HABERLER>POLİTİKA
15 Mayıs 2011 Pazar - 09:35

Günay: Sanıyorum EXPO 2020 İzmir'de olacak

Bakan Günay, Levent Marina’da gazetecilere verdiği kokteylde EXPO ile ilgili açıklamalarda bulunurken Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ne yaptı açıkla sorusuna yanıt verdi.

Günay: Sanıyorum EXPO 2020 İzmir de olacak

İZMİR - Bakan Günay, eşi Gülten Günay ile birlikte 26 ülkeden 67 basın mensubuna Levent Marina içerisindeki Sipari Restaurant'ta kokteyl verdi. Kokteylde yabancı basın mensuplarıyla sohbet eden Bakan Günay, sanatçı Kadir İnanır'ı da yabancı gazetecilere takdim etti.
    
Kokteyl sonrasındaki yemekte bir konuşma yapan Günay, şunları söyledi: ''İzmir Meryem'in vatanı olan bir şehir. Onun evi burada. Meryem'in evi olan bu topraklarda sizi konuk etmek istiyoruz. İzmir'i dünyanın dört bir tarafından gelmiş olan basın mensuplarına tanıtmak ve bu tanıtımın İzmir'in turizm potansiyeline fayda sağlamasını gerçekleştirmek istiyoruz. Şimdi İzmir'i önemli bir hedefe hazırlıyoruz. EXPO 2020 için hazırlıyoruz ve sanıyorum ki 2020 EXPO'su İzmir'de gerçekleşecek ve bu İzmir'in dünyada tanıtımına çok özel bir katkı yapacak. Bu akşam İzmirliler'e verdiğim sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. 26 ülkeden 70 civarında gazeteci İzmir'in konuğu olacak. Kendilerini ağırlayacağız. İzmir'in tanıtımı konusunda güzel bir organizasyonu üstlenmiş olacağız.''
Konuşmasının ardından Bakan Günay, İzmir Saat Kulesi fotoğrafını yabancı bir kadın medya mensubuna verdi. Yemeğe İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir'deki basın yayın kurumlarının temsilcileri de bulundu.

Yakında açıklarım    
Bakan Günay, kokteylin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisi hakkında yaptığı açıklamalarla ilgili soruları yanıtladı.Kocaoğlu'nun İzmir'e yönelik projeler ve maliyetleri konusunda kendisini açıklamaya davet ettiğinin hatırlatılması üzerine Günay, ''Yaptıkları iki tane sokakla üç tane bina sağlıklaştırması bir tane de kazı. 15 tane kazı yapıyorum. Yapamadıkları her işleri tamamlayacağım merak etmesinler. İzmir'in yönetiminden ben sorumlu olayım bakın neler yapacağım göreceksiniz'' diye konuştu. Kente ne kadar yatırım yaptıklarıyla ilgili bir soruya da Günay, ''Yakında söylerim'' yanıtını verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirköyü 16 Mayıs 2011 Pazartesi 11:23

bakan kesinlikle haklı aziz başkan hükümetten yardım istedi bakan kaç defa bunun için izmire geldi aziz başkan muhatap bile olmadı sonrada para vermediler kardeşim sen iş birliği yaptınmı ki hükümetle yönetici bahane bulmaz çözüm bulur chp ye hiç bir inancım kalmadı vekil listeleri tam bir kaos gazeteciler üst sıralarda gazeteciyle yönetir artık türkiyeyi yurtttan sesler korosu ne güzel yaa oy falan yok artık...

Yorumu oyla      14      7  
kaos 16 Mayıs 2011 Pazartesi 09:02

Burası İzmir diyenler;herhangi bir parti adına hareket etmiyorum.İzmir geri kaldı bunu nasıl çözeriz bırakın hükümet veriyor vermiyor,ilçe belediyeleri merkez belediye aşırı kuralcı ve katı vatandaşa zorluk çıkarmayı kendilerine görev edinmişler,park bahçe açmak dışında ulusal projeleri yok olmayı bırakalım düşünce bile açıklamıyorlar

Yorumu oyla      15      8  
göçmen 16 Mayıs 2011 Pazartesi 08:23

izmirde akepe ağzıyla paldır küldür "basarız parayı yaparız inşaatı kazıyı" tarzıyla siyaset yapanlar finalde hep aynı sonu yaşarlar.... sayın günay üzgünüm ama biz bu sokakların insanlarını milletvekili yapıyoruz....

Yorumu oyla      14      7  
ngd 15 Mayıs 2011 Pazar 19:59

Kocaoğlu doğru söylüyor.Ankara belediyesi metroyu 17 yılda tamamlayamadı.Geçenlerde Gökçek metroyu hükümet bitirsin diyerek,törenle protokol imzaladı.Yani ben bitiremedim,hükümet bitirsin imzası..Akepe ve günay İzmir'liyi aldatamaz.Burası İzmir,makarna dağıtmaya benzemez.

Yorumu oyla      20      7  
Ahmet Çiğdem 15 Mayıs 2011 Pazar 16:26

Gayretli CHP'liler Sayın Aziz Kocaoğlu için olumlu sıfatlara ihtiyacınız olabilir ama bu sıfatların içinde hizmet yapan, çalışkan, sorun çözen Belediye başkanı olamaz.Olur siz söylersiniz siz inanırsınız. Ha siz söylersiniz ama İzmir'li güler. Sanki Priştinayı anlatıyorlar. Metroyu bitirme körfezi kokut. Yaptım diye de Priştina'nın eseri Adnan Saygun'u say. Olmaz bu sefer yemeyeceğiz.

Yorumu oyla      15      21  
saner 15 Mayıs 2011 Pazar 14:13

Sayın bakanın korkusu artık belli ki sardı tüm statükoyu ve saltanat sahiplerini.ama inanın korkunun ecele faydası yok günay rüzgarı izmiri aldı gidiyor.sayın bakanın Cesur Yürekliliği tescillendi..ve 7 -8 yaş çocukları dahi ağızlarda bağırmaya başladı buda gösteriyor ki inanç ve doğruluk adına günay izmirin gönlünde yer aldı..tüm annelere sevgimiz sonsuz yorumların ve siyasetin annelerle anılması hiç bir kesime yakışmaz ve siyasette kullanılması hoş değildir.Son olarak ;hürrüyet,bereket ve adalet adına Günay..

Yorumu oyla      14      23  
Hüseyin Kaya 15 Mayıs 2011 Pazar 13:31

Meryem Ana´ya Meryem denmez. Biri bunu Bakana anlatsin. " Ana " kelimesini aklindan cikarmasin.Ne demek " burasi Meryemin Vatani"

Yorumu oyla      25      9  
izmirli 15 Mayıs 2011 Pazar 13:19

geçen dönem nerde aday olduysan ordan ol siz aziz i ağzınıza alirken destur çekin

Yorumu oyla      27      7  
davut 15 Mayıs 2011 Pazar 11:40

Ertuğrul Günay İzmir adaylığına bir türlü alışamadı. Kendisi hakkında CHP'lilerin döneklik iddialarından da müthiş etkileniyor. Saçma sapan konuşuyor. Aziz Başkan yerden göğe kadar haklı, İzmir ilindeki arkeolojik kazıların tamamını, görevi olmamasına rağmen İzmir Belediyesi sırtlamış götürüyor. Agora kazılarını başkan sürdürüyor, Foça kazıları, Simirna kazıları ve Yeşilova kazıları Başkanın destekleri ile yürüyor. Bilmeyen sorup öğrenebilir. Buna rağmen Bakanın konuşmaları hoş değil. Aziz Başkanın gayreti ile Türkiye’nin en mükemmel konser salonu Ahmed Adnan Saygun Salonu İzmir’e kazandırıldı. Bu salonun açılışından herhalde Ertuğrul Günay'ın ve İzmir Valisinin haberleri yoktu. Birçok dandik açılışa giderlerken oralara uğramaya tenezzül etmediler. Türkiye'nin en mükemmel Opera Salonu da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafında inşa edilecek. SAYIN BAKANIN BUNLARDAN DA HABERİ YOK HERHALDE.

Yorumu oyla      39      12  
pascal 15 Mayıs 2011 Pazar 10:48

izmir anaların şehridir.meryem ana burda,zübeyde ana burda,benim anamda burda,seninkinide al gel günay bakanım :-))

Yorumu oyla      37      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günay: Sandığa gömüldüler, çıkamıyorlar
Torbalı’da bir dizi etkinliğe katılan, Balçova’da ise ANAP’tan 200 kişinin ...
Cihaner: Ergenekonculara oy moy yok!
CHP adayı İlhan Cihaner, “Ergenekon” soruşturmasında ele geçen bombaların ...
Erdoğan: Yalan Rüzgarı'nda başrol oyna
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun televizyonda tartışma önerisine Başbakan Erdoğan’dan ...
 
Kılıçdaroğlu: O bakanları açıklamassan namertsin
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankırı'da Başbakan Erdoğan'a yüklendi.
Erdal Kalkan korkuttu!
AK Parti İzmir Milletvekili ve 2. Bölge 3. Sıra Vekil Adayı Kalkan’ın, ...
'En çok çiftçi zarar gördü’
Hükümetin yanlış politikaları nedeniyle toplumun birçok önemli kısmının ...
 
‘Günay yüzü kızarmadan nasıl oy istiyor?’
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Aytun Çıray 2005 yılında kapısına ...
Güçbirliği’nden miting gibi açılış
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 2. bölge bağımsız milletvekili adayı Doğu ...
Günay: İzmir sihirli bir el bekliyor
İzmir Genç İşadamları Derneği tarafından düzenlenen “EXPO 2020 Hedefinde ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva