HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Nisan 2010 Salı - 00:00

Hayvan satış yeri sahiplerine sertifika eğitimi

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Veteriner Hekimler Odası işbirliğiyle 2ncisi düzenlenen eğitim seminerinde katılımcılara 5199 sayılı hayvan koruma kanunu ve uygulama yönetmeliği anlatıldı.’

Hayvan satış yeri sahiplerine sertifika eğitimi

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Veteriner Hekimler Odası işbirliğiyle 2ncisi düzenlenen eğitim seminerinde katılımcılara 5199 sayılı hayvan koruma kanunu ve uygulama yönetmeliği anlatıldı.’
 
İZMİR - Karşıyaka Belediyesi Konferans Salonu’’nda gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılış konuşmasını İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı ve Karşıyaka Belediye Meclisi Üyesi Serdar Aktop yaptı. Serdar Aktop konuşmasında şunları ifade etti: ’“5199 sayılı hayvan koruma kanunu ve uygulama yönetmeliği gereği ev ve süs hayvanları satış yerlerine tarım il müdürlüğü tarafından verilecek olan ruhsat için düzenlenen bu 2 günlük eğitim programı ile ilgili iş yeri sahiplerine çok önemli bir destek sağladık. Çünkü sadece bu sertifikaya sahip olanlar ruhsat başvurusunda bulanabilecek ve sadece bu sertifika sahipleri ruhsat alabilecek. Ayrıca yapılan denetimlerde bu sertifikaya sahip olmayan pet shop mağazaları kapatılacak. Odamız ve belediyemizin ortak onayını taşıyan ve kurs sonunda verdiğimiz sertifika böylesi bir önem taşıyor. İlçe belediyeleri arasında bu eğitimi düzenleyen tek belediye Karşıyaka Belediyesi. Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat Durak’’a bu eğitim programına verdiği destekten ötürü çok teşekkür ediyoruz. Eğitim seminerlerimiz devam edecek.’”
 
Sertifika eğitim programında; katılımcılara; İzmir Tarım İl Müdürlüğü’’nden veteriner hekim Figen Ayberk, İzmir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’’nden veteriner hekim Hasan Paşalı, Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’’nden veteriner hekim Andaç Uzer Gülen ve Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü’’nden veteriner hekim doktor Necla Türk tarafından; canlı hayvan satış şartları, CİTES sözleşmesi, Avrupa sözleşmeleri, 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve yönetmeliği, yaban hayatı, akvaryum balıklarının hastalıkları, bakımı ve beslenmesi, hasta hayvanların tanınması ve hayvanlarda zoonoz hastalıkları konularında eğitim verildi.
 
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak sertifika eğitim programına ve hayvanlarla ilgili gerçekleştirdikleri hizmet ve projelere değinerek şunları söyledi: ’“Hayvanlar doğadaki dostlarımızdır. Sokak hayvanları ya da sahipli hayvanlar fark etmeksizin sürdürdüğümüz çalışmalar toplum sağlığına da katkı sağlıyor. Hayvanların aşılanması, kısırlaştırılması ve hasta olanlarının tedavisi gibi hizmetler hem doğadaki dostlarımızı hem de toplumu sağlıklı ortamlarda buluşturuyor. Hayvan satış yeri sahiplerine yönelik olarak düzenlediğimiz sertifika eğitim programı da; hayvanlar, hayvan sahibi olmak isteyenler ve hayvan satışı yapan iş yerlerinin yasal, sağlıklı ve güvenli bir ortamda bir araya gelmesi için büyük bir önem taşıyor. Hizmetlerimize her zaman aynı toplumsal duyarlılık, sorumluluk ve görev bilinciyle devam edeceğiz.’”
 
Karşıyaka Belediyesi ekipleri; ilçe sınırları içinde yer alan Yamanlar köyünde 9 Nisan Cuma günü ve Sancaklar köyünde de 12 Nisan Pazartesi günü sahipli ve sahipsiz hayvanlara ücretsiz kuduz aşısı yapacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İnce sıkıntılı geçen bir yılı anlattı
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, bir yıllık görev süresini ...
Büyükşehirden kentsel dönüşüm atağı
Kentsel dönüşüm uygulamalarını Kadifekale’’den sonra Cennetçeşme ve ...
İzmir için CHP-Ak Parti ’‘koalisyonu!’’
CHP’’li ve Ak Partili TBMM Plan-Bütçe Komisyonu üyesi İzmir milletvekilleri, ...
 
Başkanlar ve eşleri stres attı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun eşi Türkegül ...
Bayraklı Meclisi’’nde kavga çıktı!
Belediye’’nin Nisan ayı meclis toplantısı hararetli geçti. Başkan Karabağ ...
İl Genel Meclisi encümenlerini seçti
İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci başkanlığında yapılan ...
 
Bayraklı deprem etüt merkezine kavuştu
Bayraklı Belediyesi, binaların depreme karşı dayanıklılığını ölçeceği ...
Başkan Şenol Kocaoğlu'nu ABD'ye benzetti!
Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, görev sırasında geçen 1 yılın değerlendirmesini ...
Konak’’ta hedef, sorunsuz okullar
Konak Belediyesi, ilçe sınırlarındaki okulların dertlerine çare oluyor.’
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva