HABERLER>POLİTİKA
14 Mayıs 2011 Cumartesi - 12:05

Günay: İzmir sihirli bir el bekliyor

İzmir Genç İşadamları Derneği tarafından düzenlenen “EXPO 2020 Hedefinde İzmir’e Turizm Vizyonu” konulu panele katılan Bakan Günay, Türkiye’nin turizmde ustalık dönemine girdiğini, bu dönemi İzmir merkezli olarak inşa etmeye çalışacaklarını söyledi.

Günay: İzmir sihirli bir el bekliyor

İZMİR - İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) tarafından düzenlenen ''EXPO 2020 Hedefinde İzmir'e Turizm Vizyonu'' konulu toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin turizmde ustalık dönemine girdiğini, yeni bu dönemi İzmir merkezli olarak inşa etmeye çalışacaklarını söyledi. Tarihsel zenginliği ve bereketli topraklarına bakıldığında İzmir'in daha da ileride olması gerektiğini ifade eden Bakan Günay, kentin gecekondu sorununu aşamadığını, bunun kendisini derinden yaraladığını dile getirdi.

İzmir'in kendisini güzelliğin ve bereketin konforuna teslim ettiğini, sihirli bir el bekleyen şehir olarak gözüktüğünü söyleyen Günay, İzmir'e Türkiye'nin ulaştığı hedeflerin çok ötesinde bir vizyon çizilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'nin dünya turizminde bir marka ülke haline geldiğini ancak İzmir'in yerinde saydığını vurgulayan Günay, “Bunu fırsata dönüştürebilir miyiz? Henüz bu doğa, tarih ve bereketin bakir olmasını yeni bir potansiyele ve vizyona dönüştürebilir miyiz? Bence dönüştürebiliriz” dedi.
 
TURİZMDE İZMİR MERKEZLİ USTALIK DÖNEMİ
Turizmde ustalık dönemine geçileceğini, artık yeni turizm dallarında büyüme sürecine girildiğini, yeni konsept için en uygun coğrafyanın da İzmir ve çevresinde olduğunu anlatan Günay, turizmde ustalık dönemini İzmir merkezli olarak inşa etmeye çalışacaklarını açıkladı. İzmir'de yapmayan ve yaptırmayan kamuoyunun sesinin daha yüksek duyulduğunun altını çizen Günay, “Şimdi artık yapan, yapmak isteyen, insanları doyurmak ve mutlu kılmak isteyen yeni kamuoyunun iradesi İzmir'de yükselmeli. Bu iradeyi arkamızda hissedersek güzel şeyler yapacağız” diye konuştu.
 
İzmir’in tanıtıma ihtiyaç duyduğunun altını çizen Günay, EXPO’nun İzmir için bir ufuk olacağını kaydetti. EXPO'yu İzmir'de seçim malzemesi yapmadıklarının da bilinmesini isteyen Günay, şöyle konuştu: “Ankara ve İzmir'in talebi vardı. Karar verme eşiğindeydik. EXPO'nun İzmir'in hakkı olduğunda karar kılmamız, seçim popülisti bir parti olmadığımızı gösteren somut olaylardan biridir. Popülist bir parti olsaydık ortada bırakırdık. Ankara ile İzmir'i yarıştırırdık, ciddi bir gerginlik olabilirdi. İzmir'in hakkı olduğunu söyledik.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HÜSEYİN AHMETOĞLU 14 Mayıs 2011 Cumartesi 20:32

BİZLER İZMİR OLARAK BU ELİ BULDUK SN.BAKANIM İZMİR ARTIK İKİ ELİNİ DE BİRLİKTE UZATIYOR UZATACAK.BU DEFA EFSANE GERÇEK OLUYOR İNADINA GÜNAY İNADINA AK PARTİ

Yorumu oyla      12      7  
mustafa akca 14 Mayıs 2011 Cumartesi 17:01

ruhsatsız-kaçak binaları yıkmak ne zamandır suç oluyor?tayyip bey'in istanbul büyükşehir belediyesi değil burası ...izmir'i konuşuyoruz sayın günay,burda herşey yasaldır.

Yorumu oyla      14      7  
izmirli 14 Mayıs 2011 Cumartesi 16:46

akp için izmir,yağmalanmamış bakir bir bölge.buraya uzanıp hortumlarla malum merkezlere aktarılıcak taze para vs.. yaratılacak.yeni akp zenginleri türeyecek... yemez izmirliler bunları.akp yi şamar yemiş oğlana çevirmezsek bizede mustafa kemal'in evlatları demesinler! Yaşasın türkiye cumhuriyeti..

Yorumu oyla      16      7  
sağduyu 14 Mayıs 2011 Cumartesi 13:07

Turizm Bakanı Çeşme Belediye Başkanını kaçak binaları yıktı diye 12 Eylül artığı olmakla suçladı. Koskoca Bakan BELDEN AŞAĞI VURMAYA ÇALIŞIYOR. YAZIKLAR OLSUN. İzmir’i ve İzmir’lileri kazanabilmek umuduyla bu kişiyi aday gösterenler, şapkalarını önlerine koyup, NE KADAR DOĞRU BİR SEÇİM YAPTIKLARINI ANLASINLAR !!!!!

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Güler Dikili’de esnafla buluştu
İzmir CHP milletvekili adayı Birgül Ayman Güler seçim çalışmalarına devam ...
‘Küfürlü değil şahsiyetli siyaset yapıyoruz’
Saadet Partisi 1. Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Erduran, siyasette ...
‘Sağlık çalışanları halkla karşı karşıya bırakıldı’
CHP milletvekili adayı Kazım Umdular, 14 Mayıs Eczacılar Günü nedeniyle ...
 
‘MHP korkusu haince tezgahlarla ortaya çıktı’
MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Selahattin Şahin, seçim çalışmalarına ...
‘Resim yaparak huzur buluyorum’
Ressamlık yönü çok bilinmeyen AK Parti’nin İzmir milletvekili Erdal Kalkan, ...
Aksünger Selçuk'ta vatandaşlarla buluştu
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger, ...
 
Eyipişiren Bornova’yı karış karış gezdi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Levent Eyipişiren ...
‘9 yıllık çılgınlık 12 Haziran’da bitecek’
CHP İkinci Milletvekili Adayı Mustafa Moroğlu, esnaf turu atıp tek tek ...
Susam: Gündem değiştiriyorlar
CHP İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, Başbakan’ın ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva