HABERLER>POLİTİKA
14 Mayıs 2011 Cumartesi - 20:19

Günay: Sandığa gömüldüler, çıkamıyorlar

Torbalı’da bir dizi etkinliğe katılan, Balçova’da ise ANAP’tan 200 kişinin AK Parti'ye katılım törenine iştirak eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, muhalefet partilerine, “kıskanma ne olur, çalış senin de olur” diye seslendi.

Günay: Sandığa gömüldüler, çıkamıyorlar

İZMİR - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'den milletvekili adayı olduktan sonra aradan geçen bir aylık süreçte kendisine gelen iş talebini İstanbul'da dört yılda almadığını belirterek, ''İşsizlik sorununa çare olacak yatırımların arkasındayız'' dedi.
 
Günay, İzmir'in Torbalı ilçesinde Ticaret Odası tarafından düzenlenen ''Torbalı'nın Sorunları ve Çözüm Önerileri'' konulu toplantıda yaptığı konuşmada, ileri ki günlerde Metropolis Antik Kenti'nde incelemelerde bulunacağını ve antik yerleşimin ören yeri kapsamına alınmasını sağlayacağını söyledi.
 
Torbalı'daki tarihi tescilli tüm binaların restorasyonunu yapmaya hazır olduklarını belirten Günay, bu tarihi yerlerin ilçe ekonomisine can verecek nitelikte olduğunu ifade etti.
 
Günay, kendisinden önce ilçenin sorunları hakkında sunum yapan Torbalı Ticaret Odası Meclis Başkanı Abdulvahap Olgun'un dile getirdiği işsizlik sorunu ve Yazıbaşı beldesindeki imar sorununun çözümlenerek sanayi yatırımlarının önünün açılması talebine de değinerek, şunları söyledi:
''Yazıbaşı'daki imar sorununu inceleyeceğim ve yatırımın önünü açtıracağız. İzmir'de bir ayda aldığım iş talebini, İstanbul'da dört yılda alamadım. İşsizlik sorununa çare olacak yatırımların arkasındayız. Ayrıca 150 yataklı devlet hastanesinin kapasitesini 250'ye çıkartıp bölge hastanesi yapacağız. Hızlı trenin 18 ayda Torbalı'ya uzatılmasını sağlayacağız.''
 
Bakan Günay, Torbalı Taşkesik mevkisinde katı atık depolama ve bertaraf tesisi kurulmasına ilişkin projeye ÇED olumlu raporu verilmemesi yönündeki taleplere de ''Çevre ve Orman Bakanı kardeşim Veysel Eroğlu, çöpün Torbalı'ya gelmesine 'hayır' dediyse ben iki misli 'hayır' derim'' karşılığını verdi.
 
Torbalı Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıya AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayları İlknur Denizli ve Maksut Karaosman ile AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Torbalı İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez de katıldı.
    
KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN BELEDİYEYE DESTEK SÖZÜ
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, toplantının ardından Torbalı Belediyesi tarafından Gazi Çamlığı içerisindeki tarihi hipodrom binasında düzenlenen ''Dev Sanat Buluşması'' adlı resim ve heykel sergisini gezdi.
 
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından karşılanan Günay, Gazi Çamlığı içerisinde yine belediye tarafından inşa edilen kültür merkezinde de incelemelerde bulundu, merkez hakkında Belediye Başkanı Uygur'dan bilgi aldı.
 
Günay, merkezin yapımına destek sözü vererek, gerekli evrakların bir an önce bakanlığa gönderilmesini istedi.
 
Gerekli evrakları pazartesi günü bakanlığa ulaştıracaklarını kaydeden Uygur, ''Sayın Bakan inşaatı tamamlamak için kaynak aktaracağını ifade etti. Bunu geri çevirmemiz söz konusu olamaz. Biz de buraya harcayacağımız para ile Torbalı'ya başka yatırımlar yaparız'' dedi.
 
ANAP’LILAR, AK PARTİLİ OLDU
Kültür ve Turizm Bakanı Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'in Balçova ilçesindeki seçim irtibat bürosunda Anavatan Partisinden 200 kişinin AK Parti'ye katılım törenine de iştirak etti. Büronun önündeki yoğunluktan dolayı trafiğin aksadığını gören ve yolun boşaltılarak trafiğe açılmasını isteyen Günay, yol açılmadığı takdirde konuşmayacağını belirtti. Partisinin seçim şarkılarına alkışla eşlik eden Bakan Günay, partililerden ricada bulunarak, esnafı, çevrede oturan vatandaşları rahatsız etmemelerini istedi. Günay, CHP'nin seçim aracının şarkı çalarak geçmesi üzerine, ''Uğurlar olsun, başarılar diliyorum'' dedi.
 
Seçim çalışmalarında kimseyi tedirgin etmeden, sakin, güleryüzlü bir şekilde vatandaşları bilgilendireceklerini anlatan Günay, ''Çevre binaların balkonlarında oturanlar, evlerinde, mutfaklarında oturanlar hiçbir zaman bizden şikayet etmemeli. Trafiği tıkadığımızda, sesi fazla açtığımızda uyuyamadıklarından şikayet etmemeli. Biz milletin hayatını her alanda iyileştirmeye çalışıyoruz. Seçim çalışmalarımız da hayatı iyileştirmeye örnek olmalıdır'' diye konuştu.
    
''BURASI ALIŞTIĞINIZ BİR SİYASİ PARTİ DEĞİLDİR''
Anavatan Partisinden AK Parti'ye geçenlere de seslenen Bakan Günay, şöyle konuştu:
''Kendilerine hoş geldiniz diyorum. Burası alıştığınız bir siyasi parti değildir. Burası hizmet dergahıdır. Burada millete efendilik yoktur. Burada millete hizmet etmek vardır. Efendi millettir. Bu anlayışla çalıştık, bu anlayışla çalışmaya devam ediyoruz. 8.5 yılda 4 seçim kazandık bu anlayışla. 10. yaşımızı doldurmadan gencecik bir siyasi parti olarak 12 Haziran 2011 genel seçimini de kazanacağız. 10 yaşında 5 seçim kazanmış parti olacağız. Bunun demokrasi tarihinde başka örneği yok. Durmak yok, bugünden sonra da aynı şekilde yola devam edeceğiz.''
 
Bakan Günay, yarın Doğu Akdeniz'in en büyük limanı olacak Çandarlı Limanı'nın temelini atacaklarını, buranın inşaatında 15 bin kişinin çalışacağını, bölge ekonomisinin ayağa kalkacağını, geçen hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün temeller attığını, kendisinin de İzmir'e yeni büyük turizm yatırımları getirmeye çalıştığını dile getirdi.
 
Kente 10 bin yeni yatak kapasitesi getirmek istediklerini anlatan Günay, bunun 25 bin kişinin iş bulması anlamına geldiğini söyledi.
 
İzmir'i ''işsizlikten, gecekondu görüntüsünden, geri kalmışlıktan kurtaracaklarını'' vurgulayan Bakan Günay, şöyle devam etti:
''Balçova'nın en işlek caddesinde söylüyorum. İzmir'i Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracağız. Atatürkçülüğün de çağdaşlığın da yenilikçiliğin de ilericililiğin de lafla olmadığını, işle olduğunu gösterdik. Anlamayanlara göstermeye devam edeceğiz. Biz Türkiye'nin bereketini çoğaltmaya, yatırım yapmaya çalışıyoruz.
 
Yarın yine muhalefette kalacakları belli olanlar, bol keseden sallıyorlar. Biz sallamıyoruz, biz gerçekleri söylüyoruz. Boş vaatte bulunmuyoruz. Türkiye'de 2003 yılının başında ekonomiyi batmış olarak devralmıştık. Çocuklar hayata adaletsiz başlıyordu. Varlıklı aileler çocuklarına yeni kitap, defter alıyordu. Varlıksız olanlar komşularının ya da büyük çocuklarının eskisini çocuklarına kullandırmaya başlıyordu. Bunu biz kaldırdık. Birileri sosyal adaletin adını yapıyor, biz sosyal adaletin gerçeğini milletin önünde uygulamaya çalışıyoruz. Farkımız bu. İstanbul'dan İzmir'e otoyol projesi yapılıyor. Kocaeli Körfezi'ni geçtiğiniz gibi, Karşıyaka Körfezi'ni geçecek bir köprü inşallah.''
    
''ATATÜRK'E YAKIŞAN HANGİSİ İZMİRLİLER?''
Antalya ve Muğla gibi turizmden 100 bin gencin ekmek yediği, işsizliğin, gecekondulaşmanın yok olduğu bir İzmir istediklerini dile getiren Bakan Günay konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Atatürk'e yakışan hangisi İzmirliler söyleyin bana. Evet kara parti değil AK Parti. Kara siyaset değil, aydınlık siyaset. Birbirini suçlayan, karalayan siyaset değil, ağır söz söylemeyi, kötü söz söylemeyi, kürsüden başkasına hakaret etmeyi siyaset sayan anlayış değil.
 
Kendi yaptığını, yapacağını anlatan bir hizmet siyaseti. AK Parti bu. Adalet ve Kalkınma. Türkiye'nin ihtiyacı da bu. Anlamadıkları da bu zaten. Onun için onlar 2002'de sandığa gömüldüler bir daha da çıkamıyorlar. Olacakları yer ana muhalefet, yavru muhalefet. Onlar geçmişi temsil ediyor, biz genç Türkiye'nin geleceğini temsil ediyoruz. Onlar 1930, 1940, 1950'li yılların hayalini kuruyorlar, biz 2023 yılının, Cumhuriyet'in 100. yılının hayalini kuruyoruz ve onu gerçekleştirmeye çalışıyoruz.''
 
Günay, siyasetin takım tutmak olmadığını belirterek, şunları kaydetti:
''Her seçimde yeniden düşüneceksiniz. 2001 yılının Türkiyesi neydi? 2011 yılının Türkiyesi ne? Türkiye'nin başbakanı Avrupa'ya gittiği zaman kapıda bekliyordu, şimdi Avrupa liderleri Türkiye'nin başbakanıyla görüşmek için sıraya giriyor. Şimdi sadece kendi haklarını koruyan değil Saraybosna'dan Bağdat'a kadar, dünyanın bir ucundan öbür ucuna kadar bütün mazlum milletlerin hakkını koruyan bir Türkiye Cumhuriyeti hükümeti var. Atatürk'ün hayali de bu değil miydi? Mazlum milletlerin öncüsü olan bir Türkiye. Neyimizden şikayet ediyorlar, neyimizden sakınıyorlar? Başarımızdan, evet. O zaman bir söz var, kıskanma ne olur çalış senin de olur.''
 
Bakan Günay, dünyanın en önemli turizm acentesi sahiplerini, operatörlerini İzmir'e davet ettiklerini sözlerine ekledi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da yaptığı konuşmada, Anavatan Partisinden, yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 200 kişinin partilerine katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hiçbir AK Partili yetkilinin; tutamayacağı, yapamayacağı sözleri vermediğini, verilen sözlerin de yapıldığını vurgulayan Hotar, kimsenin hayal bile edemeyeceği şeylerin başarıldığını kaydetti.
 
AK Parti hükümeti döneminde öğrencilere ücretsiz ders kitabı verildiğini, milyonlarca kişinin havayolunu kullanabildiğini, çevre yolları, otobanlar yapıldığını, herkesin doktorunu seçebildiğini anlatan Hotar, ''Hayal bile edemeyeceğimiz ya da sadece parası olanların yapabileceği uygulamaları bugün AK Parti, halkına hizmet olarak sundu'' diye konuştu.
 
Günay ve Hotar, AK Parti'ye katılanlara parti rozeti taktı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
trakYALI 15 Mayıs 2011 Pazar 11:12

izmir körfezini karşıyaka körfezi yaptı, hey allahım ne diyeyim :)))

Yorumu oyla      12      6  
doğrucu davut 15 Mayıs 2011 Pazar 00:31

Her kentin bir çöp depolama alanına ihtiyacı olduğu açıktır. Bir bakanın bilimsel olarak yeri seçilerek, projelenen çöp depolama alanı aleyhine halkı proveke etmesi etik bir olay değildi. İzmir Belediyesi AKP'li olsaydı, bu provakasyonu başkaları yapsaydı, tavırları ne olurdu. Yaptıkları tek kelime ile AYIPTIR

Yorumu oyla      13      6  
Işık Dikicigil 14 Mayıs 2011 Cumartesi 23:28

KRALDAN FAZLA KRALCI

Yorumu oyla      13      6  
Ozan 14 Mayıs 2011 Cumartesi 22:16

şaşkın siyasetçi :))

Yorumu oyla      13      6  
balçovalı 14 Mayıs 2011 Cumartesi 21:59

kim bu katılanlar balçovada oturdukları bile şüpeli bu arkadaşları tanıyan mı var.anavatan mı kaldı ki buna katılım diyorsunuz.sıradan üye olma işlemi

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cihaner: Ergenekonculara oy moy yok!
CHP adayı İlhan Cihaner, “Ergenekon” soruşturmasında ele geçen bombaların ...
Erdoğan: Yalan Rüzgarı'nda başrol oyna
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun televizyonda tartışma önerisine Başbakan Erdoğan’dan ...
Kılıçdaroğlu: O bakanları açıklamassan namertsin
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankırı'da Başbakan Erdoğan'a yüklendi.
 
Erdal Kalkan korkuttu!
AK Parti İzmir Milletvekili ve 2. Bölge 3. Sıra Vekil Adayı Kalkan’ın, ...
'En çok çiftçi zarar gördü’
Hükümetin yanlış politikaları nedeniyle toplumun birçok önemli kısmının ...
‘Günay yüzü kızarmadan nasıl oy istiyor?’
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Aytun Çıray 2005 yılında kapısına ...
 
Güçbirliği’nden miting gibi açılış
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 2. bölge bağımsız milletvekili adayı Doğu ...
Günay: İzmir sihirli bir el bekliyor
İzmir Genç İşadamları Derneği tarafından düzenlenen “EXPO 2020 Hedefinde ...
CHP’li Güler Dikili’de esnafla buluştu
İzmir CHP milletvekili adayı Birgül Ayman Güler seçim çalışmalarına devam ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva