HABERLER>POLİTİKA
14 Mayıs 2011 Cumartesi - 19:09

Cihaner: Ergenekonculara oy moy yok!

CHP adayı İlhan Cihaner, “Ergenekon” soruşturmasında ele geçen bombaların kendi soruşturmasına ait olduğunu söyledi. Cihaner, ''Faili meçhullerse, darbelerse Ergenekon'a karşıyız. Ergenekoncuya oy yok'' dedi.

Cihaner: Ergenekonculara oy moy yok!

DENİZLİ - Milletvekili adayı Cihaner, seçim bölgesi Denizli'de gençlerle bir araya geldi. Esnaf Sarayı Toplantı Salonu'nda gençlerin sorularını cevaplandıran İlhan Cihaner, konuşmasının başlaması ile birlikte ceketini çıkararak, "Yumurta atarsanız, kuru temizlemeci parası vermeyelim" deyince gençlerden alkış aldı. Toplantıya katılan bir gencin, "Planlanan darbe girişimlerine zemin hazırladığınız iddia ediliyor. Buna paralel olarak demokrasiye sekte vurmakla suçlanıyorsunuz. Bunca demokrasiye, hukuka aykırı iddia varken, neden aday olmak için aklanmayı beklemediniz?" sorusu üzerine Cihaner, dava dosyasının yaklaşık bir yıl boyunca hukuka aykırı bir şekilde gezdirildiğini belirtti. Cihaner, "Hala dava dosyası ile ilgili yazışmalar, yargılamayı yapacak mahkemeye gönderilmedi.
 
Bahsettiğiniz iddialar dokunulmazlık kapsamında olan iddialar değil. Anayasaya göre bu tarz suçlamalarla ilgili olarak yapılan soruşturmalar, dokunulmazlıktan önce başlamışsa o soruşturmalar devam eder. Nitekim Ahmet Türk ve BDP'li bazı milletvekilleri, vekilken davaları bitti ve dokunulmazlıkları kaldırıldı" diye konuştu.
 
Tek amacının yargılanmak olduğunu söyleyen İlhan Cihaner, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hiç kaçmadım. Ancak engelleniyoruz. Bu hukuksuz kararı veren, ideolojik bir bakış açısıyla yargılamayı yürüttükleri çok açık olan özel yetkili yapılanmalardır. İkincisi Adalet Bakanlığı'dır. Benim hakkımdaki iddiaların üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hala Adalet Bakanlığı benden savunma istemedi. Ellerinde bekletiyorlar. Hakim ve savcılarla ilgili olarak çok basit iddialar, yani bir hakimin başka bir hakime hakaret etmesi gibi iddialarda hemen müfettiş gönderilir, raporlar düzenlenir ve gereği olan yapılır.
 
Adalet Bakanlığı bizim yargılanmamızı istemiyor. Bizim bu şaibe ile yaşantımıza devam etmemizi istiyor. Çünkü o dosya kamuoyunun bilgisine sunulursa ihaleye fesat karıştırmış bakanlar ortaya çıkacak. Filistin'e, Kur'an Kursu yapımı diye yoksul insanlardan toplanan paraların kimlerin villalarına gittiği ortaya çıkacak. Hangi bakanların vergi kaçırdığı ortaya çıkacak. Belediye, imar olanaklarının kimlere peşkeş çekildiği ortaya çıkacak."
 
YARGILAMA SÜRECİ DEVAM EDECEK
Kendisiyle ilgili yargılama sürecinin devam edeceğini belirten CHP Denizli milletvekili adayı Cihaner, "Siz bana, bu iddialardan aklanıp gelin diyorsanız, size katılırım. Bu sorunun aynısının başbakana da sorulmasını isterim. Akbil'den aklan gel, İsviçre'deki banka hesapları iddiası var, aklan gel. İçişleri bakanının küçük çocuklara düşkünlüğü ile ilgili iddialar var. Bunlar benim iddialarım değil, yanlış anlaşılmasın. Bunlar, Wikileaks'te yayınlanan iddialardır" şeklinde konuştu.
 
"HİÇKİMSENİN BİLMEDİĞİ BİR ŞEY SÖYLEYEYİM"
Bazı yerlerde bulunan el bombaları ve silahlarla ilgili açıklamalarda da bulunan Cihaner, "Size kimsenin bilmediği bir şey söyleyeyim. Bu el bombaları ne biliyor musunuz? O el bombaları o tutuklama nedeniyle benim elimden alınan başka bir soruşturmaya ait el bombalarıdır. Onlar da Maraş ya da Sivas olayları sonrasında olası bir iç savaşta köylere, muhtemelen kontrgerilla tarafından dağıtılmış bombalardır. Benim o soruşturmam da vardı. Yani Türkiye'yi 12 Eylül'e getirenlerle, beni parmaklıklar ardına gönderenler muhtemelen aynı zekada, aynı bakış açısına sahip insanlar" dedi.
 
Bazı sosyalistlerin 'Durun bakalım aklansın da gelsinler' derken, Ahmet Şık ve Nedim Şener gibi bazı isimlere aynı hukuksuzlukta saldırı olmasının ardından o zaman 'Durun bakalım burada başka bir şey var' dediklerini söyleyen Cihaner, "Ne zaman ki Samsun'da halk eğitimleri mensuplarına soruşturma ve suçlamalar iletildi, sıra herkese gelecek. Bizim önemsememiz gereken hukuk devletidir" ifadelerini kullandı.
 
"BİZDEN DE OY MOY YOK"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Denizli'deki mitingi sırasında alana asılan 'Ergenekonculara Denizli'den oy moy yok' pankartı ile ilgili açıklamalarda bulunan İlhan Cihaner, şöyle konuştu: "Beni ima ederek asılan pankartı gösterdi. Ben buradan söylüyorum. Ergenekonculara bizden de oy moy yok. Türkiye'yi 12 Eylül'e getiren Ergenekoncularsa, bizden de oy yok. Faili meçhulleri işleyenler onlarsa bizden de oy yok. Türkiye'yi iç savaş eşiğine getirenler Ergenekoncularsa bizden de oy yok." (İHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Yalan Rüzgarı'nda başrol oyna
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun televizyonda tartışma önerisine Başbakan Erdoğan’dan ...
Kılıçdaroğlu: O bakanları açıklamassan namertsin
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankırı'da Başbakan Erdoğan'a yüklendi.
Erdal Kalkan korkuttu!
AK Parti İzmir Milletvekili ve 2. Bölge 3. Sıra Vekil Adayı Kalkan’ın, ...
 
'En çok çiftçi zarar gördü’
Hükümetin yanlış politikaları nedeniyle toplumun birçok önemli kısmının ...
‘Günay yüzü kızarmadan nasıl oy istiyor?’
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Aytun Çıray 2005 yılında kapısına ...
Güçbirliği’nden miting gibi açılış
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 2. bölge bağımsız milletvekili adayı Doğu ...
 
Günay: İzmir sihirli bir el bekliyor
İzmir Genç İşadamları Derneği tarafından düzenlenen “EXPO 2020 Hedefinde ...
CHP’li Güler Dikili’de esnafla buluştu
İzmir CHP milletvekili adayı Birgül Ayman Güler seçim çalışmalarına devam ...
‘Küfürlü değil şahsiyetli siyaset yapıyoruz’
Saadet Partisi 1. Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Erduran, siyasette ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva