi. Ayrıca bütün göletlerin etrafı, doğal dokuyla uyumlu ahşap çitlerle çevrildi. Yağışlı havalarda dere yatağındaki suyun akışını düzenlemek amacıyla doğal taştan bentler yapıldı. Rekreasyon alanına ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla Bornova merkeze 9 kilometre mesafede bulunan Kayadibi köyüne kadar olan mevcut asfalt yol, rekreasyon alanına ulaşacak şekilde genişletilerek tamamlandı. Ayrıca rekrasyon alanından Homeros'un yaşadığı rivayet edilen mağaranın bulunduğu bölgeyle bağlantılı yeni bir yol açıldı.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğal Yaşam Parkı’’na bir ödül daha
Sağlıklı Kentler Birliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin ’“Doğal ...
İzmir’’de erken ’‘kene teyakkuzu’’
Yaklaşan yaz sıcakları öncesinde ’‘kene’’ye karşı erken önlem alındı. ...
Konak’’tan yeni hizmet araçları
Konak Belediyesi uygulamaya başlattığı yeni hizmet araçları vatandaşın ...
 
Dostluk pekiştirdiler
Türk- Alman Dostluk Günleri’’nin ikincisi, Kültürpark 5 No’’lu Hol’’de gerçekleştirildi.’
Basmane renkli günler yaşadı
Konak Belediyesi, İzmir’’in en köklü mahallelerinden Basmane’’de gerçekleştirdiği ...
Güvenli su konusunda örnek oldu
15 milyon Euro’’ya 3 arsenik arıtma tesisi kurarak İzmir’’i sağlıklı ...
 
İki araba vapuruna 5 gün onarım
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş tarafından yapılan açıklamada; ...
İzmir Metrosu 10 yaşında
’“Bekliyoruz, bekletmiyoruz’” sloganı ile 22 Mayıs 2000 yılında hizmet ...
Büyükşehir’’e Japon konuklar’…
''Dostluk Gücü'' Derneğinin düzenlediği organizasyonlar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva