HABERLER>POLİTİKA
22 Mayıs 2011 Pazar - 16:44

Mumcu: Günay heykel salam gibi kesilirken sustu

TBMM Başkanvekili ve CHP İzmir milletvekili adayı Güldal Mumcu, ''Öyle bir Kültür ve Turizm Bakanına sahibiz ki bir heykel salam dilimi gibi kesilip yok edilirken sesini çıkaramıyor'' dedi.

Mumcu: Günay heykel salam gibi kesilirken sustu

İZMİR - CHP Çeşme İlçe teşkilatının Çiftlik Mahallesi'nde düzenlediği sohbet toplantısında konuşan Mumcu, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerin büyük önem taşıdığını belirtti.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemi istediğini söylediğini, diktatörlüğe dönüşebilecek bir sistemi uygulamak için inceleme yaptığını savunan Mumcu, ''Ruhu demokrat değil, hali demokrat değil, baskıcı bir yapıya sahip. Her şeyimiz dinleniyor. Bu ancak ve ancak faşist ülkelerde olur. Kabus gibi üstümüze çöktü. Ev hanımı 'Bana iki kilo salatalık gönder' diye manavı arayamıyor. Sevgililer birbirleriyle konuşamıyor. Bugüne kadar, bu ülke böyle bir yönetim görmedi, böylesini hak etmiyoruz'' diye konuştu.
    
Güldal Mumcu, konuşmasında, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın sanat ve sanatçının yanında olmadığını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Öyle bir Kültür ve Turizm Bakanına sahibiz ki bir heykel salam dilimleri şeklinde kesilip yok edilirken kendisi sesini çıkaramıyor. Öyle bir yönetim altındayız ki sanat ve sanatçılara karşı müthiş bir saygısızlık var. Bu yönetimle hiçbir yere varamayacağımız gayet açık.''
    
CHP'li belediyelerin baskı altında tutulduğunu, yerli sermayeye karşı baskı uygulandığını, AK Parti dönemindeki özelleştirmelerde ''aslan payını yabancı şirketlerin aldığını'' ileri süren Mumcu, ''Esnaf vatandaşlarımız 'kartopu gibi büyüyeceğime güneş görmüş kar gibi eriyorum' diyor. Ülkenin durumu gözler önünde'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 23 Mayıs 2011 Pazartesi 09:41

Sayın Gürdal,sizi önceki seçimlerde seve seve güzel İzmir'imiz vekil yaparak sizi Ankara'ya gönderdi.Genel merkeziniz ve şahsınız dahil bütün teşkilatınıza sorunlarımız için defalarca yazı yazdık.Özellikle Buca'nın perişanlığını anlattık.Hiç ilgilenilmediği gibi nezaketen de olsa yanıt dahi verilmedi.Siz İzmir milletvekili olarak bizler için bugüne kadar ne yaptığınızı anlatabilir misiniz.Onu da geçtim bu süre içerisinde hiç İzmir'e uğradınız mı acaba.Biz İzmir'liler sizler için sadece seçim zamanı çantada keklik oylar mıyız.Son seçimde size oy vererek sizi meclise taşıyan biri olarak ben artık çantadan çıkan bir keklik olmayı tercih ediyorum.Biz İzmir'lilerin modern,laik,hoşgörü ve cumhuriyetçi duygularını kullanmanıza son vermesi gerektiği düşüncesindeyim,en azından kendi adıma.Bizleri kullanmayı değil kazanmaya çalışırsanız işte ancak o zaman CHP hak ettiği başarıyı yakalar.Zaten son yıllarda her tür yatırımdan da mahrum bırakıldık,biz size sahip çıktık ama sizler bizlere seçim sonrası aslaaaaaa sahip çıkmadınız.Allah memleketimizin ve bu güzel şehrimizin yardımcısı olsun..

Yorumu oyla      14      12  
H.A 23 Mayıs 2011 Pazartesi 00:19

SN. GÜLDAL HN. SORARLAR TEPEDEN GELDİN İZMİRLİNİN HAKKINI İYİYORSUN NE İŞE YARADIĞIN BELLİ DEĞİL BAREK KONUŞMA.KONUŞTUKÇA ŞAŞIRIYORSUNUZ NE DEDİĞİNİZ FARKINDA DEĞİLSİNİZ İZMİRİ SELLER GÖTÜRÜYOR SİZLER SANTSAL ETKİNLİKLERİ UĞRAŞIP DURUYORSUNUZ .İLK ÖNCE YOLLARI,TRAFİĞİ ,PİSLİKLERİ,KARDIRIMLARI,TRAFİĞE YAKIŞMAYAN HURDA ARAÇLARI HALLEDİN DE GÖRELİM,METRODAN HİÇ BAHSETMİYORSUNUZ O KONUYU HİÇ Mİ HİÇ GÜNDEMİNİZDE TAŞIMAZMISINIZ NEYİN HESABINI KİMDEN SORUYORSUNUZ SİZ HESABINIZI İZMİRLİYE NASIL VERECEKSİNİZ ONU DÜŞÜNÜN.AMA YETTİ BU KADAR MİLLETİ KANDIRDINIZ BOŞ LAFLARLA AVUTTUNUZ DURDUNUZ BU DEFA OKLAR GERİ TEPECEK VE DERSİNİZİ ALACAKSINIZ.İNADINA GÜNAY İNADINA AK PARTİ

Yorumu oyla      13      10  
izmirli 22 Mayıs 2011 Pazar 23:38

allahınızı severseniz sn gürdal mumcu bu izmir için ne yapmıştır duyan gören varsa söylesin hala nutuk atıyor.bu izmir sizden çok çekti göreceksiniz bak ak parti ile izmirde kafa kafaya sonuç çıkacaktır.

Yorumu oyla      13      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dervişoğlu'na Ankara'dan arkadaş desteği
Seçim çalışmalarını sürdüren MHP İzmir Milletvekili Adayı D.Müsavat Dervişoğlu’na ...
“Vatanın bir karış toprağını bile namerde vermeyeceğiz!”
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Yaşar ...
'Dikkatli olun her an Recep düşebilir'
Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda miting yaptı.
 
Günay: Onlar Cumhuriyetçi değil, saltanat artığı
AK Parti karabağlar teşkilatı’na bağlı Bozyaka Seçim Bürosunun açılışına ...
“Türkiye’nin geleceğini kadınlar şekillendirecek”
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Nesrin Ulema, Bayraklı ve Bornova ...
Bekle ve Özdemir: Partiye mi yoksa hizmete mi?
Türkiye’nin ilk ve tek Roman milletvekili adayı Sosyolog Cemal Bekle ile ...
 
Moroğlu, hastanelerde CHP’ye oy istiyor
CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili adayı Mustafa Moroğlu, seçim mesaisini ...
“İzmir’de kalkınma atağı başlatıyoruz”
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayları Hamza Dağ ve Bekir Pakdemirli, ...
Eyipişiren: İşsizlik ve yoksulluk için projelerimiz hazır
CHP İzmir 2. Bölge Adayı Levent Eyipişiren "Seçim günü sandık görevlisi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva