HABERLER>POLİTİKA
22 Mayıs 2011 Pazar - 17:58

Günay: İzmir'e zümrüdüanka kuşu konmuştur

Bakan Günay, ''EXPO 2020'nin İzmir'de olmasının kararlaştırılması, İzmir'e devlet kuşu değil, devletler arası Zümrüdüanka kuşu konduğu anlamına gelir. Ne yazık ki makamlarında yüzünü denize, sırtını halka dönmüş belediye başkanları bunun farkında değil'' dedi.

Günay: İzmir e zümrüdüanka kuşu konmuştur

İZMİR - Günay, Buca ilçesindeki Göksu Mahallesi Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında, İzmir'i kitaplardan ''Türkiye'nin Batı'ya açılan şehri'' diye okuduklarını, ancak kentin birçok konuda hizmete muhtaç olduğunu belirtti.
    
Akşam yastığa başlarını koyduklarında ''Bugün millet için ne yaptık?'' diye kendisine soran bir siyaset anlayışı taşıdıklarını ifade eden Günay, bu anlayış sonucu girdikleri her seçimde milletin kendilerine destek ve güven verdiğini kaydetti.
     
Günay: Onlar Cumhuriyetçi değil saltanat artığı...haberi için tıklayınız

Bakan Günay, Türkiye'yi ''ekonomisi batmış, yönetimi tıkanmış olarak zor noktada aldıklarını, şimdi ise 70 cente muhtaç Türkiye değil, 70 milyon insanıyla dünyanın karşısında ayakta duran hale getirdiklerini'' anlattı.
    
Laf değil, iş ürettiklerini, İzmir'i dünya turizminde tanıtmaya çalıştıklarını dile getiren Günay, şöyle konuştu:''İzmir'de 'yapmama, yaptırmama' konusunda inatlaşma yaşadıkları için bugün Antalya, İzmir'den 8 milyon turist önde. Türkiye'nin dört bir tarafından İzmir'in bereketli topraklarına gelmişsiniz, ama yeterince doymanıza, ayakta dik durmanıza çok da fırsat vermemiş o toprak. Bu eksikliği gidermeye çalışıyoruz.
    
İzmir halkının desteğini daha güçlü Ankara'ya götürüp, Ankara'nın desteğini İzmir'e kucak kucak taşımayı istiyoruz. İzmir'i Avrupa şehri yapma noktasında karar verdik. 12 Haziran'dan sonra uygulayacağız. Onlar Paris'e gidip, 'Hükümet bizi destekledi' deme zahmetine katlanmadı bile. EXPO 2020'ye İzmir'i aday gösterdik. 2 sene sonra EXPO'nun İzmir'de yapılıp yapılmayacağı belli olacak. Bu 2 sene İzmir'in elini yüzünü toparlamak için çalışacağız.''
    
Bakan Günay, EXPO'nun İzmir'de yapılması halinde kentin bir ''marka şehir'' olacağını, bunun gereğini yapmanın ''hükümetlerinin boynunun borcu'' olduğunu söyledi. Böylesine önemli bir etkinliğe hükümetin verdiği desteğin değerinin farkında olmayanların bulunduğunu savunan Günay, ''EXPO 2020'nin İzmir'de olmasının kararlaştırılması, İzmir'e devlet kuşu değil, devletler arası Zümrüdüanka kuşu konduğu anlamına gelir. Ne yazık ki makamlarında yüzünü denize, sırtını halka dönmüş belediye başkanları bunun farkında değil. Bizim için tek değerli varlık var, insan. O yüzden ayrımsız herkese hizmet etmek boynumuzun borcu'' diye konuştu.
    
''EMEKLİLERE DESTEK VERİLECEK''
Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğuna dikkati çeken Günay, okul, sağlık ve özellikle iş gerektiğini söyledi.

Günay, emeklilerin eline, başkasına muhtaç olmadan yaşamasına yetecek kadar para vermek istediklerini ifade ederek, şöyle devam etti: ''Burada eksiklikler var. 2003'te seyyanen destek verdik. Ama onun eşiğine bir daha geldik. Türkiye'de iki sorun var; gençlere fazla iş kaynağı, yaşlılara destek vermek lazım. Nereye nasıl yatırım yaparız diye gayret ediyoruz. Seçimden sonra emeklilerimize destek vermek bizim birinci görevlerimiz arasında.
 
Bu kürsüde konuşuyoruz, 20 gün sonra seçim olacak. Millet biliyor ki sandıktan adalet ve kalkınma arayışı çıkacak. Bizim burada söylediklerimizin hesabı sorulacak. Ben iktidarım yalan söylemem, havaya kurşun sıkmam. Onlar yapıyor. 2 iri kıyım muhalefet partisinin oylarını geçiyor bizim oylarımız. Biz sallamıyoruz, işi ciddiye alıyoruz. Tek beklentimiz var, milletvekili koltuğundan kalktığımız zaman bizi görenler 'Allah razı olsun millete temiz yürekle, gayretle hizmet ettin' desin.'' Günay, AK Parti'ye katılanlara parti rozeti taktı. 

İzmir’e Günay döneminde yapılanlar    
İzmir'e son dönemde bakanlığından ayrılan paylara ilişkin de bilgiler veren Bakan Günay, İzmir bölgesindeki kazılara 1995-2002 yılları arasında 189 bin lira, 2003-2010 arasında ise 9 milyon lira ayrıldığına dikkati çekti.
    
Günay, şu bilgiyi verdi: ''Bunun 6 milyon lirası benim dönemimde. Bunu bu yıl artırmayı vaat ediyorum size. Kültür merkezleri için 1995-2002 arasında 3 milyon civarında ayrılmış. 2003'ten bugüne 27 milyona çıkmış, Bunun da 16-27 milyonu benim görev yaptığımı son 3 yıl içinde. Bazen arkadaşlar İzmir'le ilgili soruyor ya, yeri gelmişken paylaşayım dedim. Bornova Kültür Merkezi'ni biz tamamlayacağız. İzmir'in tanıtımı için 1995'ten 2002'ye 50 bin lira... 2003'ten sonra bu rakam 5 milyon liraya çıktı. Opera ve balemizin temsilleri de son yıllarda misli misli arttı.''

Belediyenin önüne çiçek dikmekle olmaz    
Günay, Buca ilçesi Ufuk Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda düzenlenen mahalle toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin daha 10 yılını doldurmayan genç bir parti olduğunu, Türkiye'nin geleceğini temsil ettiklerini, Türkiye'yi korkutmadıklarını, umutlandırmaya çalıştıklarını belirtti.
    
Muhalefet partilerinin ise siyaseti karalama yarışına dönüştürdüklerini, kendilerinin de onlara cevap vermesini istediklerini savunan Günay, şöyle konuştu: ''İstiyorlar ki o eski bölünmeler hortlasın memlekette, birileri o bölünmeden Meclise girsin. Biz, bu siyaset anlayışını tarihin çöp sepetine atıyoruz. Biz, millete laf sokmaya çalışmıyoruz, milletin çocuğunu işe sokmaya çalışıyoruz. İzmir'de iş yaptırmamayı marifet sayan var, bu zihniyeti değiştireceğiz. Türkiye'nin hiçbir yerinde bu kadar işsizlik yok. Belediyede oturup belediyenin kapısına çiçek dikmekle olmuyor ki... Koltuğunu denize çevir, sırtını şehre çevir, bak denize akşama kadar, ne kadar güzel şehir. Dön de bir şehre bak. Biz, Türkiye'yi bu kara kadere teslim edemeyiz. Türkiye'nin her tarafı bizimdir.''
    
Günay, siyaseti millete hizmet etme amacıyla yaptıklarını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ben delikanlılık yaşlarında milletvekili oldum. Sonra gaddar siyasi parti liderlerinin ve gaddar, bazı gece yarısı vatanı kurtarmaya kalkışan ressam generallerin yüzünden uzun süre siyasetin dışında kaldım ama milletime şükrediyorum, bu parlamentonun dışında kaldığım günlerde hep saygı, sevgi gördüm. Hayatta her şey gelip geçiyor. Sonuçta sizi görüp de 'iyi adamdır, millete hizmet etti' deyişi var ya en büyük rütbe odur. Allah bize bunu versin.'' 
    
    

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atilla Kamar 23 Mayıs 2011 Pazartesi 13:08

Antalya Özal Dönemide yapılan arazi tahsisleri ile büyüdü. İzmir Kuzey de olduğu için sezon kısa ve destek almıyor. Antalya sahil ve plajları İzmir de yok. İzmir sahilleri Aile turizmine dönük. Antalya sahillerinde yazlık ev modası yok. Çünkü orada turizm direkt başladı. Çankayadaki katlı otopark ta yıkılacaktır. Ankara kalesinin etrafını öncelikle açın, İzmir bunu yapıyor. İstanbulda Esenleri düzeltin sonra İzmi'i konuşun...

Yorumu oyla      13      7  
HASAN TUFAN 23 Mayıs 2011 Pazartesi 09:50

AKP METROYU ENGELLEMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPTI,SİZ NİYE BUNLARI ÖNLEMEK İÇİN BİRŞEY YAPMADINIZ, ŞİMDİ İZMİRLİNİN KARŞISINA ÇIKMAYA UTANMIYORMUSUNUZ? HERZAMAN SİYASETÇİNİN AHLAKLI/ERDEMLİ OLMASINI SÖYLEYEN BİRİ OLARAK BAŞBAKANIN KARSTAKİ HEYKELE UCUBE DEDİĞİNDE SİZİ AZARLAMASI AHLAKLI/ERDEMLİ KİŞİ İSTİFA ETMELİYDİ.AMA SİZDE O ERDEMİ GÖREMEDİK.

Yorumu oyla      19      7  
izmir gülüne 23 Mayıs 2011 Pazartesi 02:14

Aziz kocaoğlu ne yapmış ki izmire bu kadar savunuyorsun.Keşke ertuğrul gibi 2 3 tane adam gibi adam gelseydi şu köyün kaderi değişseydi kimse de boşuna aziz dürüst diye maval okumasın

Yorumu oyla      13      15  
H. AHMETOĞLU 23 Mayıs 2011 Pazartesi 00:07

izmir gülüve izmir gönüllülerine hakikaten sizlere birileri birşeyler öğretmeli ve izmiri gezdirmeli sizler nerede yaşadığını farkında değilsiniz ya da tuzunuz kuru olan bitenlerden bi habersiniz.ERTUĞRUL bey izmirin de bakanı neyin ne olduğunu nasıl olduğunu sizlerden çok daha bildiği kesin.sizler borazancılık yapıyorsunuz.adnan saygun izmirlinin sanat etkinliklerini takip etttiğiyerdir.ama ya trafik gece gündüz bocaladığı konu hani metro 8 yıldır bitmiyor aziz başkanın beceriksizliğinden değilmidir.sanayıcıyı hele hiç görmüyorsunuz kan ağlıyor belediye çözüm üretmiyor.ama yetti artık milleti kolay kandıramazsınız inadına GÜNAY inadına AK PARTİ

Yorumu oyla      13      12  
Ali Karamanlı 22 Mayıs 2011 Pazar 23:19

ah be “İzmir Gülü kasmayalım rahat bırak”. Günay sizin dediğiniz gibi partisine zarar veriyorsa versin. İzmir zatıâlinize peder beyin terekesinden kalmadıysa naçizane İzmirli olarak bakan beyin “izmir’in öz evlatlarına” ayar vermesi beni rahatsız etmiyor. Sizi ediyorsa Akp ye oy vermezsiniz. Heyecanınızdan İzmir’in Öz evladı olduğunuz ve gönlünüzün de AKP’y meyletmediği de anlaşılıyor. Sevinin AKP az oy alacak diye. Günay önümüzdeki 4 yıl iktidar partisinin İzmir milletvekili olarak buralara gelip gidecek nasılsa karşılaşır şikayetiniz anlatırsınız.

Yorumu oyla      14      9  
göçmen 22 Mayıs 2011 Pazar 23:15

bu expo kuşu geçen dönemde vardı...siz neredeydiniz? köstek oluyordunuz. ne oldu şimdi expo seçim için malzememi oldu size... yemezler... 12 haziranda hesap var...

Yorumu oyla      17      7  
izmir gülü 22 Mayıs 2011 Pazar 20:06

AKP İl Teşkilatında Ertuğrul Günay’a dur diyecek bir tane aklı başında kişi yok mu? Adam ithal aday olarak geldiği İzmir’de her gün birilerine saldırıyor. Daha sonra dersini alıp aşağı oturuyor. Birine 12 Eylül artığı diyor, başkalarına saltanat artığı diyor. Aziz başkan için, sırtını halka dönmüş belediye başkanı demek cüretini gösteriyor. İzmirliler olarak bu ithal adaya şunu hatırlatmak isteriz. Aziz Başkan İzmir’de tartışmalar üzeri bir şahsiyettir ve İzmir halkı kendisine % 56. lık oy vererek kendisini bağrına basmıştır. İzmir’de halka sırtını dönmüş kişiler bağıra basılmaz ve oy alamaz. Dışardan gelen birinin İzmir’in öz evlatlarına böyle saldırması İzmir kültüründe hoş görülmez. Doğal olarak, sıradan İzmirlilerin AKP’ye bakışı Ertuğrul Günay’ın bu saldırıları nedeniyle her gün daha da olumsuza gidiyor. Burası İzmir, İzmir halkı koyun gibi birilerinin arkasından gidip biat etmez. Beynini kullanır, düşünür analiz eder ve adama notunu öyle verir. Kendi memleketinde aday olsaydı, belki hemşerilerine nazı geçerdi, ama İzmir halkı bunları yemez. Tüm bu yaptıkları ile hem kendini hem partisini zor duruma sokuyor. Birilerin kendisine dur deyip susturması gerekir.

Yorumu oyla      35      12  
izmir gönüllüleri 22 Mayıs 2011 Pazar 19:59

Sayın Bakan ve Vali Türkiyenin en nitelikli konser salonu olan Ahmed Adnan Saygun açılışında neredeydiler? Belediyenin yaptığı bu salonun açılışına gelmeyi kendilerine yediremediler mi? Şimdi başkana laf atmaya çalışıyor. Ama İzmirliler başkanı iyi tanıyorlar ve yerel seçimlerde başkana % 56 oy verdiler. Kendisine Aziz Başkanla uğraşmak Cami duvaraına birşey yapmaya benzediğini hatırlatırız.

Yorumu oyla      36      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'MHP'yi de CHP gibi şekillendirmek istiyorlar'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Gebze Şehir Stadı'nda düzenlenen ...
Mumcu: Günay heykel salam gibi kesilirken sustu
TBMM Başkanvekili ve CHP İzmir milletvekili adayı Güldal Mumcu, ''Öyle ...
Dervişoğlu'na Ankara'dan arkadaş desteği
Seçim çalışmalarını sürdüren MHP İzmir Milletvekili Adayı D.Müsavat Dervişoğlu’na ...
 
“Vatanın bir karış toprağını bile namerde vermeyeceğiz!”
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Yaşar ...
'Dikkatli olun her an Recep düşebilir'
Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda miting yaptı.
Günay: Onlar Cumhuriyetçi değil, saltanat artığı
AK Parti karabağlar teşkilatı’na bağlı Bozyaka Seçim Bürosunun açılışına ...
 
“Türkiye’nin geleceğini kadınlar şekillendirecek”
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Nesrin Ulema, Bayraklı ve Bornova ...
Bekle ve Özdemir: Partiye mi yoksa hizmete mi?
Türkiye’nin ilk ve tek Roman milletvekili adayı Sosyolog Cemal Bekle ile ...
Moroğlu, hastanelerde CHP’ye oy istiyor
CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili adayı Mustafa Moroğlu, seçim mesaisini ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva