HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Nisan 2010 Pazartesi - 00:00

Başkan Şenol Kocaoğlu'nu ABD'ye benzetti!

Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, görev sırasında geçen 1 yılın değerlendirmesini yaptığı toplantıda ilçenin geleceğine ilişkin sayısız projenin müjdesini verdi. ’

Başkan Şenol Kocaoğlu'nu ABD'ye benzetti!


Toplantıya Şenol'un Kocaoğlu'yla uyumunu anlattığı sözler damga vurdu.

Yusuf Kırbiç/Egedesonsöz ’– Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol görev süresinde geride kalan 1 yılı değerlendirdi. Başkan Şenol, Gaziemir İncir Cafe’’de yapılan basın toplantısında bugüne kadar ilçe gerçekleştirilen hizmetleri anlatırken, geleceğe ilişkin sayısız projenin de müjdesini verdi.

Gaziemir’’in geleceği  çok parlak
Gaziemir Belediye Başkanı  Halil İbrahim Şenol, başkanlıkta 1 yılı geride bıraktı. 1 yılda eğitimden sağlığa birçok projeye imza atan Başkan Şenol Gaziemir’’i marka kent yapmaya hazırlanıyor.

Hastane ve Havacılık Okulu yolda’…
Bir yıl kadar kısa bir sürede birçok proje için somut adım attığını ifade eden Halil İbrahim Şenol, üç ana hedefi olduğu ve bunların adımlarının atıldığını müjdesini verdi.

Başkan Şenol’’um bir yıla sığdırdığı üç önemli projesi hayat aşamasın da...

Projelerini anlatan Gaziemir Belediye Başkanı şunları söyledi:
’“Birincisi, eksikliğini hissettiğimiz hastanemizi kurmaktı. Bunun için gerekli proje çalışmalarını son aşamaya getirdik. 2 ay içersinde temellerini atıyoruz ve tahmini 1 buçuk yıl sonra bölgemize kazandırıyoruz. İkincisi, kent vizyonuna uygun bir Havacılık Yüksek Okulu’’nu ilçeye kazandırmaktı. Bu proje için de projemizi tamamladık ve inşaatına başladık. En kısa sürede tamamlayacağız ve önümüzdeki yıl öğrenci alımlarına başlayacağız’” dedi.


Üçüncü olarak da yardıma muhtaç ailelere destek amaçlı Gıda Bankası oluşturmak olduğunu söyleyen Başkan Şenol göreve geldikten sonra bu projesini hayata geçirmişti. Şenol, ’“Gıda bankamızı da oluşturduk. Her gün ihtiyaç sahibi ailelere yardım edebilecek kapasiteye ulaştık. Bir yıl gibi kısa bir sürede, onca sıkıntıya rağmen kafamızdaki projeleri tek tek hayata geçirdik. Bu bizim için başarı sayılır. Bunları yaparken, diğer zorunlu hizmetlerimizi de aksatmadık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak kentin çehresini yenilemeye çalışıyoruz. Başkan Aziz Kocaoğlu’’nun büyük desteğini arkamda hissediyorum. Bir yılda tüm sokaklarımızı şantiye gibi çalışır hale getirdik’”diye konuştu.

’“Sorun parasızlık ama Belediyecilik benim işim’”
Bir yıllık değerlendirme toplantısında belediyenin en büyük sorununun içinde bulunduğu borçlar olduğuna değinen Halil İbrahim Şenol, 20 Milyon TL’’ye yakın borçları olduğunu da açıkladı.

Başkan Şenol, ’“ Borçların üzerine ek borç yapmamaya özen gösteriyoruz. Göreve geldiğimizde ilk işimiz, personelimizin bu konudaki mağduriyetini gidermek oldu. Çalışanlarımızda, yüzde 95 bir memnuniyet sağladık. İlçedeki işsizlik oranından kaynaklanan sıkıntılar için de çözüm arayışındayız. CV bankamızı oluşturduk ve her fırsata işsiz vatandaşlarımıza iş kapısı aralamak için çalışıyoruz. Şuana kadar 300 Gaziemirli’’ye imkanı sağladık. Ben belediyecilik işini biliyorum, bu konuda mütevazı değilim. Hayata geçirmek istediğimiz projeler Gaziemir’’e yeni bir gelecek kazandıracak nitelikte’” dedi.

’“Cazibe Merkezi Gaziemir’”
Gaziemir’’in cazibe merkezi olma yönünde emin adımlar attıklarını vurgulayan Başkan Şenol,  kentsel dokunun her geçen gün geliştiğini anlattı. Büyükşehir Belediyesiyle de uyum içinde çalıştıklarına dikkat çeken Halil İbrahim Şenol, yağmur kanallarının yapıldığını, 5 üst geçit için ihalelerinin tamamlandığı kenti günden günde zenginliklerle büyüteceklerinin altını çizdi.

Başkan Şenol ve ekibi ile basın bir arada...

’“Fuar, Kongreler ve Karavan Turizmi’”
Şenol, Fuar’’ın Gaziemir’’e taşınmasıyla bölgenin kongre ve fuarlar alanı olarak değerlendirileceğini, beş yıldızlı otellerde yapılarak kentin önünün açılacağını söyledi.

Sarnıçta karavan turizmi adımlarına başlandığını müjdeleyen Başkan Şenol, ’“ 3000 hertarlık alanımızda vatandaşlarımızı doğayla baş başa bırakacağız. Doğaya uygun çalışmalarımızda hiçbir,r betonarme olmayacak. Karavan Turizmi başlatarak bölgeye yerli yabancı turisti ve öğrencileri çekmeyi hedefliyoruz. Seçim zamanın da da söylediğim gibi Gaziemir’’de nüfusu kadar ağaç dikilecek. Şuana kadar 10 bin ağaç ekildi ve geri kalan görev süremizde bölgemizde yaşayan her vatandaşımız bir ağaç sahibi olacak’”dedi. Bölgede doğaya önem veren Başkan Halil İbrahim Şenol, turizme de katkı sağlamak amacıyla tarihi ön plana çıkartıyor. Bölgede 1920’’den kalan şarap fabrikalarını ve bu gibi tarihi değer taşıyan yapılara restorasyon çalışmalarını başlattı.

Şenol, Gaziemir’’in 10 yıl içinde gelişimini tamamlayacağını ifade ederek ’“Gaziemir’’i, İzmir’’in bir giriş kapısı olmaktan çıkartıp, cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. İlçenin tarihini ve turistik özeliklerini harekete geçireceğiz. Geçmişimizde adı olan ünlü isimlerin rölyeflerini hazırlayarak, alanlarımızda sergileyeceğiz’” diye konuştu.

Öte yandan Gaziemir’’in 1 yıllık değerlendirme toplantısında bir gazetecinin, "Örgütle uyumlusunuz. İlçe örgütünüzle sorununuz yok. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı ile de sorununuz yok. Hatta sık sık teşekkür ediyorsunuz, bazı ilçe belediye başkanları gibi medya üzerinden ya da farklı şekilde kavga etmiyorsunuz. Bu uyumlu grafiği neye borçluyuz?" şeklindeki soruya Şenol ilginç bir yanıt verdi.

ÖRGÜTLE OMUZ OMUZAYIZ
Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy ile sorunları olmadığını anlatan Şenol, "Bizim tüzüğümüze göre meclis öncesi grup toplantılarına sadece ilçe başkanı katılır. Ben bir yıldır tüm grup toplantılarını partide yapıyorum. Ve tüzüğün aksine sadece ilçe başkanı değil kadın kolları, gençlik kolları başkanı, yöneticilerimiz de katılır. Bu belki de Türkiye'ye yeni bir model olacak uyum örneğidir. Çünkü belediyeyi yönetirken parti örgütünü de işin içine sokmak gerekiyor. Ben de onlarla omuz omuza bunu yapmaya çalışıyorum" dedi.

AMERİKA İLE KAVGA ETMEM
Sorunun devamındaki 'Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile uyumu' konusuna ayrıca yanıt veren Şenol, CHP'nin ikinci Genel Başkanı ve Milli Şef lakaplı İsmet İnönü'nün bir sözüyle durumu örnekledi.
İnönünü'nün ABD ile Türkiye arasındaki ilişki üzerine yaptığı, "Amerika ile siyaset yapmak zordur. Amerika ile siyaset yapmak ayı ile yatağa girmek gibidir" sözüne atıfta bulunarak, "Bu sözü örnek alıyorum. Ne ayı ile yatağa girerim. Ne de Amerika ile kavga ederim" dedi.

EKREM BULGUN'U DAVET ETTİK, GELEMEDİ
Başka bir gazetecinin Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın toplantısını örnek gösterip, CHP İzmir İl Kongresi'ne atıfta bulunarak, "İl Başkanı Ekrem Bulgun'un neden toplantıda olmadığı" yönündeki sorusu üzerine de Şenol, "Davet ettik. Ancak programındaki yoğunluk nedeniyle katılamamış. Bizim İl kongresi sürecindeki duruşumuz farklıydı. Ekrem abiyle sorunumuz yok. Hatta Ekrem Abi'nin Alsancak'taki ofisine giderseniz orada iki fotoğraf görürsünüz. Biri benim ve İlçe Başkanım Yüksel Demirsoy'la birlikte olduğu fotoğraftır. Biz bu süreçte tamamen farklı nedenle çıktık. Bize göre çıkışımız anlamlı ve de başarılıydı. Başkalarına göre kayıp olabilir" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’’ta hedef, sorunsuz okullar
Konak Belediyesi, ilçe sınırlarındaki okulların dertlerine çare oluyor.’
’“Haydi Karşıyaka sen de bırakabilirsin’”
Karşıyaka Belediyesi, sigarayla mücadele için ’“Haydi Karşıyaka Sen ...
Balçova Belediyesi’’ne ’“Engel Yok’” sertifikası
 
60 kadının iş mutluluğu
Organik Oyuncak Projesi’’nden mezun olan 60 kadının bugüne kadar yaptığı ...
Gültepe ve Torbalı’’ya ’“kültür merkezi’” müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi; Bornova, Çiğli ve Altındağ’’dan sonra ...
İZSU, yağmur suyu için 15 milyon TL harcayacak
8 ilçede toplam 23 kilometre uzunluğunda yeni yağmursuyu kanalı döşemek ...
 
Öğrendiklerini öğrettiler
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları arasında ...
Kuyumcular Odası ’‘derdini’’ Tartan’’a anlattı’…
İzmir Kuyumcular Odası'nın yeni seçilen yönetimi ziyaret sırasında ...
Büyükşehir’’den Seferihisar’’a 23 milyonluk destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Yavaş Kentler Birliği’’nin Türkiye’’deki ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva