HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Nisan 2010 Salı - 00:00

Başkan İnce sıkıntılı geçen bir yılı anlattı

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, bir yıllık görev süresini değerlendirdi. İnce, önceki dönem soruşturmaları için el konulan dosyaların eksikliği nedeniyle 5 ay iş yapamadıklarını söyledi.’

Başkan İnce sıkıntılı geçen bir yılı anlattı

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, bir yıllık görev süresini değerlendirdi. İnce, önceki dönem soruşturmaları için el konulan dosyaların eksikliği nedeniyle 5 ay iş yapamadıklarını söyledi.’
 
İZMİR- Güzelbahçe Belediyesi’’nde Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Güzelbahçe’’nin bir yıllık icraatlarının da anlatıldığı meclise Güzelbahçe’’de bulunan siyasi parti liderleri ve üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve Güzelbahçeli vatandaşlar da davet edildi. Katılımın yoğun olması dikkat çekti. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce 2009 çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptıktan sonra, geçen bir yılın tablosunu çizdi.
 
DOSYALARIN YÜZDE 30’’U HALA GELMEDİ
Göreve geldikleri günden bugüne kadar belirli sıkıntılarla karşılaştıklarını belirten Başkan İnce, ’“Bizim için ilk beş ay ciddi sıkıntılarla geçti. İmar arşiv dosyamızın olmayışı büyük sıkıntılar çekmemize neden oldu. Vatandaşın istek ve taleplerine bir süre cevap veremez duruma geldik. On yıllık imar arşiv dosyamıza el kondu. Dosyalarımızın %30’’hala gelmedi. Hacizli mallarımız yüzünden yapmak istediğimiz bazı projeleri yapamıyoruz. Birçok taşınmaz mülkümüz üzerinde haciz konduğu için işlerimizi yapmıyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu’’na olan borçlardan dolayı İller Bankası’’ndan bütçemizde kesintiler geldi’” diye konuştu.
 
’“DURMADIK, ÇALIŞTIK’”
Geçirdikleri sıkıntılara rağmen belediyedeki uyum ve çalışmayı hiçbir zaman aksatmadıklarını belirten Başkan İnce, ’“Tüm zorluklara rağmen çalışanlarımız, vatandaşları mağdur etmemek için ellerinden geleni yaptı. Dosyalarımızın gelmesiyle belediyemizdeki işler yavaş yavaş düzelmeye başladı. İmar çalışmaya başlayınca belediye de bir hareketlilik başladı. Personelimizdeki eksiklikleri tamamladık. Teknik eleman eksikliğini giderdik. Bununla birlikte ileriki dönemlerde yapacağımız projeleri şekillendirmeye başladık’” dedi.
 
Güzelbahçe sınırları içindeki tüm yeşil alan, park ve ana kavşaklarda yeşillendirme çalışmaları yaptıklarını anlatan Başkan İnce, ’“İşlerin aksamaması için ekiplerimiz bir an bile durmadı. Tüm park ve bahçelerimizde mevsimlik çiçek dikimleri gerçekleştirildi. Fen işlerimiz Güzelbahçe’’de asfaltsız, parkesiz alan bırakmadı. Şimdiye kadar 10 bin metrelik yol açıldı, 10 bin metrekare parke taşı döşemesi yapıldı, 1000 metre yağmur suyu drenaj borusu döşenerek Güzelbahçe’’deki alt ve üst yapıda iyileştirmelere gittik. Kendi imkanlarımız dahilinde Güzelbahçe’’yi değiştirip güzelleştirmeye çalıştık. İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin bizlere kazandırdığı Yelki Çok Amaçlı Spor Salonu önemli projelerimizdendir’” diye konuştu.
 
YENİ DÖNEM YENİ PROJELER
Önlerindeki dört yıllık süreçte yeni projelerini hayata geçireceklerini vurgulayan Başkan İnce, ’“Önümüzdeki yıllar atılım yılı olacak. Kültürel ve sosyal açıdan önemli projeler yapacağız. Yine Büyükşehir Belediyemizin yapacağı modern ve hijyenik mezba Güzelbahçe’’nin ve çevre ilçelerin önemli bir yükünü taşıyacak. Gırgırcılar derneği başkanımızın da çok itinayla üzerine düştü büyük bir balıkçı barınağını Güzelbahçe’’ye kazandırmayı düşünüyoruz. Böyle önemli bir limanda modern bir balıkçı barınağı birçok balıkçı teknesini de kendisine çekerek Güzelbahçe’’ye önemli katkılar sunacaktır. Yaptığımız protokollerle sanayi sitemizin kurulması için gerekli işlemleri tamamlıyoruz. Bunların dışında Yalı Mahallesi, Tarık Sarı Caddesi, Maltepe Mahallesi’’ne park kazandıracağız. Kahramandere Mahallesi’’nde bulunan cumartesi pazarında iyileştirmeler yapıp, Yalı Mahallesi’’ndeki Salı pazarını da daha modern kapalı bir pazar yapmayı hedefliyoruz. Yakın bir zamanda kent konseyinin devreye girmesiyle halkımızın sorunlarını daha da yakından dinleme fırsatı bulacağız. Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ile yardım etmek isteyen gönüllü vatandaşlarımız arasında bir köprü niteli taşıyacağına inandığımız Gıda Bankası projesini faaliyete geçireceğiz. Şehre çok yakın sahil beldelerinin içindeyiz. Vasıflı bir göç yaşıyoruz. Emekli ve gelir düzeyi yüksek kesim, ilçemizi tercih ediyor. Güzelbahçe’’nin yeşil ve mavi dokusunu bozmadan, günübirlik turizmi canlandırmayı hedefliyoruz. Plajlarımızı işlevsel hale getireceğiz. Merkezdeki yoğun yapılaşma ve gürültüden kaçanlar, dinlenmek için ilçemizi tercih edecek. Güzelbahçe’’yi ileriki yıllarda İzmir’’in en gözde mekanı haline getireceğiz’” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehirden kentsel dönüşüm atağı
Kentsel dönüşüm uygulamalarını Kadifekale’’den sonra Cennetçeşme ve ...
İzmir için CHP-Ak Parti ’‘koalisyonu!’’
CHP’’li ve Ak Partili TBMM Plan-Bütçe Komisyonu üyesi İzmir milletvekilleri, ...
Başkanlar ve eşleri stres attı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun eşi Türkegül ...
 
Bayraklı Meclisi’’nde kavga çıktı!
Belediye’’nin Nisan ayı meclis toplantısı hararetli geçti. Başkan Karabağ ...
İl Genel Meclisi encümenlerini seçti
İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci başkanlığında yapılan ...
Bayraklı deprem etüt merkezine kavuştu
Bayraklı Belediyesi, binaların depreme karşı dayanıklılığını ölçeceği ...
 
Başkan Şenol Kocaoğlu'nu ABD'ye benzetti!
Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, görev sırasında geçen 1 yılın değerlendirmesini ...
Konak’’ta hedef, sorunsuz okullar
Konak Belediyesi, ilçe sınırlarındaki okulların dertlerine çare oluyor.’
’“Haydi Karşıyaka sen de bırakabilirsin’”
Karşıyaka Belediyesi, sigarayla mücadele için ’“Haydi Karşıyaka Sen ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva